Βιβλιο

Η Μανίνα Ζουμπουλάκη παρουσιάζει το νέο της βιβλίο «Κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα»

Σήμερα Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, στις 18.00, στον Ιανό

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μανίνα Ζουμπουλάκη παρουσιάζει το νέο της βιβλίο «Κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα»
© Γιώργος Καλφαμανώλης

Μανίνα Ζουμπουλάκη: Παρουσίαση του νέου της βιβλίου «Κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα» στις 30 Νοεμβρίου, στον Ιανό

Πώς είναι άραγε να χαρακτηρίζεσαι «κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα», στα πενήντα-φεύγα σου, όταν ακόμα κι αν το θέλεις είναι πολύ αργά για να αλλάξεις εν κινήσει; Σε αυτά τα ερωτήματα προσπαθεί να απαντήσει η Μανίνα Ζουμπουλάκη στο νέο της βιβλίο «Κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα», που παρουσιάζεται σήμερα, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, στις 18.00, στον Ιανό. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Τζόυς Ευείδη, ο Θανάσης Τσιρταβής και η συγγραφέας.

«Κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα»: Λίγα λόγια για το βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη

Όταν η κόρη σου σού τη λέει γιατί είναι στο τέλος της εφηβείας (17), ο γιος σου σού τη λέει γιατί είναι στην αρχή της εφηβείας (14), ο άντρας σου, που σου έχει πει όλα τα παραπάνω σε παρατάει γιατί είσαι όλα τα παραπάνω, κι εσύ που δούλευες σε τσίρκο μέχρι προχθές μένεις σόλο αρκούδα να φέρνεις βόλτα τα παιδιά και τα καθημερινά τους δράματα, το σπίτι και τη λάτρα του, τα πλυντήρια, τα μαγειρέματα, τα κουζινικά και τα εξωκουζινικά, φίλες, φίλους, (ψιλο)δουλειές και το ζοφερό “Club27”, που ασχολείται μόνο με καλλιτέχνες οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή νέοι…

«Κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα» της Μανίνας Ζουμπουλάκη

Ειλικρινά, αν δεν ήμουν η Σόνια, η εν λόγω πενήντα-φεύγα μητέρα των δύο εν λόγω παιδιών, άρτι χωρισμένη, πρώην καλλιτέχνιδα του τσίρκου και νυν ταχυδακτυλουργός, αν δεν είχα μια «ηλίθια» αίσθηση του χιούμορ και φίλες με αντίστοιχη αίσθηση του χιούμορ, δεν έχω ιδέα πώς θα απαντούσα σε αυτές τις ερωτήσεις. Αλλά επειδή είμαι, ευτυχώς, η Σόνια, δηλαδή όλα τα παραπάνω, ίσως καταφέρω να βγάλω άκρη. Ίσως λύσω το μυστήριο του πώς έγινα «κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα» και ίσως γελάσω λίγο λύνοντάς το. Όσο μπορεί να γελάσει μια γυναίκα που είναι όλα τα παραπάνω και επιπλέον έχει την τάση να ξεχνάει τις πρακτικές υποχρεώσεις της (αλήθεια, μαλακτικό πήρα;)

Μανίνα Ζουμπουλάκη: Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μανίνα Ζουμπουλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα και γράφει από τα 10. Σπούδασε στην Αμερική Ιστορία της Τέχνης και Σωματική Αγωγή. Γράφει στα περιοδικά από την αρχή της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα χωρίς διακοπή. Έχει μεταφράσει αρκετά βιβλία και έχει δουλέψει στο ραδιόφωνο ως παραγωγός. Έχει γράψει επίσης σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν τα βιβλία της Πώς να γράψεις, Ευτυχία, Φερμουάρ, Αόρατα Κορίτσια, Κάτι μου κρύβεις, Άκουσέ με, Μη φοβάσαι, Το [σχεδόν] ημερολόγιο μιας 82χρονης, Αέρας στο πρόσωπό της και Το βουνό των κοριτσιών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ