Βιβλιο

Τάσος Γερμενής: Σε Ουρανώ

Νέα ποιητική συλλογή με επτά σχέδια του Amedeo Modigliani

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τάσος Γερμενής: Σε Ουρανώ

Τάσος Γερμενής - «Σε ουρανώ»: Το ποίημα της ημέρας είναι από τη νέα ποιητική του συλλογή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Περισπωμένη

Το ποιήμα της ημέρας είναι από τη νέα ποιητική συλλογή του Τάσου Γερμενή με τίτλο «Σε ουρανώ», αυτή τη φορά με ποιήματα αμιγώς ερωτικά, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Περισπωμένη με επτά σχέδια του Amedeo Modigliani.

Τάσος Γερμενής - «Σε ουρανώ», εκδόσεις Περισπωμένη

ΤΗΝ ΑΥΓΗ
Να γευτώ απ᾿ τα χείλη σου 
μια απροϋπόθετη αυγή
ξέχειλη συγχορδίες σιωπής
Σ᾿ εικονοστάσι ακάντηλο
μνήμες που ψάχνουν στόμα
να τις ξεστομίσει
ν᾿ αποθέσω
Από τις λιόπετρές σου
τον ουρανό και τον βυθό
να δοκιμάσω
π᾿ ανακατεύει η θάλασσα
να φτιάξει το γαλάζιο της
Τον χρόνο ν᾿ αθωώσω
απ᾿ τα καμώματα της νύχτας
που παραβγαίνουνε τον άνθρωπο
Για έναν κόσμο
που θα χωράει μαζί σου
στα μέτρα της καρδιάς μου

Τάσος Γερμενής, βιογραφικό

Ο Αναστάσιος Ε. Γερμενής είναι Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κφαλονιά. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή. Ειδικεύθηκε στην Παθολογία στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών και στην Ανοσολογία στα Κεντρικά Εργαστήρια της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Ελβετικού Ερυθρού Σταυρού (Βέρνη).

Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Εθνικό Κέντρο Ιστοσυμβατότας (Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών) και τα τελευταία 20 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου ίδρυσε και διηύθυνε το Εργαστήριο Ανοσολογίας της Ιατρικής Σχολής. Ερευνητικά, ασχολήθηκε με τις πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες και με την κβαντική ανοσολογία δημοσιεύοντας πάνω από 150 πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπήρξε, επίσης, συνιδρυτής και διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κλινικές Εφαρμογές Μοριακής Ιατρικής». Έχει ασχοληθεί, σε διεθνές επίπεδο, με την ιατρική εκπαίδευση και με την οργάνωση του επιστημονικού Τύπου με τη χρήση του διαδικτύου, δραστηριότητες για τις οποίες έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών. Έχει διατελέσει διευθυντής σύνταξης, μέλος της συντακτικής επιτροπής και κριτής εργασιών πολλών ελληνικών και ξένων επιστημονικών περιοδικών, καθώς και αξιολογητής ελληνικών και κοινοτικών ερευνητικών προγραμμάτων. Επί σειρά ετών διετέλεσε στέλεχος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών και της Ελληνικής Εταιρείας Ανοσολογίας.

Ασχολείται, επίσης, με τη φιλοσοφία της επιστήμης και με τη ποίηση, έχοντας εκδώσει σχετικά βιβλία και ποιητικές συλλογές ( βλ. Εμός ει συ (εκδ. Περισπωμένη)

Ακούστε εδώ το podcast του Τάσου Γερμενή με τον καρδιολόγο Θανάση Δρίτσα

Τάσος Γερμενής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ