Πολιτικη & Οικονομια

Βίτσας: Να διαλέξει ο Τσίπρας ποιον θα στηρίξει για πρόεδρο

Ποια είναι η δικιά του προτίμηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ - Βίτσας: Να διαλέξει ο Τσίπρας ποιον θα στηρίξει για πρόεδρο
© EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ - Δημήρης Βίτσας: «Να διαλέξει ο Τσίπρας ποιον θα στηρίξει για πρόεδρο του κόμματος»

Τον Αλέξη Τσίπρα καλεί να δηλώσει ποιον θέλει να στηρίξει για την προεδρία του κόμματος ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Bίτσας.

«Κατά τη γνώμη μου ο Αλέξης πρέπει να πει ποιόν ή ποιά θέλει να στηρίξει για την προεδρία. Έχει γράψει μια ξεχωριστή ιστορία. Στην αρχή ο Τσίπρας, εκτός Τσακαλώτου, έμοιαζε πολύ με τα παιδιά που προαλείφονται για πρόεδροι. Είναι ο πιο έξυπνος άνθρωπος της γενιάς του», δήλωσε στο OPEN.

Bίτσας: Πρώτη προτίμησή μου ο Τσακαλώτος

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Βίτσας εξέφρασε την προτίμησή του στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι δική του υπόθεση» αν θα κατέβει υποψήφιος πρόεδρος, είπε ο πρώην υπουργός που συμπλήρωσε: «Εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντί σας, πλήρως. Σας λέω ότι θα με ενδιέφερε να κατέβει και θα είναι η πρώτη προτίμησή μου ο Ευκλείδης. Το εάν τελικά κατέβει είναι δικό του θέμα. Σε 2-3 ημέρες θα ξέρουμε».

Την ίδια ώρα σε ερώτηση για τις πολιτικές-ιδεολογικές διαφορές που έχουν Αχτσιόγλου-Τσακαλώτος στο ενδεχόμενο να διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος σημείωσε: «Τεράστιες δεν έχουν, αλλά έχουν διαφορές. Εγώ για παράδειγμα είμαι πιο κοντά στις αντιλήψεις του Ευκλείδη».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctutvwr9a2wx)

Χρυσόγονος: Θα επανέλθει στα «φυσιολογικά» ποσοστά του 2009

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο πρώην ευρωβουλευτής, Κώστας Χρυσόγονος, έκανε εκτιμήσεις για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι θα υπάρξουν «αποχωρήσεις ψηφοφόρων», γεγονός που θα επαναφέρει τα ποσοστά του κόμματος στα «φυσιολογικά» επίπεδα του 2009.

«Βλέπω αποχωρήσεις ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη θα ακολουθήσουν κάποια στιγμή αυτή την κίνηση των ψηφοφόρων», είπε χαρακτηριστικά στο ACTION24 ο κ. Χρυσόγονος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα ταυτότητας το είπε και ο Διονύσης Τεμπονέρας». Εξήγησε, δε, για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «είναι συνασπιμός της ριζοσπαστικής αριστεράς αλλά λένε οτι θελουν να είναι κόμμα εξουσίας. Η μεγάλη μάζα των ψηφορων, όμως, δεν είναι στην ριζοσπαστική αριστερά».

«Αν θες να είασαι κόμμα εξουσία πρέπει να κινηθείς κεντροαριστερά», είπε ο Κώστας Χρυσόγονος προσθέτοντας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «τους μαστίζουν οι "παιδικές αρρώστιες" του λαϊκισμού και του αριστερισμού».

«Αφού δεν μπορούν να μετακινηθούν, θα μετακινηθεί το εκλογικό ακροατήριο και θα επανέλθουν στα φυσιολογικά ποσοστά του 2009», κατέληξε για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Χρυσόγονος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ