- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο συγγραφέας Κώστας Καλφόπουλος
Άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από σύντομη ασθένεια
Πέθανε ο συγγραφέας Κώστας Καλφόπουλος - Βαθύς γνώστης της αστυνομικής λογοτεχνίας και ψυχή του περιοδικού Πολάρ - Το μήνυμα της Λίνας Μενδώνη.
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών άφησε ο συγγραφέας Κώστας Καλφόπουλος, έπειτα από σύντομη ασθένεια.
Η κηδεία του Κώστα Καλφόπουλου θα γίνει το Σάββατο 8 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, από το Α' Νεκροταφείο.
Ο Κώστας Θ. Καλφόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Ήταν απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και σπούδασε Κοινωνιολογία, Πολιτική και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου.
Από το 1996 δραστηριοποιήθηκε ως δημοσιογράφος στον ημερήσιο, εβδομαδιαίο και μηνιαίο Τύπο και ως επιμελητής στον χώρο των εκδόσεων. Διετέλεσε τακτικός συνεργάτης της «Καθημερινής» (ημερήσια και κυριακάτικη έκδοση) και από το 2018 αρθρογραφούσε στο The Books’ Journal. Είχε, επίσης, την ευθύνη της αρχισυνταξίας του περιοδικού Πολάρ.
Ως ξένος ανταποκριτής συνεργάστηκε με γερμανόφωνα ΜΜΕ. Ήταν μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.
Ορισμένα από τα λογοτεχνικά έργα του Κώστα Καλφόπουλου:
«Ό,τι αρχίζει ωραίο τελειώνει με φόνο» (εκδόσεις Καστανιώτη), «Μικρό εγκώμιο του αστυνομικού» (Νεφέλη), «10 ανεπίδοτες επιστολές» (Gutenberg), «Φλίππερ» (Gramma), «Καρέ-καρέ και άλλα διηγήματα» (Άγρα), «Καφέ Λούκατς - Budapest Noir» (Άγρα), «Ένα παράξενο καλοκαίρι» (Άγρα), «Στην εποχή της περιπλάνησης» (Αλεξάνδρεια)
Συλλυπητήριο μήνυμα της υπουργού Πολιτισμού για την απώλεια του Κώστα Καλφόπουλου
Πληροφορούμενη την είδηση της απώλειας του Κώστα Θ. Καλφοπούλου, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Κώστας Θ. Καλφόπουλος (1956-2023), που «έφυγε» νωρίς, αποτέλεσε υπόδειγμα διανοούμενου, αφιερωμένου απολύτως στο έργο του. Ήταν βαθύς γνώστης της αστυνομικής λογοτεχνίας και εξέδωσε μυθιστορήματα και διηγήματα ενταγμένα σ αυτό το ιδιαίτερο είδος της λογοτεχνίας, με φανατικούς αναγνώστες. Μέσα από τη μυθοπλασία εξερεύνησε πολυποίκιλες εκδοχές της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης, όπως και της κοινωνίας. Ήταν η ψυχή του μόνου περιοδικού- ΠΟΛΑΡ- που ασχολείται με την αστυνομική λογοτεχνία στην Ελλάδα, όπως και στη δημιουργία της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας.
Υπηρετώντας ως δημοσιογράφος στον ελληνικό και στον γερμανικό τύπο έγραψε κείμενα αφιερωμένα στη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου καθώς και πλήθος κριτικών σημειωμάτων για την ευρωπαϊκή λογοτεχνία και ιστορία του εικοστού αιώνα. Θα λείψει όχι μόνον από το είδος της λογοτεχνίας που με αφοσίωση υπηρέτησε και από τις στήλες του τύπου αλλά και από την πνευματική Αθήνα. Στους οικείους του και στους πολυπληθείς φίλους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».
Διαβάστε ακόμη: Ο Κώστας Καλφόπουλος μιλά στην ATHENS VOICE για το αστυνομικό μυθιστόρημα και τη συγγραφή
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα εβδομαδιαίο podcast για τις νέες εκδόσεις, και τις νέες σειρές και ταινίες.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κήρυξε τα επίσημα εγκαίνια της 54ης Έκθεσης βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Από τα σημερινά επίσημα εγκαίνια μέχρι συζητήσεις για τη φαντασία, τα manga, τις βιβλιοθήκες και την ευρωπαϊκή λογοτεχνία – το πρόγραμμα από 7 έως 13 Σεπτεμβρίου
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Πατάκη
Η προσπάθεια για να γίνει το βιβλίο ξανά καθημερινή συνήθεια
Από τις 4 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, το μεγάλο ραντεβού του βιβλίου επιστρέφει στην Αθήνα, με 285 περίπτερα, παρουσιάσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους
Με την έκδοση των δύο συλλογικών τόμων «Εκατό και είκοσι φωνές» και το προσεχές φεστιβάλ, το δίκτυο «Η Φωνή της» επιδιώκει να αποτελέσει ένα ανάχωμα στην έμφυλη βία
Ένα εβδομαδιαίο podcast για τις νέες εκδόσεις, και τις νέες σειρές και ταινίες.
210 εκδοτικοί οίκοι αναμένουν το αναγνωστικό κοινό με πλούσιες εκδηλώσεις
Tο έργο του διερεύνησε τα τραύματα του 20ού αιώνα και χαιρετίστηκε για τον πειραματικό και τολμηρό χαρακτήρα του
Ένα λυρικό και την ίδια στιγμή ένα σκληρά ρεαλιστικό μυθιστόρημα για τη Θεσσαλονίκη που την κατάπιαν οι φλόγες
Ο Κωνσταντίνος Τσικλέας μιλάει στην ATHENS VOICE για τους ξεχασμένους ήρωες της μουσικής και τις ιδιαίτερες ιστορίες τους
Η συγγραφέας μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τη συλλογή διηγημάτων «Τους χαιρετισμούς μου στην Ιθάκη»
Ξαναδιαβάζοντας την Ιλιάδα, σε μετάφραση Παναγιώτη Γιαννακόπουλου, από τις Εκδόσεις Κάκτος
Η ταινία φέρνει ξανά στο προσκήνιο την Αρχαία Ελλάδα
Ο δημιουργός του Αστερίξ, του Ιζνογκούντ και του Μικρού Νικόλα και βασικός σεναριογράφος του Λούκυ Λουκ
Η Κατερίνα Αγυιώτη μιλάει για το βιβλίο της «Η τσουλήθρα και άλλες ιστορίες» (εκδόσεις Τεχνοδόμιον), για τη ζωή της, τη γραφή, την έμπνευση και το παράδοξο
Γιατί κάθε εποχή ξαναγράφει την προϊστορία για να καταλάβει το παρόν της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.