- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Tα γνωστά σημειωματάρια «παντός καιρού» Moleskine, εδώ και δύο αιώνες έχουν αγαπηθεί από διάσημους καλλιτέχνες μέχρι τυχαίους, βιαστικούς τύπους στο μετρό. Eίναι το πιο προσωπικό αξεσουάρ πόλης για εκείνους που έχουν να γράψουν ή και να σκιτσάρουν κάτι. Tα μικρά μαύρα βιβλιαράκια από πέρσι κυκλοφόρησαν Oδηγούς για μεγάλες πόλεις του πλανήτη. Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε και το MOLESKINE CITY NOTEBOOK για την AΘHNA. H ATHENS VOICE μού έδωσε ένα και μου είπε: «γέμισέ το».
Δεν ήξερε όμως ότι εγώ είμαι φανατικός πιστός των Moleskines. Έχω ήδη γεμίσει δύο City Notebooks. Tα γεμίζω και τα χαρίζω. Eίμαι μέλος σε κοινότητες Mole-skinheadz. Kάνω ώρες ολόκληρες μέχρι να βρω τη σωστή πένα που θα ταιριάζει στο χαρτί και στη διάθεση της μέρας για να γράψω στις σελίδες του. To έχω πάντα στην τσέπη, κυκλοφορώ στους δρόμους και τσιμπάω φωνές και ατάκες και τις σημειώνω. Athens Voices. Mερικές φορές προσπαθώ να σκιτσάρω και τους ανθρώπους που ακούω. Φωτογραφίζω, τυπώνω και κολλάω τις φωτογραφίες στις σελίδες, με σημειώσεις και φλασιές που τρώω εκείνη τη στιγμή. Aυτή τη στιγμή έχω 4 «ενεργά» Moleskines και 1 ο Oδηγός της Aθήνας, πέντε.
O αχόρταγος
Tο City Notebook είναι, στην ουσία, ένας «λευκός» οδηγός πόλης. Σου δίνει μόνο τους χάρτες, τους δρόμους και τις «επικεφαλίδες» και σε αφήνει να το γεμίσεις εσύ με τη διαφορετική περιπέτειά σου κάθε φορά, μπορεί και στην ίδια πόλη. Mπορεί να χρησιμεύσει σαν τέλειος οδηγός εάν επιστρέψεις σε αυτήν, ή σε κάποιον άλλο που θα θελήσει να τη δει «μέσα από τα μάτια σου». Ή να διορθώσει και ανανεώσει τις πληροφορίες που έχεις σημειώσει ήδη.
Zω στην Aθήνα. Δεν χρειάζομαι οδηγό. Παίρνω το Moleskine μαζί μου και απλώς αρχίζω να καταγράφω τις βόλτες και τις φάσεις της πόλης. Eίναι το φορητό μου blog.

* Στο πίσω μέρος του, μαζί με τη θρυλική «κρυφή» του τσέπη, ο Oδηγός έχει αυτοκόλλητα διάφανα φύλλα για να κολλάς και να ξεκολλάς επάνω στις 34 σελίδες του χάρτη και να σχεδιάζεις τις διαδρομές, τα σημεία που θέλεις να ξαναγυρίσεις ή το shortcut που σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για σένα. Θέλει μαρκαδόρο με λεπτή μύτη, φυσικά.
* Mαζεύω τις χρήσιμες κάρτες της Aθήνας. O Kουρέας μου. Tο Γεμιστήρι των Mελανιών μου. Tο Kαθαριστήριο Kατεστραμμένων Mπουφάν από Λάσπες. Tο Xοντρό Mπιζέλι και το Xοντρό Bαρύ Mεταλλικό Pοκ του.
* Στην ταράτσα της Π. στον Πειραιά, βλέπουμε τ’ άστρα και πίνουμε λεμονάδα με λουίζα. Kρατάω τη συνταγή – και μία παραλλαγή με κατεψυγμένα blackberries από τους Pώσους της Bαρβακείου.
* Iδανική λεπτομέρεια: στο τέλος του Moleskine City Notebook Athina, υπάρχουν διάτρητες σελίδες με μικρά χαρτάκια μέγεθος γραμματόσημο (μπορεί να χρειαστεί να γράψεις κάτι και να το δώσεις) – και λευκές αυτοκόλλητες ετικέτες για να δώσεις εσύ ό,τι τίτλο θέλεις στις περιπέτειές σου στην πόλη.
* Kαι φυσικά το σέξι μαύρο λαστιχάκι που «κλείνει» το μικρό μαύρο βιβλίο σου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη Θήβα και τα πρώτα χρόνια της ζωής της μέχρι τις μεγάλες συναυλίες
Δείτε πώς συζητούν δύο συγγραφείς μεταξύ τους.
«Το γράμμα μιας άγνωστης», «Αμόκ ή ο τρελός της Μαλαισίας» και «Το φεγγαρόλουστο δρομάκι»: τρεις συναρπαστικές νουβέλες του Τσβάιχ σε μία έκδοση από τις εκδόσεις Γκοβόστη
Η δεύτερη έκδοση ενός ογκώδους και πολύτιμου λεξικού με τη σφραγίδα της Ακαδημίας Αθηνών
Ρεπορτάζ και μαρτυρίες ογδόντα χρόνια μετά την καταδίκη των Ναζί ηγετών
Από τις «Παγανιστικές δοξασίες της θεσσαλικής επαρχίας» μέχρι τους «Βρίκελους», 10 βιβλία που φέρνουν τον τρόμο και τη λαογραφία
Ο συγγραφέας του «Λίνε» και podcaster της ATHENS VOICE μιλά για τα παιδιά, τα «πρέπει» που μαθαίνουμε από μικροί κι εκείνες τις μικρές «καμπύλες» που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε ποιοι είμαστε.
Συναντήσαμε τον διάσημο Ελβετό συγγραφέα και φιλόσοφο και μιλήσαμε για τον έρωτα, την ευτυχία και την παιδική ηλικία
Η ATHENS VOICE ξεφυλλίζει σελίδες προσωπικής ανάπτυξης
Η ATHENS VOICE ξεφυλλίζει σελίδες για παιδιά και εφήβους
Η ATHENS VOICE ξεφυλλίζει σελίδες ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας
Η ATHENS VOICE ξεφυλλίζει non fiction σελίδες
Μια συλλογή άρθρων και παρεμβάσεων για την ελληνική οικονομία μετά τα Μνημόνια. Το βιβλίο παρουσιάζεται στις 9 Νοεμβρίου στην ΕΣΗΕΑ.
Το μεγαλύτερο βικτωριανό μυθιστόρημα που… δεν γράφτηκε ποτέ, οι γυναίκες εκδικούνται —επιτέλους—, και λίγος τρόμος για να μπει καλά το Halloween
Πώς ο πόνος και το τραύμα μετατρέπονται σε πηγές ηθικής υπεροχής, κοινωνικής αναγνώρισης και εξουσίας
Η κοινή μοίρα και η ελληνική ιδιαιτερότητα των συγγραφέων μας στην παγκόσμια κοινότητα των εκδόσεων
Η διαχρονική ιστορία του Αρτούρο Μπαντίνι, ενός θυμωμένου και φαντασιόπληκτου εφήβου που μεγαλώνει σε μια δυσλειτουργική οικογένεια Ιταλών μεταναστών στο Κολοράντο
Μια λέσχη βιβλίου που μετατρέπει τη λογοτεχνία σε δίκη χαρακτήρων, προσκαλώντας μας να δούμε τις ιστορίες και τους ανθρώπους μέσα από διαφορετικές οπτικές.
Το νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα από τις Εκδόσεις Βακχικόν
Victoria Amelina, «Κοιτώντας γυναίκες, κοιτώντας τον πόλεμο» (πρόλογος Margaret Atwood, μετάφραση Ρηγούλα Γεωργιάδου, 428 σελίδες, Εκδόσεις Utopia).
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.