- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έρχεται το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο
Ο αγαπημένος θεσμός του φθινοπώρου επιστρέφει και έχει επετειακό χαρακτήρα
Φεστιβάλ Βιβλίου: Η 50ή διοργάνωση έρχεται στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου καθημερινά από 2 έως 18 Σεπτεμβρίου με αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή
Ο αγαπημένος θεσμός του φθινοπώρου συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής και επιστρέφει στον υπαίθριο χώρου του Ζαππείου. Το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου, που αποτελεί ορόσημο στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας και για δεκαετίες τιμά τη διαχρονική αξία του βιβλίου, φέτος θα έχει επετειακό χαρακτήρα και έρχεται με τις περισσότερες συμμετοχές εκδοτών και συγγραφέων από κάθε άλλη χρονιά.
Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή μάλιστα, το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου πρόκειται να φιλοξενήσει μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από τη Μικρασιατική Καταστροφή ως στοιχείο ταυτότητας στην Ελλάδα του σήμερα, με τη συμμετοχή έγκριτων ομιλητών και πολιτιστικών φορέων. Ένα ακόμα αφιέρωμα γύρω στην οποία θα κινηθούν οι ομιλίες αφορά το θέμα της Διαφορετικότητας και του Ρατσισμού στις διάφορες εκφάνσεις του, όπου θα μιλήσουν ειδικοί ψυχολόγοι και παιδαγωγοί. Καθώς συμπληρώνονται 10 χρόνια από τον θάνατο του ακαδημαϊκού, θεατρικού συγγραφέα και στιχουργού Ιάκωβου Καμπανέλλη, το Φεστιβάλ Βιβλίου οργανώνει ένα αφιέρωμα στη μεγάλη συμβολή του Έλληνα δημιουργού.
Συγκεκριμένα:
Κεντρικό αφιέρωμα: Η Μικρασιατική Καταστροφή ως στοιχείο ταυτότητας στην Ελλάδα του σήμερα
Αφιέρωμα: Διαφορετικότητα και Ρατσισμός
Αφιέρωμα: Ιάκωβος Καμπανέλλης. Ο πρωτοπόρος του μεταπολεμικού και σύγχρονου ελληνικού θεάτρου
Την αφίσα και το εξώφυλλο του καταλόγου του 50ού Φεστιβάλ Βιβλίου 2021 κοσμεί επιστολικό δελτάριο (1875-1880) με πανοραμική άποψη της Σμύρνης.
Το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, η μεγαλύτερη Γιορτή του Βιβλίου, ανοίγει τις πόρτες του καθημερινά από τις 2 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2022. Εκεί θα βρίσκεται όπως κάθε χρόνο και το περίπτερο της ATHENS VOICE, όπου είναι και χορηγός επικοινωνίας.
Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20:00.
Το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, και με την υποστήριξη του TikTok και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ).
Περισσότερες πληροφορίες: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.)
Πληροφορίες
50o ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΖΑΠΠΕΙΟ
2 Σεπτεμβρίου - 18 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30
Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00
Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30
Διοργάνωση: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο.
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Με την υποστήριξη του TikTok και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο βιβλίο του Ομότιμου Καθηγητή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Quaestor
Mapping the Walk: Ένα μονοπάτι που ανθίζει σε κάθε σελίδα
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Πατάκη
Το βιβλίο του Ξενοφώντος Κοντιάδη «Δωσίλογοι και Ονειροπόλοι» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τόπος
Το μυθιστόρημα «Το κρυφτό» του Søren Sveistrup (μετάφραση Βαγγέλης Γιαννίσης, Εκδόσεις Διόπτρα), κυκλοφορεί στις 6 Μαΐου
Η Μπάνου Μουστάκ αναφέρεται στην ιδιαίτερη θέση της γυναίκας στον κόσμο του Ισλάμ της Ινδίας
Αυτό το βιβλίο να το διαβάσετε, γιατί μπορεί να σας σώσει. Αν θέλετε να σωθείτε – κι αν αντέχετε να σωθείτε.
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Η αισθητική είναι ο πυρήνας των πάντων, της ηθικής, της αρμονίας και της επίγνωσης»
Οι κοσμικές τοιχογραφίες του βορειοελλαδικού χώρου υπό το πρίσμα της ευρωπαϊκής εμπειρίας, από τις εκδόσεις Futura
Από τον κινηματογράφο και τις εικαστικές τέχνες μέχρι τη λογοτεχνία, η Αμερικανίδα δημιουργός δεν σταματά να επανεφευρίσκει τον εαυτό της
Το «The Tale of Kaho» κυκλοφορεί τον Ιούλιο με πρώτη γυναικεία πρωταγωνίστρια του συγγραφέα
Μια συζήτηση με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «Η νέα παγκόσμια τάξη, το δίκαιο της ισχύος» που συνέγραψε με τον καθηγητή και διεθνολόγο Κωνσταντίνο Φίλη
Μιλήσαμε μαζί του με αφορμή την εβδόμη ποιητική συλλογή του
Η νουβέλα του Φραντς Βέρφελ συμπυκνώνει την πραγματικότητα της ζωής στην Αυστρία της δεκαετίας του 1920
Δεν υπάρχει πιο δραματική πλοκή από το ίδιο το ανθρώπινο είδος. Γεννιέται ατελές, ζει ανάμεσα σε άλλους ατελείς, γερνά και πεθαίνει. Η Στράουτ δεν προσπαθεί να το εξηγήσει ούτε να το παρηγορήσει. Το καταγράφει.
Η επετειακή έκθεση «Γεννάδειος 100» φωτίζει την εκατονταετή διαδρομή της Βιβλιοθήκης
Ο Διευθυντής τού ΟΣΔΕΛ Γιωργανδρέας Ζάννος μιλά αποκλειστικά στην ATHENS VOICE
Οι «Θεραπευτικές ιστορίες» δεν είναι ένα απλό ποιητικό βιβλίο. Είναι μια άτυπη, λεκτική παρτιτούρα, γραμμένη από έναν homo universalis της εποχής μας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.