- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έρευνα: Από καρυδιά ήταν η μύτη του Πινόκιο - Σε παραισθησιογόνα μανιτάρια ζούσαν τα στρουμφάκια
Φοιτητές του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας δίνουν απαντήσεις σε ερωτήματα της παιδικής μας ηλικίας
Πινόκιο, Αλίκη, Στρουμφάκια, Γούντι ο Τρυποκάρυδος. Ορισμένα μόνο από τα κινούμενα σχέδια που μεγάλωσαν γενιές και γενιές.
Φοιτητές του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας έκαναν τις πτυχιακές εργασίες τους, εστιάζοντας σε αυτούς τους χαρακτήρες και εξάγοντας ορισμένα ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
Ειδικότερα:
- Το ξύλο από το οποίο φτιάχτηκε ο Πινόκιο είναι η καρυδιά. Αυτό υποστηρίζει ο Μανώλης Μαρκαντωνάκης στην πτυχιακή του. Η λεπτή υφή του καθώς και η σκληρότητα που έχει το συγκεκριμένο ξύλο, είναι οι κυριότεροι παράγοντες που εξασφαλίζουν όμορφα ξυλόγλυπτα και τορνευτά. Τα βερνίκια εφαρμόζονται εύκολα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επιφάνειες τέλειας όψης. Πιθανότατα, το είδος καρυδιάς που χρησιμοποιήθηκε είναι η Juglans regia που εμφανίζεται στην Ιταλία.
- Το μανιτάρι που έφαγε η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων είναι το παραισθησιογόνο Amanita Μuscaria, αναφέρει ο Θανάσης Πανογεώργος.
- Τα Στρουμφάκια, σύμφωνα με τον Σπύρο Μπαλά, αγαπούν τα «στρουμφόμουρα» που είναι τα γνωστά ριμπενάκια (Ribes sp.) αφού, ως δημιούργημα του Βέλγου καρτουνίστα Πεγιό, φύονται στη χώρα σε μορφή θάμνου. Τα σπίτια τους ήταν μανιτάρια του γένους Amanites (που είναι συνήθως παραισθησιογόνα και δηλητηριώδη).
- Ο Γούντι ο Τρυποκάρυδος, αναφέρει ο Χαράλαμπος Καραπλιός, δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ, όπου υπάρχει μεγάλος πληθυσμός από δρυοκολάπτες. Ωστόσο, εκτός από το κόκκινο λοφίο, το σώμα, χρώματος μπλε, δεν εναρμονίζεται με τα χαρακτηριστικά του πτηνού στη φύση.
Επιβλέπων ήταν ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Δασοπονίας Γιώργος Φωτιάδης.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο βραβευμένος κωμικός, μουσικός, συγγραφέας και δημιουργός προσπαθεί διαρκώς να μετατρέπει την αμηχανία, το άγχος και τα ζητήματα ταυτότητας σε κάτι αστείο
Οι δύο φίλοι βρίσκονται στο Μονακό - Δείτε το απίθανο βίντεο
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το θέμα παραμένει αντικείμενο συζήτησης σε θρησκευτικούς και πολιτικούς κύκλους στις Ηνωμένες Πολιτείες
Τι φέρεται να είπε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχει τατουάζ στους βολβούς των ματιών της, κάτι που την άφησε προσωρινά τυφλή για τρεις εβδομάδες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Φήμες για κρίση με την Άννα Κουρνίκοβα
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Οι ειδικοί προειδοποιούν τους άνδρες για τις επιπτώσεις των κακών συνηθειών κατά τη διάρκεια του τουρνουά
Λόγια που ακούστηκαν δημοσίως
Φυσικές λύσεις για έναν άοσμο κάδο στη κουζίνα
Με την εξέταση μαθημάτων προσανατολισμού συνεχίστηκαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις
Από τα «άσχημα» λαχανικά μέχρι τους πρόσφυγες - Η δύναμη της ουσιαστικής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το περιστατικό προκάλεσε δεκάδες σχόλια από χρήστες των social media
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.