Το «τέρας» του Brexit είναι αξιαγάπητο
Η ανορθόδοξη επιλογή του ΥΠΕΞ Ολλανδίας για να «τρομάξει» τις επιχειρήσεις για το διαζύγιο
Καθώς η γραφειοκρατία δεν κατάφερε να κινητοποιήσει τις ολλανδικές επιχειρήσεις ώστε να προετοιμαστούν για το «διαζύγιο» της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Στεφ Μπλοκ επέλεξε σήμερα μια ανορθόδοξη τακτική για να «τρομάξει» τους συμπατριώτες του: ένα Brexit με τη μορφή ενός τεράστιου, «τέρατος».
Πριν από δύο εβδομάδες, η ολλανδική κυβέρνηση έστειλε κατεπείγουσα επιστολή σε 70.000 επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με τη Βρετανία, προειδοποιώντας ότι λιγοστεύει ο χρόνος για να προετοιμαστούν ενόψει του Brexit στις 29 Μαρτίου.
Λόγω των χλιαρών αντιδράσεων, ο Μπλοκ άλλαξε τακτική. «Έχετε ήδη ελέγξει πώς θα επηρεάσει το Brexit την εταιρεία σας;» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter, προτρέποντας τους Ολλανδούς να κάνουν ένα διαδικτυακό τεστ. Στη φωτογραφία που συνόδευε την ανάρτηση ο υπουργός στεκόταν όρθιος πίσω από το γραφείο του, με τα χέρια ψηλά στον αέρα. Στο ίδιο το γραφείο είχε κάνει… κατάληψη ένα τεράστιο μπλε τερας, τύπου Μάπετ, που φορούσε ένα μπλουζάκι με τη λέξη Brexit.
Omg this really is for real. A Brexit Muppet. Lordy I love the Dutch. https://t.co/oJswLOGHN5
— Prof Anna Watts (@drannawatts) February 14, 2019
Για την Ολλανδία, έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της Βρετανίας, ένα Brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ θα μπορούσε να έχει απρόσμενες, δυσάρεστες συνέπειες. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι περίπου 35.000 ολλανδικές εταιρείες δεν έχουν καμία εμπειρία σε ό,τι αφορά τις τελωνειακές διαδικασίες και μόνο το 18% όλων των επιχειρήσεων έχουν προετοιμαστεί για το Brexit.
Περίπου 950 τελωνειακοί θα προσληφθούν στην Ολλανδία για να καλύψουν τον επιπρόσθετο φόρτο, ιδίως στο λιμάνι του Ρότερνταμ και το αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το περιστατικό αφορούσε την πτήση 803 της United Airlines και αεροσκάφος τύπου Boeing 777-200
Έκκληση του Γκουτέρες για παύση των εχθροπραξιών
Οι αφγανικές αρχές μιλούν για «ξένη επιρροή» και παραβίαση των τοπικών πολιτισμικών κανόνων
Η διάσημη παρουσιάστρια περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε
Οι ΗΠΑ θα προβούν σε «σοβαρά αντίποινα», τόνισε ο πρόεδρος της χώρας
Στην εντατική το ένα από τα θύματα
Youtuber παραδέχτηκε ότι δημιούργησε την εικόνα χρησιμοποιώντας ChatGPT
Τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζουν να εξαπολύουν σποραδικές επιθέσεις
Η επίθεση σηματοδοτεί μια προφανή παραβίαση της εκεχειρίας από το Τελ Αβίβ
Ρωσία και Ουκρανία πραγματοποιούν τακτικές ανταλλαγές αιχμαλώτων, μετά από τη ρωσική εισβολή το 2022
«Δεν ζούμε σε πόλεμο, αλλά ούτε σε ειρήνη», δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος
Στην Αυστραλία ένα νεαρό αγόρι ξεσπά για την απαγόρευση των social media σε ανήλικους
Το σχόλιο του προέδρου των ΗΠΑ μετά τη δημοσιοποίησή τους
Δεν είναι η πρώτη φορά που υποστηρίζει τον Κύπριο ευρωβουλευτή
Η φωτογραφία που προκάλεσε σάλο
Ήταν ο κακός των «Pulp Fiction» και «Μάσκας»
Η Μόσχα αντιδρά στο σχέδιο της ΕΕ - Μήνυση στη Euroclear για τα 210 δισ. ευρώ
Μειώνεται η θεραπεία του για τον καρκίνο από το νέο έτος
Η υπόθεση έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης αυστηρότητας των τοπικών αρχών απέναντι σε απείθαρχους ξένους επισκέπτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.