Trending Now

Με «mankini» του Borat στο γήπεδο: Πέντε μέρες φυλακή για οπαδούς της Μπριζ στο Καζακστάν

Οι τοπικές αρχές θεώρησαν το αστείο προσβλητικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με «mankini» του Borat στο γήπεδο: Πέντε μέρες φυλακή για οπαδούς της Μπριζ στο Καζακστάν
© screenshot/youtube

Με «mankini» του Borat στο γήπεδο: Πέντε μέρες φυλακή για οπαδούς της Μπριζ στο Καζακστάν

Τρεις οπαδοί της Κλαμπ Μπριζ κατέληξαν στη φυλακή στο Καζακστάν, όταν εμφανίστηκαν με τα διάσημα «mankini» του Borat στις εξέδρες του αγώνα Champions League με την Καϊράτ Αλμάτι, προκαλώντας την επέμβαση της αστυνομίας.

Οι Βέλγοι φίλαθλοι συνελήφθησαν στο στάδιο της Αστάνα την ώρα που παρακολουθούσαν την αναμέτρηση, φορώντας το φωσφοριζέ πράσινο μαγιό που έκανε διάσημο ο χαρακτήρας Borat του Σάσα Μπάρον Κόεν. Σύμφωνα με τα μέσα του Καζακστάν, οι αρχές θεώρησαν την εμφάνισή τους προσβλητική και διατάραξη της δημόσιας τάξης.

«Τρεις άνδρες προέβησαν σε πράξεις που έδειχναν ασέβεια και προκάλεσαν διατάραξη της δημόσιας τάξης», ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας της Αστάνα. Σε βάρος τους κινήθηκε διοικητική διαδικασία για δημόσια μέθη και ήσσονα χουλιγκανισμό, με αποτέλεσμα να καταδικαστούν σε ποινή πέντε ημερών φυλάκισης.

Περισσότεροι από 500 οπαδοί της Μπριζ είχαν ταξιδέψει σχεδόν 6.000 χιλιόμετρα για τον αγώνα, όμως η «παράσταση» των τριών ξεχώρισε αρνητικά. Το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί την υπόθεση και παρέχει προξενική υποστήριξη, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η υπόθεση ξύπνησε μνήμες από τη διαμάχη που είχε προκαλέσει η ταινία «Borat» το 2006, όταν το Καζακστάν είχε αντιδράσει έντονα στη σάτιρα εις βάρος της χώρας. Παρά το αρχικό σοκ, χρόνια αργότερα οι αρχές υιοθέτησαν ακόμη και το σύνθημα «Very Nice!» για την προώθηση του τουρισμού.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY