Κοσμος

Ουκρανία-Μπούκα: δορυφορικές εικόνες δείχνουν ομαδικό τάφο 14 μέτρων

Δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα και του Πιερβοζβάνοχο των Αγίων Πάντων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Δορυφορικές εικόνες από την Μπούκα δείχνουν ομαδικό τάφο 14 μέτρων δίπλα σε εκκλησία
Πόλεμος στην Ουκρανία: Δορυφορικές εικόνες από την Μπούκα δείχνουν ομαδικό τάφο 14 μέτρων δίπλα σε εκκλησία © EPA

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δορυφορικές εικόνες από την Μπούκα δείχνουν ομαδικό τάφο 14 μέτρων δίπλα σε εκκλησία.

Διεθνής είναι η κατακραυγή για την θηριωδία των ρωσικών δυνάμεων στην πόλη Μπούκα της Ουκρανίας, που άφησαν εκατοντάδες αμάχους νεκρούς στο πέρασμά τους.

Συγκεκριμένα, δορυφορικές εικόνες από την ιδιωτική αμερικανική εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας Maxar Technologies φέρονται να δείχνουν μία τάφρο μήκους περίπου 14 μέτρων, που φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε ως ομαδικός τάφος.

Η Maxar, που έχει αναλάβει την συλλογή και δημοσιοποίηση των δορυφορικών εικόνων από τα πεδία μάχης στην Ουκρανία, επεσήμανε πως τα πρώτα σημάδια ανασκαφής για ομαδικό τάφο στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα και του Πιερβοζβάνοχο των Αγίων Πάντων έγιναν ορατά στις 10 Μαρτίου.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δορυφορικές εικόνες από την Μπούτσα δείχνουν ομαδικό τάφο 14 μέτρων δίπλα σε εκκλησία.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Δορυφορικές εικόνες από την Μπούκα δείχνουν ομαδικό τάφο 14 μέτρων δίπλα σε εκκλησία © EPA

«Πιο πρόσφατη λήψη στις 31 Μαρτίου δείχνει τον (ομαδικό) τάφο, με μια τάφρο μήκους περίπου 45 ποδιών (σχεδόν 14 μέτρα), στο νοτιοδυτικό τμήμα της περιοχής κοντά στην εκκλησία», ανακοίνωσε η Maxar.

maxar.jpg

Πόλεμος στην Ουκρανία-Μπούκα: Εκατοντάδες άμαχοι σε ομαδικούς τάφους

Περίπου 300 άνθρωποι χρειάστηκε να ενταφιαστούν σε μαζικούς τάφους στην Μπούκα, την κωμόπολη στα βορειοδυτικά του Κιέβου που υπήρξε θέατρο σφοδρών μαχών, δήλωσε ο δήμαρχός της, Ανατόλι Φεντόρουκ.

«Στην Μπούκα, έχουμε ήδη θάψει σε μαζικούς τάφους 280 ανθρώπους», επειδή ήταν αδύνατον να ταφούν στα τρία κοιμητήρια που όλα τους βρίσκονταν πολύ κοντά στη γραμμή πυρός των ρωσικών δυνάμεων, είπε ο Φεντόρουκ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Σε ορισμένους δρόμους, βλέπει κανείς 15-20 πτώματα στο έδαφος αλλά δεν μπορώ να σας πω πόσοι είναι ακόμη οι νεκροί στις αυλές, πίσω από τους φράχτες», συνέχισε.

«Αν δεν περάσουν πρώτα οι πυροτεχνουργοί για να εξετάσουν τα πτώματα, δεν πρέπει να τα περισυλλέξουμε» επειδή μπορεί να είναι παγιδευμένα με εκρηκτικά, εξήγησε. «Αυτές είναι οι συνέπειες της ρωσικής κατοχής, οι ραδιουργίες του εχθρού» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ