Κοσμος

Η ρωσική ναυαρχίδα «Μόσκβα» λίγο πριν τη βύθισή της (εικόνες)

Η φωτογραφία φέρεται να έχει ληφθεί πιθανώς το πρωί, ενώ η θάλασσα είναι ήρεμη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Μόσκβα»: Εικόνες της ρωσικής ναυαρχίδας λίγο πριν τη βύθισή της
Το καταδρομικό «Μόσκβα» © Τwitter

Φωτογραφίες του ρωσικού καταδρομικού πλοίου «Μόσκβα» δημοσιεύθηκαν στο Twitter, δείχνοντας την κλίση της ρωσικής ναυαρχίδας στη Μαύρη Θάλασσα πριν βυθιστεί.

Η απώλεια του ρωσικού καταδρομικού Moskva, που βυθίστηκε αποτελεί σοβαρό επιχειρησιακό πρόβλημα για τους Ρώσους στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αλλά, πάνω απ’ όλα, αποτελεί κολοσσιαία συμβολική απώλεια.

 




 

Σημειώνεται ότι η πηγή των φωτογραφιών είναι άγνωστη και η αυθεντικότητά τους δεν είναι εγγυημένη.

Το πλοίο εμφανίζεται να έχει πάρει κλίση προς τα αριστερά, ενώ οι σωσίβιες λέμβοι φαίνεται να λείπουν και δεν διακρίνεται πουθενά προσωπικό, υποδηλώνοντας ότι το καταδρομικό έχει εγκαταλειφθεί.

Η φωτογραφία φέρεται να έχει ληφθεί πιθανώς το πρωί, ενώ η κατάσταση της θάλασσας είναι ήρεμη, αντίθετα από τις πληροφορίες που μιλούσαν για κακοκαιρία όταν χτυπήθηκε η πρώην ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα.

Η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, η οποία ναυπηγήθηκε την δεκαετία του ’80, βυθίστηκε μέσα σε λίγες ώρες παρασύροντας μαζί της στον βυθό μέρος της υπερηφάνειας των ενόπλων δυνάμεων του Βλαντίμιρ Πούτιν, που δοκιμάζονται σκληρά από την έναρξη της επίθεσης κατά της Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την Μόσχα, το καταδρομικό επλήγη από πυρκαγιά που προκάλεσε την ανατίναξη των πυρομαχικών. Σύμφωνα με το Κίεβο, δέχθηκε επίθεση με πυραύλους. Και στις δύο περιπτώσεις, «είναι μία απώλεια ισχυρής συμβολικής αξίας», σύμφωνα με τον απόστρατο ναύαρχο Πασκάλ Οσέρ, γενικό διευθυντή του Institut méditerranéen des hautes études stratégiques (FMES).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ