Κοσμος

ΗΠΑ: Απαγόρευση πτήσεων σε Ουκρανία οδηγεί σε πόλεμο με τη Ρωσία

«Θα αναγκαζόμασταν να καταρρίψουμε ρωσικά μαχητικά» δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκτόξευση πυραύλου από αμερικανικό αντιαεροπορικό σύστημα Patriot
Εκτόξευση πυραύλου από αμερικανικό αντιαεροπορικό σύστημα Patriot © EPA/US ARMY

Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο με τη Ρωσία, ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε σήμερα ότι η επιβολή ακόμη και μιας μικρής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τους λεγόμενους «ανθρωπιστικούς διαδρόμους», για την απομάκρυνση αμάχων από πόλεις στην Ουκρανία που επλήγησαν από τις ρωσικές δυνάμεις, θα μπορούσε να κλιμακώσει τη σύγκρουση οδηγώντας τις ΗΠΑ σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους καθ’ οδόν προς το Τέξας, η Ψάκι ανέφερε πως μια τέτοια πρωτοβουλία θα απαιτούσε την κατάρριψη ρωσικών αεροσκαφών σε περίπτωση που εισέρχονταν στη συγκεκριμένη ζώνη, ακόμη και αν αυτή κάλυπτε μια μικρή περιοχή.

«Θα εξακολουθούσαμε να ανησυχούμε μήπως ήταν μια ενέργεια κλιμάκωσης που θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε πόλεμο με τη Ρωσία, κάτι που δεν σκοπεύει να κάνει ο πρόεδρος (Τζο Μπάιντεν)» σημείωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει επανειλημμένα ζητήσει από τις ΗΠΑ και την ΕΕ να δημιουργήσουν ζώνες απαγόρευσης πτήσεων πάνω από κατοικημένες περιοχές στην Ουκρανία, προκειμένου να σταματήσουν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ