Health & Fitness

Ύδρα: Τόλμησαν, δέθηκαν κι έζησαν ένα Σαββατοκύριακο εκτός ορίων

Υπέροχος, μαγικός, φθινοπωρινός Αργοσαρωνικός

sgdi.jpg
Μαριάννα Μαρμαρά
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
SwimRun Hydra

Τόλμησαν, δέθηκαν κι έζησαν ένα Σαββατοκύριακο εκτός ορίων στην πανέμορφη, μαγική, υπέροχη φθινοπωρινή Ύδρα.

Όταν με φόντο το γραφικό λιμάνι της Ύδρας ο Σταμάτης Γαρδέλης τραγουδούσε σε μια από τις πιο cult ελληνικές ταινίες το «έλα να αγαπηθούμε, ντάρλινγκ», κανείς δεν φανταζόταν ότι περισσότερα από 30 χρόνια αργότερα, η φράση θα γινόταν «έλα να δεθούμε, ντάρλινγκ» και πως μικροί και μεγάλοι όντως, θα έτρεχαν ένα Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου να δεθούν.

Τι εννοούμε με τον όρο «δεθούν»; Δεν είναι αυτό που νομίζεις… Αυτό που πραγματικά έγινε είναι το 2ο TRIMORE Μ.Τ. SwimRun Hydra. Τι είναι το SwimRun Hydra; Ο απόλυτος συνδυασμός του αγώνα που απαιτεί τη μέγιστη συνεργασία μεταξύ των συναθλητών και του πιο γραφικού ελληνικού τοπίου στο Αιγαίο, χαρίζοντας στους συμμετέχοντες και τους θεατές τις πιο όμορφες, ξεχωριστές κι έντονες στιγμές.

mttj3343.jpg
Ύδρα © Τάκης Κισκήρας

img_6263.jpg
Ύδρα © Athens Voice / Μαριάννα Μαρμαρά

Έτσι, το περασμένο Σαββατοκύριακο 15-17 Νοεμβρίου οι λάτρεις της περιπέτειας και των multisport events συναντήθηκαν στην  Ύδρα, όπου βίωσαν μια ανεπανάληπτη, πρωτόγνωρη και -κατά δική τους ομολογία- ασύγκριτη εμπειρία. Απαράβατος όρος συμμετοχή ς που περιλάμβανε δυο ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές  με κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας και τρέξιμο σε ανώμαλο δρόμο ήταν οι SwimRunners να συμμετέχουν σε ζευγάρια τα οποία θα ήταν ενωμένα  μεταξύ τους με ένα σχοινί, ήτοι δεμένα.

Παράλληλα, οι εκατοντάδες θεατές έγιναν μάρτυρες ενός μοναδικού αθλητικού θεάματος περιπέτειας, συνεργασίας και άμιλλας, και έζησαν ένα διήμερο πλούσιο σε εκδηλώσεις σχεδιασμένες για όλους, κρατώντας όμως αταλάντευτα στο επίκεντρο το ιδιαίτερα σκληρό και απαιτητικό SwimRun.

fotoswimrun3.jpg
SwimRun Hydra © FotoTrexoume

Μαργαριταράκια της οργάνωσης ήταν η απολαυστική διαδρομή οδηγώντας το αγαπημένο μου EcoSport μέχρι το Μετόχι της Ερμιόνης από όπου παίρνεις καραβάκι ή θαλάσσιο ταξί για το νησί, το άμα τη αφίξει αθλητών κι επισκεπτών, Pasta Party στην ταράτσα του Ιστορικού Μουσείου της  Ύδρας, το οποίο άνοιξε ειδικά για το SwimRun Hydra η διευθύντρια του Μουσείου Ντίνα Αδαμοπούλου,  με θέα που κόβει στην κυριολεξία την ανάσα και φυσικά, το υπέροχο, γραφικό τοπίο της Ύδρας σε συνδυασμό με τον καλό καιρό.

img_6251.jpg
H θέα από την ταράτσα του Ιστορικού Μουσείου της Ύδρας © Athens Voice / Μαριάννα Μαρμαρά

Το πρωί του Σαββάτου, κάτω από εξαιρετικές καιρικές συνθήκες η Ύδρα μεταμορφώθηκε στον ιδανικό στίβο που υποδέχτηκε τους αθλητές για την εκκίνηση στο λιμάνι του νησιού, δεμένοι μεταξύ τους ανά δύο με ελαστικό σκοινί, κολύμπησαν και έτρεξαν με πολλές εναλλαγές ανάμεσα στα δύο αθλήματα: κολύμβηση - τρέξιμο.

fotoswimrun7.jpg
FotoTrexoume

img_6272.jpg
SwimRun Hydra © FotoTrexoume

Για την ιστορία, να σε ενημερώσω πως οι SwimRun διαδρομές ήταν οι Core Distance (1,5 χλμ κολύμπι – 5,5χλμ τρέξιμο – 1,7χλμ κολύμπι – 7,8χλμ τρέξιμο – 2,6χλμ κολύμπι – 4,5χλμ τρέξιμο) και Initiation Distance (σε 0,6χλμ κολύμπι – 4 χλμ τρέξιμο – 0,9 χλμ κολύμπι-3,9 χλμ τρέξιμο).

Στην Core distance SwimRun 23,6χλμ πρώτοι έκοψαν την κορδέλα του τερματισμού οι Σπύρος Γκοτζιάς - Γιώργος Μιτζιβίρης σε 03:11:02. Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Παναγιώτης Δημόπουλος - Γρηγόρης Σουβαντζόγλου σε 03:14:59 . Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Γιώργος Μητρόπαπας- Γιάννης Κουρής με χρόνο 03:42:56.

img_6323.jpg
SwimRun Hydra © Athens Voice / Μαριάννα Μαρμαρά

souvatzoglou-dimopoulos.jpg
Γρηγόρης Σουβατζόγλου - Παναγιώτης Δημόπουλος © FOTOTrexoume

fotoswimrun5.jpg
SwimRun Hydra © FotoTrexoume

Οι Γιώργος Παπαγεωργίου - Εύα Μπέκα ήταν το πρώτο μεικτό ζευγάρι με 03:43:45. Αύρα Ύδρας είχε η πρωτιά στις γυναίκες με το ζευγάρι Αραμπέλλα Ρος - Κατερίνα Λεμπέση που τερμάτισαν κυματίζοντας τη σημαία του νησιού.

Πρώτοι στην κατηγορία οικογένεια τερμάτισαν τα αδέρφια Κώστας και Σπύρος Αγγελόπουλος ενώ στην κατηγορία σύζυγοι συμμετείχε το ζευγάρι Κώστας Δρακονταείδης- Κατερίνα Πολίτη.

Πρώτο Υδραίικο ζευγάρι τερμάτισαν οι Γιάννης Ράππας - Γιώργος Ρούσης, ενώ ξεχώρισαν οι δίδυμες αδελφές από τη Γερμανία Simone Mierau – Mirja Mierau.

Γυναικεία υπόθεση ήταν η πρωτιά στο Initiation to SwimRun 9,4km. To ζευγάρι Ελισάβετ Δήμου- Ιωάννα Μόσχου  πέρασαν πρώτες κάτω από την αψίδα του τερματισμού σε χρόνο 01:19:23. Στη 2η θέση τερμάτισε το ζευγάρι Δέσποινα Τσουκνάκη-Γιώργος Λιανός με 01:21:40 και στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκαν οι Ανδρέας Μπέγκος - Έλληνας Ανδρέου με 01:25:56.

fotoswimrun4.jpg
Ελισάβετ Δήμου - Ιωάννα Μόσχου © FotoTrexoume

img_6280.jpg
SwimRun Hydra © Athens Voice / Μαριάννα Μαρμαρά

Οι Ανδρέας Κεχαγιόγλου - Στέφανος Άκληρος και οι Κώστας Βούλγαρης- Σωτήρης Σκορδαράς εκπροσώπησαν επάξια το νησί της Ύδρας. Στην κατηγορία σύζυγοι πρώτευσε το ζευγάρι Κώστας Φακάζης - Ελπίδα Ντασιώτη.

fotoswimrun8.jpg
© FotoTrexoume

Ξεχωριστή συμμετοχή αποτέλεσε το ζευγάρι Στέλιος Μιχαλόπουλος- Αθηνά Μιχαλοπούλου που είναι πατέρας με κόρη ενώ την διαδρομή ολοκλήρωσαν μέσα σε χειροκροτήματα οι Laurel Lindstrom – Paul Lindstrom από τη Σουηδία.

fotoswimrun2.jpg
SwimRun Hydra © FotoTrexoume

fotoswimrun1.jpg
Λίγο πριν από την εκκίνηση του SwimRun Hydra © FotoTrexoume

Δείτε όλα τα αποτελέσματα ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ