Βιβλιο

Αγοράζω ένα βιβλίο και στηρίζω τον λαό της Ουκρανίας

Οικονομική ενίσχυση του λαού της Ουκρανίας από τις Εκδόσεις Μίνωας, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγοράζω ένα βιβλίο και στηρίζω τον λαό της Ουκρανίας: Η δράση των εκδόσεων Μίνωας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την οικονομική ενίσχυση της Ουκρανίας

Αγοράζω ένα βιβλίο και στηρίζω τον λαό της Ουκρανίας: Η δράση των εκδόσεων Μίνωας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την οικονομική ενίσχυση της Ουκρανίας.

Αναγνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχουν προκαλέσει οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία και θέλοντας να συμβάλουν ενεργά στη στήριξη των εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, οι Εκδόσεις Μίνωας διαθέτουν το 100% από τα καθαρά έσοδα και τα συγγραφικά δικαιώματα επιλεγμένων βιβλίων Ελλήνων συγγραφέων, για τις πωλήσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσω του e-shop www.minoas.gr κατά το διάστημα από 20/05 μέχρι και 03/06/2022.

Το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για να ενισχύσει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει ο Ουκρανικός Ερυθρός Σταυρός ώστε να συνδράμει τους πληγέντες σε όλη τη χώρα.

Εκδόσεις Μίνωας - Αγοράζω ένα βιβλίο και στηρίζω τον λαό της Ουκρανίας: Τα βιβλία που συμμετέχουν στην ενέργεια

«Μυστική αποστολή - Το χαμένο ημερολόγιο του παππού» της Μαρίας Δασκαλάκη
Η Αρχαία Ελεύθερνα είναι ένα μέρος παράξενο και μαγευτικό. Το ένστικτο της Αριάνθης και του Δημήτρη δε λαθεύει… Νιώθουν πως στο χωριό τους κρύβονται μυστικά που πρέπει να ανακαλύψουν. Το ίδιο πιστεύει και η θεία Δανάη, η οποία σπουδάζει αρχαιο­λογία, αλλά και ο καθηγητής Πατμανίδης. Ο παππούς Χριστόφορος γνωρίζει πολλά μυστικά, θαμμένα πια στον χρόνο, και όλοι μαζί καλούνται να αποκαλύψουν όσα ποτέ δε θα έφερνε στο φως μια αρχαιολογική σκαπάνη…
Τι κρύβουν τα σημειώματα του προπάππου τους; Ποια στ’ αλήθεια ήταν η Κόρη της Ελεύθερνας; Πόσα θάφτηκαν κάτω από τη γη καταμεσής της γερμανικής κατοχής;
Μεγάλοι και παιδιά, τριγυρίζοντας στους πρόποδες του Ψηλορείτη, ξεδιπλώνουν μια Ιστορία που δε γράφτηκε ποτέ σε κανένα βιβλίο.

«Ο Μέντορας» της Ειρήνης Βαρδάκη
Δεν είναι κακό να ονειρεύεσαι την κορυφή. Αρκεί να θυμάσαι ότι ανήκει πάντα σε έναν. Όταν ο Μέντορας ερωτεύεται τη μαθητευό­μενή του, το όνειρο βγαίνει αληθινό. Ένας κερδίζει την κορυφή, ένας πρέπει να πέσει στον γκρεμό. Φήμες λένε… ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο.
Ήταν ο μέντοράς της. Ήταν η μαθητευόμενή του. Ήταν μια συγκλονιστικά υπέροχη και αφανιστική αγάπη. Έγιναν το πρωτοσέλιδο και η πιο πολυσυζητημένη εξαφάνιση. Για να κατανοήσει κάποιος το έγκλημα της λίμνης, πρέπει πρώτα να σκύψει στον πυρήνα αυτής της ολέθριας σχέσης. Τα όσα ακολουθούν είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Ένας βασανιστικός γρίφος. Πολύτιμος σύμμαχος σε αυτό είναι μονάχα η ευφυΐα, μέχρι να διαπιστώσεις ότι αντίπαλός σου δεν ήταν άλλος από την ίδια την αλήθεια.

«Μυθιστόρημα με κλειδί» του Χρήστου Μαρκογιαννάκη
Η Νήσος, ένα ειδυλλιακό ψαρονήσι, έχει γίνει καλοκαιρινός προορισμός του διεθνούς τζετ σετ. Ο αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής Χριστόφορος Μάρκου περνάει εκεί την άδειά του, όταν κατά τη διάρκεια ενός πάρτι η Λούσι Ντέιβις, μια νεαρή Αγγλίδα δημοσιογράφος, βρίσκεται δολοφονημένη στην αποθήκη της οικοδέσποινας.
Με το νησί αποκλεισμένο από τον άνεμο, ο Μάρκου ψάχνει το κίνητρο και τον δράστη στα μυστικά, τα ψέματα και τα κουτσομπολιά του «κλειστού κύκλου της Νήσου» και σε ένα μυθιστόρημα με κλειδί που έγραφε το θύμα.
Η επιφανειακή ηρεμία του νησιού διαταράσσεται ενώ ένα ακόμη ανεξιχνίαστο έγκλημα από το παρελθόν θα περιπλέξει την υπόθεση.
Καθώς η λίστα των νεκρών μεγαλώνει, θα κατορθώσει ο Μάρκου να βρει τον δολοφόνο προτού αυτός καταφέρει να ξεφύγει με το επόμενο πλοίο της γραμμής;

«Το χέρι του Θεού» της Ελευθερίας Μεταξά
«Καλημέρα σας. Ονομάζομαι Γρηγόρης Σταθόπουλος και ήρθα να καταγγείλω τη δολοφονία μου. Είδα σε όραμα ότι κάποιος με έκαψε ζωντανό, αφήνοντας πλάι μου έναν πύρινο σταυρό».
Τα λόγια αυτά, βγαλμένα από το στόμα του νεαρού άντρα με την ασκητική μορφή, θα προκαλέσουν ένα συγκαταβατικό χαμόγελο στον αστυνόμο Βαρσάμη, ο οποίος, θεωρώντας τον τρελό, θα τον αποπέμψει ευγενικά από το τμήμα. Το χαμόγελό του, όμως, θα σβήσει και οι τύψεις θα τον κατακλύσουν, όταν λίγο αργότερα η προφητεία του Σταθόπουλου θα επαληθευτεί και δύο ακόμα θύματα θα προστεθούν στον μακάβριο κατάλογο του παρανοϊκού δολοφόνου.
Τι είναι αυτό που συνδέει τους τρεις νεκρούς; Ποιος είναι εκείνος που καίει ανθρώπους ζωντανούς, αφήνοντας πλάι τους έναν πύρινο σταυρό, φωτογραφίες και υπογραμμισμένα αποσπάσματα από την Αγία Γραφή; Ποια σχέση έχουν με τα αποτρόπαια εγκλήματα η άρρωστα θρησκευόμενη μητέρα του Σταθόπουλου, η φρικτά παραμορφωμένη αδελφή του, ο εμβληματικός πατήρ Χρυσόστομος και η αινιγματική γερόντισσα Φεβρωνία;
Καθώς ο Μάνος Βαρσάμης και η συνεργάτιδά του, Έλσα Γληνού, θα προσπαθήσουν να δώσουν απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, θα έρθουν αντιμέτωποι με τον θανάσιμο κίνδυνο που κρύβουν η θρησκοληψία, το πάθος για εκδίκηση και οι προσωπικοί δαίμονες των ηρώων.

«Το παράθυρο της Νεφέλης» του Σπύρου Πετρουλάκη
«Το παιδί μου… Βοήθεια! Έχασα το παιδί μου…»
Ποιος μπορεί να μείνει αμέτοχος στην τραγική έκκληση μιας μάνας που μέσα σε μια στιγμή χάνει όχι μόνο το παιδί της αλλά και τον κόσμο ολόκληρο; Κι όμως… Κανένας δεν είχε τη δύναμη να κάνει κάτι ώστε τα δεδομένα να αλλάξουν. Το παιδί χάθηκε.
Η Νεφέλη μεγαλώνει με τους ανθρώπους που πιστεύει ότι είναι οι γονείς της, δίχως να ξέρει την αλήθεια. Κοντά τους γνωρίζει την αγάπη, το χάδι, το χαμόγελο, ώσπου έρχεται στον κόσμο ο αδελφός της. Από τότε όλα αλλάζουν. Ριζικά.
Τα πινέλα και οι καμβάδες τη βοηθούν να δραπετεύει από την ασπρόμαυρη ζωή της, μέσα από ένα έγχρωμο παράθυρο. Όταν η Νεφέλη θα καταφέρει να το ανοίξει… ανοίγουν και τα φτερά της.
Μια δασκάλα, δύο νέες φίλες και ένας απροσδόκητος έρωτας έρχονται στη ζωή της για να ανατρέψουν τα δεδομένα.
Έρωτας, Αρρώστια, Λύτρωση. Πόση δύναμη μπορούν να ασκήσουν πάνω της;

«Γιαγιά, σ’ αγαπώ!» της Μάρως Θεοδωράκη
Η γιαγιά Μαρία, με την καλοσύνη, το χαμόγελο και την αγκαλιά της, ξέρει και χαρίζει απλόχερα την αγάπη της. Τα δύο εγγονάκια της και ιδιαίτερα η μικρή της σουσουράδα, όπως την αποκαλεί, ζουν μια ξεχωριστή σχέση μαζί της, που μέρα με τη μέρα δυναμώνει. Μια ιστορία που ξετυλίγεται μέσα από στοργή και μπόλικη σοφία. Εκείνη τη σοφία που μας διδάσκει πως, ό,τι κι αν συμβεί, πρέπει να είμαστε κοντά στους ηλικιωμένους όταν μας χρειάζονται, με σεβασμό και υπομονή. Μια γλυκιά και όμορφη ιστορία που μας μαθαίνει για τη δύναμη της αγάπης αλλά και την αξία της οικογένειας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ