Βιβλιο

7 νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Βακχικόν

Τι θα διαβάσουμε τις ημέρες του Πάσχα

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7 νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Βακχικόν

Εκδόσεις Βακχικόν: 7 νέα βιβλία για να διαβάσετε

Κυκλαδικό νουάρ, μυθιστόρημα, Κία Φιλιππίδου
Όταν η Ντίντα έρχεται αντιμέτωπη με την απιστία του συζύγου της, Άρη, διαφεύγει σε διακοπές απελπισίας. Βρίσκεται απρόσμενα στην Αντίπαρο, όπου γνωρίζει τον Ορφέα. Μεταξύ τους αναπτύσσεται αμοιβαία έλξη. Σε ρομαντικό τους περίπατο δέχονται δολοφονική επίθεση από έναν άγνωστο, τον οποίο η Ντίντα καταφέρνει να πυροβολήσει και να σκοτώσει με το όπλο του. Ένα καταιγιστικό μυθιστόρημα γεμάτο σασπένς, με φόντο το καλοκαιρινό κυκλαδίτικο Αιγαίο.

Ο παιγνιοθεραπευτής, μυθιστόρημα, Γιάννης Μπούζας
Ένας άθεος καθηγητής φιλοσοφίας παρουσιάζει ξαφνικά συμπτώματα κατάθλιψης. Υποφέρει από ιλίγγους, βλέπει εφιάλτες και παράξενα οράματα. Το παρελθόν πισωγυρίζει· oι αναμνήσεις της αδιάφορης μητέρας, η εγκατάλειψη του πατέρα, ο άξεστος πατριός κι ένας ετεροθαλής αδελφός που δεν γνώρισε ποτέ τον στοιχειώνουν. Οι ανεξήγητες κρίσεις τον καταβάλλουν, κλείνεται στον εαυτό του. Στις ιατρικές εξετάσεις δεν βρίσκει τα αίτια της κατάπτωσης, την κατάλληλη γιατρειά, και πείθεται απ’ τη θρησκόληπτη γυναίκα του να ζητήσει τη γνώμη ενός ενορατικού καλόγερου.

Μονοκοντυλιά προς την οδό, ποιήματα, Σεμέλη Ελένη Καμτσίκη
Μέσα δεν αντέχω,/έξω δεν αντέχω,/είμαι ένα ψάρι που εξατμίστηκε το περιβάλλον του. Η Σεμέλη Ελένη Καμτσίκη έχει φοιτήσει στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Νέο Ελληνικό Θέατρο Γ. Αρμένη και στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Πειραϊκού Συνδέσμου. Η «Μονοκοντυλιά προς την οδό» είναι η πρώτη ποιητική συλλογή της.

Το τέταρτο κλειδί, ποιήματα, Μιλένα Σπανού
tuere {προστάτευσε}/τον διάλογο του οχταριού με τα σκοινιά/στο ραπέλ της καταρρίχησης/tuere {προστάτευσε}/τον τραγουδοποιό μου νου/tuere {προστάτευσε}/την παύση του σε δέκατα έκτα/και τη διπλή διαστολή του μουσικού μου δέρματος/στο τέλος του πεντάγραμμου/tuere mi {προστάτευσέ με}/να μην ποτέ/γνέθω ομοίους μου. «Το τέταρτο κλειδί» είναι η δεύτερη ποιητική συλλογή της Μιλένας Σπανού.

Πόλη-φάντασμα, μυθιστόρημα, Κέβιν Τσεν, μτφρ. Γιούλη Σταματίου
Η Γιονγκτζίνγκ, μια κωμόπολη στην Ταϊβάν της οποίας η ονομασία σημαίνει «Παντοτινή Ειρήνη», είναι κάθε άλλο παρά ειρηνική. Αποτελεί τον τόπο καταγωγής του Τιένχονγκ, του τελευταίου από τα επτά παιδιά της οικογένειας Τσεν. Ως το δεύτερο αγόρι μιας οικογένειας που για χρόνια έφερνε στον κόσμο μόνο κόρες, όταν αποκαλύπτεται ότι είναι ομοφυλόφιλος, αναγκάζεται να την εγκαταλείψει. Η ιστορία ξεκινά χρόνια αργότερα, όταν ο Τιένχονγκ βγαίνει από τη φυλακή του Βερολίνου, όπου είχε μπει για τη δολοφονία του συντρόφου του. Επιστρέφει στην πλέον ερειπωμένη και βυθισμένη στη φτώχεια Γιονγκτζίνγκ, μια πόλη που δεν έχει τίποτα πια να του προσφέρει. Γιατί, άραγε, να θέλει να γυρίσει πίσω; Ποιο ήταν το γεγονός που διέλυσε αυτήν τη χαρούμενη οικογένεια μια δεκαετία πριν; Και ποιος ήταν ο λόγος που τον ώθησε να σκοτώσει τον Γερμανό εραστή του;

Το DNA των αγγέλων, διηγήματα, Βαλεντίνα Άκσι, μτφρ. Ελένη Κατσιώλη
Η συλλογή διηγημάτων «Το DNA των Αγγέλων» περιλαμβάνει πραγματικές ιστορίες. Κάθε χαρακτήρας είναι μοναδικός: Ένας ονειρεύεται μια ακριβή Φεράρι και άλλος απλώς κοιτάζει γκριζογάλανα μάτια, κάποιος αφιερώνεται στην καριέρα του και ένας τρίτος στην οικογένεια, κάποιος έχει αρκετή δύναμη να αντέξει όσα προβλήματα πέσουν στους ώμους του, ενώ άλλος δεν έχει το κουράγιο να διασχίσει ούτε μια γέφυρα. Είναι όλοι διαφορετικοί, αλλά γελούν το ίδιο με αστείες ιστορίες και κλαίνε με τις θλιβερές. Όλα είναι όπως στη ζωή. Τα διηγήματα, γραμμένα με ευαισθησία, συχνά και με χιούμορ, διαβάζονται ευχάριστα και θέτουν ερωτήματα.

Η φώτιση της πράσινης δαμασκηνιάς, μυθιστόρημα, Σουκουφέ Αζάρ
Ιράν, 1979. Μετά την Ισλαμική Επανάσταση, η οικογένεια της δεκατριάχρονης Μπαχάρ εγκαταλείπει το σπίτι της στην Τεχεράνη, αναζητώντας ασφάλεια σε ένα μικρό χωριό ώστε να παραμείνει στη ζωή, αλλά και να διατηρήσει την πνευματική της ελευθερία. Σύντομα όμως, τα μέλη της θα βρεθούν μπλεγμένα στη μετεπαναστατική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Η μητέρα της Μπαχάρ, έπειτα από μια τραγική απώλεια, θα ξεκινήσει ένα μακρύ, περιπετειώδες ταξίδι προς αναζήτηση νοήματος. Θα καταφέρει να επιβιώσει η ίδια, αλλά και η οικογένειά της; Βραχεία λίστα του Βραβείου Booker 2020.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ