- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζονται τελικά οι διαπραγματεύσεις
Αρχίζει 3ος γύρος μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων
Πόλεμος στην Ουκρανία: Κάθισαν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι δύο πλευρές έπειτα από διάλειμμα.
Δεν ολοκληρώθηκαν τελικά οι συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων στα σύνορα με τη Λευκορωσία, σύμφωνα με το SkyNEWS, το οποίο επικαλείται πηγή από το κοινοβούλιο της Ουκρανίας.
Αν και αρχικά πληροφορίες του SkyNEWS έκαναν λόγο για ολοκλήρωση των συνομιλιών, νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτές συνεχίζονται, ενώ και σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου δήλωσε, σύμφωνα με το RIA Novosti, ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και σύντομα θα εισέλθουν στον τρίτο γύρο.
Στις 16:51 το SkyNews σε νέα ανάρτηση αναφέρει πως οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ρωσία-Ουκρανία συνεχίζονται και διευκρινίστηκε ότι οι αξιωματούχοι απλώς έκαναν ένα διάλειμμα.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω πληροφορίες για το αν υπήρξε κάποιου είδους συμφωνία από τις δύο πλευρές.
Στόχος της συνάντησης ήταν η επίτευξη άμεσης κατάπαυσης του πυρός και η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων, δήλωσε νωρίτερα η ουκρανική προεδρία.
#28Feb
— ImpactoVenezuela (@ImpactoVE) February 28, 2022
🔴 AHORA | NEGOCIACIÓN UCRANIA-RUSIA
Se inician diálogos de las delegaciones rusa y ucraniana, en #Gomel #Bielorrusia. Ucrania exige un alto al fuego.
Vía @KAsalcedoflores@ImpactoVE 📌 pic.twitter.com/5e0IuimjMM
Οι συζητήσεις των αντιπροσωπειών των δυο χωρών, έγιναν στο σημείο «Aleksandrovka - Vilcha» της πόλης Γκόμελ της Λευκορωσίας.
Ο Λευκορώσος ΥΠΕΞ που καθόταν στην κεφαλή του τραπεζιού καλωσόρισε αντιπροσωπείες από την Ουκρανία και τη Ρωσία διαβεβαιώνοντας τες ότι θα πρέπει να αισθάνονται «απόλυτα ασφαλείς»:
«Να διασφαλίσω ότι όλα θα διεξαχθούν ομαλά. Η ασφάλειά σας είναι εγγυημένη θέλω να αισθάνεστε όλοι ασφαλείς. Ελπίζουμε να επιλύσετε τις διαφορές σας, ο λαός της Λευκορωσίας εύχεται για αυτό».
«Αγαπητοί φίλοι, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας μου ζήτησε να σας καλωσορίσω και να παρέχω τα πάντα για το έργο σας, όπως συμφωνήθηκε με τον Πρόεδρο Ζελένσκι και τον Πρόεδρο Πούτιν. Μπορεί να αισθάνεστε απόλυτα ασφαλείς εδώ. Αυτό είναι το ιερό μας καθήκον», είπε ο Βλαντιμίρ Μακέι.
«Ο Πρόεδρος Λουκασένκο ελπίζει ειλικρινά ότι, κατά τις σημερινές συνομιλίες, θα είναι δυνατό να βρεθούν λύσεις σε όλα τα ζητήματα αυτής της κρίσης. Όλοι οι Λευκορώσοι προσεύχονται για αυτό. Οποιεσδήποτε προτάσεις, ως προς τη διοργάνωση της σημερινής συνάντησης, θα εξεταστούν και θα εκπληρωθούν απολύτως», πρόσθεσε. «Ανυπομονούμε για τα αποτελέσματα».
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από το γραφείο του Ζελένσκι, η ουκρανική αντιπροσωπεία στις συνομιλίες με την Ρωσία ζήτησε την αποχώρηση όλων των ρωσικών δυνάμεων από το ουκρανικό έδαφος, περιλαμβανομένων της Κριμαίας και του Ντονμπάς.
H ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε εκεί με ελικόπτερα.
Министр обороны, глава фракции "Слуга народа" и замглавы МИД Украины входят в состав украинской делегации на переговорах, заявили в офисе Зеленскогоhttps://t.co/nEaL78mQO4 pic.twitter.com/fH48ZM48n5
— РИА Новости (@rianru) February 28, 2022
Διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας: Αυτή είναι η αντιπροσωπεία της Ουκρανίας
Το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι η αντιπροσωπεία περιλαμβάνει τους:
- Υπουργός Άμυνας Αλεξέι Ρεζνίκοβ
- Επικεφαλής της παράταξης του Υπηρέτη του Λαού, Νταβίντ Αραχαμία
- Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Νικολάι Τοσίτσκι
- Σύμβουλος του προεδρικού γραφείου Μιχαήλ Ποντόλιακ
- Αναπληρωτής πρόεδρος της ουκρανικής βούλης (Verkhovna Rada), Ρουστέμ Ουμέροβ
- Άντρι Κοστίν, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Ουκρανικής Αντιπροσωπείας στην Τριμερή Ομάδα Επαφής
Λίγο πριν την έναρξη των συνομιλιών το Υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας ανακοίνωσε πως οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν στο Πριάπατ και ανάρτησε και μια φωτογραφία με την αίθουσα και το τραπέζι που θα καθίσουν οι αποστολές της Ουκρανίας και της Ρωσίας.
Σε αυτές υπάρχουν σημαιάκια των δύο χωρών και πιο πίσω οι σημαίες τους, μαζί με αυτή της Λευκορωσίας.
⚡️🇷🇺🇧🇾🇺🇦In Belarus, everything is ready to host Russia-Ukraine negotiations. Waiting for delegations to arrive pic.twitter.com/WSnPMyChwg
— Belarus MFA 🇧🇾 (@BelarusMFA) February 28, 2022
Δείτε live τις εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.