- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ για τις θηριωδίες στην Μπούκα
«Ποιοί είναι αυθεντία στην προβοκάτσια; Φυσικά οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα
Ρωσία: Οι εικόνες από την Μπούκα της Ουκρανίας "παραγγέλθηκαν" από τις ΗΠΑ για να κατηγορηθεί η Μόσχα, σύμφωνα με την Ζαχάροβα.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι το οπτικό υλικό με νεκρούς αμάχους στην πόλη Μπούκα της Ουκρανίας "παραγγέλθηκε" από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο σχεδίου για να κατηγορηθεί η Ρωσία.
"Ποιοί είναι αυθεντία στην προβοκάτσια; Φυσικά οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ", σημείωσε χθες Κυριακή σε συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση η εκπρόσωπος του υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα.
Όπως είπε η Ζαχάροβα, η άμεση κατακραυγή της Δύσης για τις εικόνες αυτές με τους νεκρούς αμάχους υποδηλώνει ότι το θέμα εντάσσεται σε ένα σχέδιο με στόχο να αμαυρωθεί η φήμη της Ρωσίας.
"Στην περίπτωση αυτή μου φαίνεται ότι το γεγονός πως οι δηλώσεις αυτές (για τη Ρωσία) έγιναν κατά τα πρώτα λεπτά μετά την εμφάνιση αυτού του υλικού δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ποιός 'παρήγγειλε' αυτό το θέμα".
Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι ερευνούν την πιθανότητα διάπραξης εγκλημάτων πολέμου από τη Ρωσία μετά την ανακάλυψη των πτωμάτων εκατοντάδων ανθρώπων --κάποιοι από τους οποίους ήταν δεμένοι και είχαν πυροβοληθεί από κοντινή απόσταση-- τα οποία ήταν διάσπαρτα γύρω από πόλεις έξω από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, μετά την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή.
Οι ρωσικές αρχές υποστηρίζουν ότι οι φωτογραφίες και το οπτικό υλικό που μεταδόθηκε από την Μπούκα αποτελούν "πρόκληση" σχεδιασμένη για να διακόψει τις ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι εικόνες ήταν "μια ακόμη στημένη παράσταση από το καθεστώς του Κιέβου".
Οπτικό υλικό και φωτογραφίες από πτώματα αμάχων διάσπαρτα στην πόλη έχουν προκαλέσει εκκλήσεις από δυτικές χώρες για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.
Από την πλευρά της η Ρωσία ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σήμερα Δευτέρα για να συζητηθεί η "προβοκάτσια από ακραίους Ουκρανούς", όπως την χαρακτηρίζει η Μόσχα, στην Μπούκα.
Η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο μιας "ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης", όπως την αποκαλεί, με στόχο την αποστρατιωτικοποίηση και "αποναζιστικοποίηση" της γειτονικής της χώρας.
Οι ουκρανικές δυνάμεις αντιστέκονται σθεναρά και η Δύση έχει επιβάλει σαρωτικές κυρώσεις στη Ρωσία σε μια προσπάθειά της να την αναγκάσει να αποσύρει τις δυνάμεις της.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μίλησε για μία από τις πιο τρομακτικές εμπειρίες της ζωής της,
Τι αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters
Ζητά την παρέμβαση της FIFA λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου
Οι αρχές παίρνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες και εξετάζουν βίντεο
Ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε μια «μεγάλη κυρία της καρδιάς»
Μια διαφωνία για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις οικογενειακές διακοπές, ήταν μοιραία
Νέα ένταση με ιρανικούς βαλλιστικούς πάνω από τον Περσικό σε αντίποινα στις ΗΠΑ
Σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο του θρυλικού παλαιστή - Oι ισχυρισμοί περί ιατρικής αμέλειας
Η διαδικασία «θερμικής διαφυγής» στις μπαταρίες λιθίου μπορεί να προκαλέσει ακραίες θερμοκρασίες
Στο μικροσκόπιο των αρχών παλαιότερες καταγγελίες εις βάρος του υπόπτου, που φέρεται να σχετίζονται με υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.