Κοσμος

Ιταλία: Ο δήμαρχος του Castenaso βάζει πρόστιμα σε όσα κομμωτήρια λούζουν πελάτες

Λόγω της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
genova.jpg
Ιταλία - Λειψυδρία © ΕPA Pool

Ιταλία: Έκτακτα μέτρα για την λειψυδρία λαμβάνει δήμαρχος. Γιατί δίνει πρόστιμα στα κομμωτήρια ο δήμαρχος του Castenaso

Δεδομένου ότι η Ιταλία βιώνει μια από τις πιο σοβαρές ξηρασίες των τελευταίων δεκαετιών, ένας δήμαρχος πόλης απαγόρευσε σε κομμωτές και κουρείς να λούζουν τα μαλλιά των πελατών τους δύο φορές με σαμπουάν σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης νερού. 

Ο Κάρλο Γκουμπελίνι, δήμαρχος του Castenaso, κοντά στη Μπολόνια στην περιοχή Eμίλια-Ρομάνα, είπε ότι χιλιάδες λίτρα νερού σπαταλώνται κάθε μέρα λόγω του διπλού λούσιμου, το οποίο πολλοί κομμωτές πιστεύουν ότι είναι ευεργετικό και ως εκ τούτου...το διπλό ξέβγαλμα.

Πιστεύεται ότι είναι ο μόνος δήμαρχος στην Ιταλία που έλαβε ένα τέτοιο μέτρο, το οποίο θα περιλαμβάνει ελέγχους και πρόστιμα έως και 500 ευρώ για σαλόνια αισθητικής που παραβιάζουν τον κανόνα, καθώς η Ιταλία καταπολεμά την ξηρασία κατά τη διάρκεια ενός έντονου, παρατεταμένου καύσωνα.

Το Castenaso, που έχει πληθυσμό 16.000 κατοίκων, διαθέτει 10 κομμωτήρια και κουρεία. «Αν πολλαπλασιάσουμε την ποσότητα νερού που χρησιμοποιείται για κάθε πελάτη, μιλάμε για χιλιάδες λίτρα την ημέρα», είπε ο δήμαρχος στην Corriere della Sera.

Ένα εγχειρίδιο που συνοδεύει τις κατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή του μέτρου αναφέρει ότι 13 λίτρα νερού το λεπτό ρέουν από μια ανοιχτή βρύση και ότι απαιτούνται τουλάχιστον 20 λίτρα για να ξεπλύνετε τα μαλλιά κάποιου δύο φορές.

Δήμαρχοι άλλων ιταλικών πόλεων και χωριών έχουν επίσης επιβάλει μέτρα περιορισμού του νερού, συμπεριλαμβανομένου του Μιλάνου, όπου τα δημόσια σιντριβάνια έχουν κλείσει. Οι περιοχές της βόρειας Ιταλίας υποφέρουν περισσότερο λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας του μεγαλύτερου ποταμού της Ιταλίας, του Πάδου, μετά από ελάχιστη βροχή και χιονοπτώσεις αυτόν τον χειμώνα.

Mε πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ