Βιβλιο

Βραβεία Βιβλίου Public 2015

Θέλω να βγει πρώτο το αγαπημένο μου βιβλίο

41521-93503.jpg
Αγγελική Νικολάρη
ΤΕΥΧΟΣ 521
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
93603-210035.jpg

Ξεκίνησε πέρυσι, πήραμε μέρος και μας άρεσε. Γιατί είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να δείχνεις την αγάπη σου για ένα βιβλίο που σου κράτησε συντροφιά το 2014 –άσε που μπορεί να σου άλλαξε και τη ζωή– ψηφίζοντάς το σε μια λίστα βραβείων! Φέτος τα βραβεία Βιβλίου Public 2015 – με χορηγό τη Samsung – δεν μένουν μόνο στα ελληνικά βιβλία, αλλά ανοίγουν και άλλες κατηγορίες βραβείων για το μεταφρασμένο και το ξενόγλωσσο μυθιστόρημα. (Τι ωραία, θα ψηφίζω επιτέλους τον αγαπημένο μου συγγραφέα – αλλά δεν λέω όνομα μήπως επηρεάσω, μόνο ό,τι γράφει αστυνομικά!)

Τα βραβεία ολοκληρώνονται σε δυο φάσεις: Στην 1η φάση, έως τις 12 Απριλίου, ο αναγνώστης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το αγαπημένο του μέσα από μια πληθώρα ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων τα οποία εκδόθηκαν για πρώτη φορά το 2014. Ο κάθε αναγνώστης θα έχει δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία και θα μπορεί να ψηφίσει σε μία ή και περισσότερες κατηγορίες.

Στη 2η φάση της ψηφοφορίας κι αφού έχουν ανακοινωθεί τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης, οι αναγνώστες θα κληθούν να αναδείξουν το μεγάλο νικητή ανά κατηγορία. Φέτος, μάλιστα, συμμετέχουν συνολικά πάνω από 150 εκδοτικοί οίκοι και 1.200 συγγραφείς με περισσότερους από 2.000 τίτλους βιβλίων.

Το κοινό καλείται να ψηφίσει μέσα από το www.publicbookawards.gr για τις εξής κατηγορίες:

1. Ελληνικό μυθιστόρημα της χρονιάς

2. Μεταφρασμένο μυθιστόρημα της χρονιάς (στην ελληνική γλώσσα)

3. Ξενόγλωσσο μυθιστόρημα της χρονιάς (η κατηγορία θα συμπεριλαμβάνει αποκλειστικά τίτλους που εκδόθηκαν το 2014 στα αγγλικά και δεν έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά μέσα στο έτος) 

4. Ελληνικό non-Fiction (περιλαμβάνει: δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία, μαρτυρία, πολιτική, οικονομία, ψυχολογία)

5. Ελληνική ποίηση

6. Ελληνική παιδική λογοτεχνία

7. Ελληνική εφηβική λογοτεχνία

8. Ευ Ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αυτοβελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου)

9. Τέχνες (ελληνικά βιβλία αρχιτεκτονικής, γλυπτικής, εικαστικών, μουσικής, θεάτρου, χορού, κινηματογράφου, φωτογραφίας και κόμικς) 

10. Κατηγορία «έκπληξη» - «Ο πιο ερωτικός χαρακτήρας» Πρόκειται για μια ειδική κατηγορία με θεματική που αλλάζει κάθε χρόνο. Στη φετινή διοργάνωση στην εν λόγω κατηγορία συμμετέχουν όλες οι υποψηφιότητες της κατηγορίας Ελληνικό Μυθιστόρημα. 

Επιπλέον, ειδική επιτροπή θα ψηφίσει το «Καλύτερο Εξώφυλλο της Χρονιάς» και το Βραβείο Εκδοτικό αποτύπωμα. Ενώ οι πωλητές βιβλίου των καταστημάτων Public θα ψηφίσουν το «Βιβλίο της Χρονιάς από τα Public». Τα αποτελέσματα των βραβείων θα ανακοινωθούν στα τέλη Μαΐου.

*Aνάμεσα στις υποψηφιότητες είναι και το βιβλίο «Η Ενδέκατη ώρα», της Σώτης Τριανταφύλλου, που κυκλοφορεί από τις εκδ. AthensVoiceBooks.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ