Κοσμος

Ο Ζελένσκι απέρριψε την πρόταση των Αμερικανών να τον φυγαδεύσουν

«Δεν παρατάμε τα όπλα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ζελένσκι απέρριψε την πρόταση των Αμερικανών να τον φυγαδεύσουν
Βολοντίμιρ Ζελένσκι © EPA/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απέρριψε την προσφορά της Ουάσιγκτον να τον βοηθήσει να διαφύγει από τη χώρα, όμως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα.

«Η μάχη είναι εδώ. Χρειάζομαι πυρομαχικά όχι μέσο μεταφοράς» δήλωσε ο Ζελένσκι, όπως είπε στο Associated Press ανώτατος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών που ήταν παρών στις σχετικές συνομιλίες. Μάλιστα σε νέο πρωινό του μήνυμα είπε «Δεν παρατάμε τα όπλα»

Αμερικανοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στην Washington Post ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να βοηθήσουν τον Ζελένσκι να αποφύγει τη σύλληψη ή τη δολοφονία από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ο Ζελένσκι επαινείται στα social media για τη στάση του, καθώς έχει διαψεύσει τα σενάρια που τον ήθελαν εδώ και ημέρες να εγκαταλείπει τη χώρα. Σε ένα συγκινητικό νυχτερινό μήνυμα προς τους πολίτες είπε, μεταξύ άλλων: «Όταν μας επιτίθεστε, θα βλέπετε τα πρόσωπά μας, όχι τις πλάτες μας». Είχε επίσης δημοσιεύσει βίντεο που τον έδειχνε να είναι στο κέντρο της πρωτεύουσας με συνεργάτες του. 

«Είμαστε όλοι εδώ. Και θα μείνουμε εδώ» διεμήνυσε. Nωρίτερα είχε απευθύνει δραματικό μήνυμα προς τους συμπολίτες του «Αυτή η νύχτα θα είναι πιο δύσκολη. Πολλές πόλεις του κράτους μας δέχονται επίθεση: Τσερνίχιβ, Σούμι, Χάρκοβο, τα αγόρια και τα κορίτσια μας στο Ντονμπάς, οι πόλεις του νότου, ιδιαίτερη προσοχή στο Κίεβο», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να χάσουμε την πρωτεύουσα». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ