Βιβλιο

Μαθήματα για τις τεχνικές παρουσίασης

Κάτι παραπάνω από ένας ξερός οδηγός παρουσιάσεων

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθήματα για τις τεχνικές παρουσίασης

«156 Μαθήματα για τις τεχνικές παρουσίασης»: Το βιβλίο του Ανδρέα Θεοδωρακόπουλου (Εκδόσεις Περίπλους - Διονύσης Βίτσος) για να «κερδίζετε» πάντα το κοινό 

Το «156 Μαθήματα για τις τεχνικές παρουσίασης» είναι παραπάνω από ξερός οδηγός παρουσιάσεων – με την έννοια ότι δεν εξηγεί απλώς με ποιόν τρόπο πρέπει να μιλάς στον κόσμο για να σε πάρει στα σοβαρά, αλλά πώς φαίνεσαι ενώ γίνεσαι καλύτερος επαγγελματίας ΚΑΙ στο καπάκι, καλύτερο άτομο, προς τα έξω και προς τα μέσα. Όπως λέει ο Ανδρέας, παλιά καραβάνα ο ίδιος στις επιχειρήσεις, στο μάρκετινγκ, στις δημόσιες σχέσεις και στην εκπαίδευση ενηλίκων:

«Όλο και περισσότεροι, όλο και περισσότερο έχουν ανάγκη να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στη δημόσια ομιλία. Εκτός από τους επαγγελματίες, οι οποίοι μας έρχονται άμεσα στο μυαλό (δικηγόροι, διδάσκοντες, πολιτικοί…) είναι και πάρα πολλοί άλλοι. Φοιτητές από τους οποίους ζητούν να παρουσιάσουν μια εργασία σε κάποιο μάθημα, υποψήφιοι διδάκτορες που χρειάζεται να υποστηρίξουν τη διδακτορική διατριβή τους, μέλη των startups που μέσα σε δεκαπέντε λεπτά πρέπει να πείσουν ένα επενδυτικό σχήμα να τους χρηματοδοτήσει με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια ευρώ, αλλά και επιστήμονες που καλούνται σε συνέδρια, πωλητές, ομιλητές σε όλα αυτά τα φόρουμ όπου πρέπει μέσα σε είκοσι λεπτά να εντυπωσιάσουν το κοινό. Δύσκολο, πολύ δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Ευκολότερο αν διαβάσει κάποιος, ενστερνιστεί και εφαρμόσει τα ‘156 μαθήματα για τις τεχνικές παρουσίασης’!»

Τον Ανδρέα Θεοδωρακόπουλο τον ξέρουμε εκατό χρόνια από τις (πάντα υψηλές) θέσεις του στα εκδοτικά, όπως λέει στο βιογραφικό του: «…έχει εργαστεί ως ανώτερο/ανώτατο στέλεχος σε επιχειρήσεις ΜΜΕ και διαφήμισης, είναι καθηγητής, εισηγητής στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στην Πυροσβεστική Ακαδημία και σε πολλές επιχειρήσεις. Έχει εργαστεί πολλά χρόνια στην πολιτική επικοινωνία και διδάσκει στο Athens International College, είναι ομιλητής σε συνέδρια και αρθρογραφεί σε κλαδικά έντυπα. Έχει εκδώσει πέντε βιβλία για την Ηγεσία , την Πώληση, την Προσωπική Ανάπτυξη, το Γάμο, το Μάρκετινγκ και δύο ποιητικές συλλογές. Είναι ακτιβιστής αιμοδότης .»

Αυτό που δεν αναφέρει το βιογραφικό του είναι ότι ο Ανδρέας είναι σούπερ άτομο, έχει πλάκα, χιούμορ, ιδιαίτερη ματιά και κοινωνική ευαισθησία, εκτός από ενσυναίσθηση… Το βιβλίο του είναι το τέλειο εργαλείο για οποιονδήποτε προσπαθεί να «βγει προς τα έξω» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το «156 μαθήματα για τις τεχνικές παρουσίασης» του Ανδρέα Θεοδωρακόπουλου (εκδόσεις ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ- ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ) παρουσιάζεται την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 20:00, στο ίδρυμα Θεοχαράκη, (Βας. Σοφίας και Μέρλιν).

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι: Ξένια Κούρτογλου, MSc., Iδρύτρια Focus Bari & Resilience Expert, Τάκης Σπηλιόπουλος,Δημοσιογράφος, ο Κωνσταντίνος Κεσεντές Managing director τουAthens International College και ο συγγραφέας.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ