ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

Σταύρος Σταματίου

26 φωτογραφίες απο το νέο του project: A Saucerful of Secrets
5

5
  • Shares

Οι φωτογράφοι με αξιόλογο έργο είναι πολλών ειδών. Εκείνοι που ταξιδεύουν σε όλο τον πλανήτη κι εκείνοι που δεν αποχωρίζονται το σπίτι τους αν δεν συντρέχει σημαντικός λόγος, εκείνοι που περιμένουν με απεριόριστη υπομονή την τέλεια στιγμή και άλλοι που κυνηγούν τη στιγμή. Ο Σταύρος Σταματίου είναι απο τις περιπτώσεις εκείνες που σε ταξιδευει με τις φωτογραφίες του παντού, χωρίς όμως να έχει πάει ουσιαστικά ούτε βήμα πιο μακριά από το προάστιο που μένει.

Είναι εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο, ζει με την οικογένειά του σε ένα προάστιο της Θεσσαλονίκης, είναι ένας προσιτός, καθημερινός άνθρωπος. Όμως έχει αστείρευτη φαντασία. Φαντασία που μεταμορφώνει την πόλη του, μια καθημερινή διαδρομή, κάτι ασήμαντο που κανείς μας δεν θα στεκόταν να θαυμάσει, σε κάτι μαγικό, εξωτικό, απόκοσμο.

Τον ρωτάω πώς ξεκίνησε.
«Έφηβος ήμουν, όταν έπιασα στα χέρια μου μια παλιά ρώσικη μηχανή του πατέρα μου. Με αυτήν τράβηξα τις πρώτες αναμνηστικές φωτογραφίες. Το μέσο με γοήτευσε και σύντομα απέκτησα την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή. Την περίοδο που ήμουν φοιτητής έτρεχα σαν τρελός σε εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας. Τότε ήταν που πρωτόπιασα το νήμα της καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Για πολλά χρόνια τη μελετούσα μέσα από περιοδικά και βιβλία, τελευταία όμως χρησιμοποιώ κυρίως το διαδίκτυο: είναι πραγματικός θησαυρός, αν ξέρεις τι ψάχνεις και πού θα το βρεις».

Info: Ο Σταύρος Σταματίου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1965. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου και από το 1988 εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια διαμένει στον Δήμο Θερμαϊκού. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία. Είναι μέλος του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσ/νίκης και της φωτογραφικής ομάδας Κλίκερς. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, ενώ φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά - έντυπα και ηλεκτρονικά. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του στις Φωτογραφικές Λέσχες της Φλώρινας (ΛΠΦ), του Βόλου (ΦΛΒ), των Χανίων (ΛΕΦΚΙ) και στον Φωτογραφικό Όμιλο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Φ.Ο.Α.Π.Θ.), στην "Φωτοδίοδο" (Κοζάνη) και στην Φωτ. ΟΜάδα Κομοτηνής.

 

Ο Σταύρος Σταματίου θα συμμετέχει στην έκθεση ΑΣΤΥΓΡΑΦΙΕΣ της ομάδας Photomind, που θα πραγματοποιηθεί στο Booze Cooperativa το σάββατο 18/12/2015 - Info

Περισσότερες πληροφορίες για την δουλειά του Σταύρου Σταματίου

http://stavrosstam.weebly.com/  facebook  Flickr  http://stavrosstam.blogspot.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

CROSSWORD
18.10.2017 - 17:56
Κάθε εβδομάδα στην A.V.
ΘΕΑΤΡΟ
18.10.2017 - 18:14
Μια συζήτηση για το θέατρο, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Κεντροαριστερά, τους καλλιτέχνες που «πέφτουν από τα σύννεφα» και για το πόσες χυλόπιτες έχει φάει
SEX
19.10.2017 - 19:56
Παιδιά, οι πορνοταινίες δεν είναι ντοκιμαντέρ, μην μπερδεύεστε!
ΣΙΝΕΜΑ
19.10.2017 - 14:25
Μητέρα!, Χωρίς αγάπη, Χειρότερα δεν γίνεται, Η τελευταία πινελιά και ακόμη 5 ταινίες
VIRAL
21.10.2017 - 07:00
Όσα μας έφτιαξαν τη διάθεση στο ίντερνετ