Αυτοκινηση

Ράλι Κροατίας: O Kalle Rovanpera πρώτος με διαφορά

Η πρώτη ημέρα του Ράλι ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για όλα τα πληρώματα

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλι Κροατίας - 1η ημέρα
© RBCP, WRC Teams

Ράλι Κροατίας - 1η ημέρα: Πρώτος ο Kalle Rovanpera - Ακολούθησαν ο Thierry Neuville και ο Ott Tanak στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα

Μετά τις 8 Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.) της πρώτης ημέρας του Ράλι Κροατίας, ο Kalle Rovanpera, με Toyota Yaris, ηγείται με κάτι παραπάνω από ένα λεπτό διαφορά.

Ήταν μία ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα για όλα τα πληρώματα, εκτός από τον νεαρό Φινλανδό, τόσο λόγω καιρού (βροχή, ομίχλη και περιορισμένη ορατότητα) όσο και λόγω των συνθηκών του δρόμου μέσα στις Ε.Δ.

Ξεκάθαρος νικητής ο Rovanpera, ο οποίος τερμάτισε πρώτος σε 7 από τις 8 Ε.Δ, και μας θύμισε τις επιδόσεις του στο Ράλι Ακρόπολις τον Σεπτέμβρη του 2021. Δήλωσε ότι ήταν  μία από τις καλύτερές του μέρες σε αυτοκίνητο ράλι και ότι ελπίζει να μπορέσει να κρατήσει την πρωτιά. Λόγω καιρικών συνθηκών, το γεγονός ότι ξεκινούσε πρώτος ήταν προς όφελός του, σε αντίθεση με άλλους αγώνες όπου ο πρώτος οδηγός εκτελεί χρέη «σκούπας» και αυτό λειτουργεί εις βάρος του.

Ράλι Κροατίας
© RBCP, WRC Teams

Ο Βέλγος Thierry Neuville και ο συνοδηγός Martijn Wydaeghe, με Hyundai i20, απείχαν μόλις 12,5 δευτερόλεπτα από τον Rovanpera μετά τις πρώτες 4 Ειδικές Διαδρομές, και είχαν μόλις τελειώσει το πρωινό σκέλος της ημέρας, όταν το αυτοκίνητό τους έμεινε στα όρια της πρωτεύουσας της Κροατίας με προβλήματα στον alternator. Το πλήρωμα κατάφερε να επανεκκινήσει το i20 N αλλά τους έμεινε και πάλι λίγο μετά αναγκάζοντάς τους να το σπρώξουν 800 μέτρα σε έξι λεπτά για να φτάσουν στο time control στην είσοδο του service park. Η ποινή των 40 δευτερολέπτων έριξε το πλήρωμα στην τέταρτη θέση, 52,5 δευτερόλεπτα μακριά από τον ηγέτη Rovanperä. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας ο Neuville επανήλθε δυναμικά στη 2η θέση, 1 λεπτό και 4 δευτερόλεπτα μακριά από τον Rovanpera.

Ράλι Κροατίας
© RBCP, WRC Teams

Επίσης άτυχος, αλλά και απρόσεκτος, υπήρξε ο Γάλλος Adrien Fourmaux, με Ford Puma, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου στην 3η Ε.Δ. της ημέρας, και κατέστρεψε, για ακόμη μια φορά, και το Puma του και τον κήπο ενός Κροάτη πολίτη, και βγήκε εκτός αγώνα. Οι αναξιόπιστες και επανειλημμένως πια κακές επιδόσεις του Fourmaux στους αγώνες του φετινού πρωταθλήματος θα έχουν σίγουρα επιπτώσεις στην καριέρα του, εκτός και αν καταφέρει να επανορθώσει.

© RBCP, WRC Teams
© RBCP, WRC Teams

Ο Εσθονός Ott Tanak, με Hyundai i20, κατάφερε να κρατήσει την 3η θέση στην κατάταξη μέχρι το πέρας της ημέρας. Ήταν 2ος στην 6η Ε.Δ., αλλά έπαθε λάστιχο στην 7η και αυτό του κόστισε μια θέση.

Ράλι Κροατίας
© RBCP, WRC Teams

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ