Κοσμος

Μαριούπολη - Έλληνας πρόξενος: Άμαχοι και δομές χτυπήθηκαν

Δείτε τη συνέντευξη του Μανώλη Ανδρουλάκη στον δημοσιογράφο Κώστα Ονισένκο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδισμένο κτίριο
Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδισμένο κτίριο © EPA/VASILIY ZHLOBSKY

Ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης μιλά στον δημοσιογράφο Κώστα Ονισένκο.

«Έζησα την πόλη ζωντανή, με τα μαγαζιά της, τους ανθρώπους της, τώρα αφήνω μια πόλη κατεστραμμένη», με αυτά τα λόγια περιγράφει τα όσα εξελίσσονται στη Μαριούπολη ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Μανώλης Ανδρουλάκης στον δημοσιογράφο Κώστα Ονισένκο.

Σε μια συνέντευξη 16 λεπτών ο κ. Ανδρουλάκης μεταφέρει τα όσα βιώνουν οι κάτοικοι της Μαριούπολης, πόλης που έχει χτυπηθεί ανηλέως από τις ρωσικές δυνάμεις. «Κάθε μέρα ήταν και χειρότερα, ακούγαμε τις βόμβες», σημειώνει ο κ. Ανδρουλάκης και προσθέτει «άμαχοι και δομές χτυπήθηκαν».

«Δεν βλέπω τον λόγο να επιστρέψει κάποιος σε αυτήν την πόλη», αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Ανδρουλάκης.

Η συνέντευξη του Έλληνα πρόξενου στον δημοσιογράφο Κώστα Ονισένκο

Ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο δημοσίευσε τη συνέντευξη με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας Μανώλη Ανδρουλάκη στο Facebook σημειώνοντας τα εξής: «Μίλησα χθες το βράδυ με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη, ο οποίος παρέμενε εγκλωβισμένος στη μαρτυρική πόλη για περισσότερες από δύο εβδομάδες. Ο διπλωμάτης μου περιέγραψε εν συντομία αυτά που έζησε στη μαρτυρική πόλη ενώ μου απάντησε σε ερωτήσεις, μεταξύ άλλων και για το τάγμα Αζόφ, για το οποίο πολύς λόγος έχει γίνει στο ελληνικά μίντια.

Καθυστέρησα να δημοσιεύσω τη συνέντευξη για λόγους ασφαλείας, μέχρι ο κ. Ανδρουλάκης να απομακρυνθεί από την εμπόλεμη ζώνη. Αυτή τη στιγμή ο θαρραλέος διπλωμάτης είναι ασφαλής και κατευθύνεται προς τα σύνορα της Ε.Ε. Νωρίτερα το μεσημέρι, το κονβόι με το οποίο κατευθυνόταν είχε δεχθεί επίθεση».

 

 

Νωρίτερα σήμερα και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο κ. Ανδρουλάκης «έφτασε αισίως στη Ζαπορίζια».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα διανυκτερεύσει εκεί, καθώς «δεν επιτρέπεται κυκλοφορία το βράδυ».

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του γενικού προξένου στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, καθώς και του επιτόπιου προσωπικού της Αποστολής του ΟΑΣΕ, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, ξεκίνησε την Τρίτη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ