- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Έρχεται sequel της ταινίας Heat που έπαιξαν Ντε Νίρο και Πατσίνο
Δεν θα είναι όμως κινηματογραφικό σενάριο αλλά βιβλίο
Στις 9 Αυγούστου θα κυκλοφορήσει το μυθιστόρημα του Μάικλ Μαν για το «Heat» το οποίο θα είναι prequel και sequel της ταινίας που άφησε εποχή το 1995.
Σύμφωνα με το Deadline, o σκηνοθέτης Μάικλ Μαν ετοιμάζει ένα μυθιστόρημα που έχει γράψει με την Μέγκ Γκάρντινερ, βραβευμένη συγγραφέα (θρίλερ) των New York Times, το οποίο θα επεκτείνει την ιστορία της κλασικής πλέον αστυνομικής ταινίας του 1995.
H κυκλοφορία θα γίνει από τις εκδόσεις HarperCollins. O Μαν θα αφηγηθεί την αληθινή ιστορία για τις ζωές των χαρακτήρων της Έντασης, τόσο πριν όσο και μετά τα γεγονότα που είδαμε το 1995.
«Είχα πάντα σκοπό να εξελίξω τις ιστορίες, αλλά να προσθέσω κι άλλες που προκύπτουν από τον πυρήνα του "Heat"» δήλωσε ο Μαν. «Υπάρχει γόνιμο έδαφος για πλούσιες ιστορίες από το παρελθόν, αλλά και ιδέες για την εξέλιξη της ζωής τους. Αργησα γιατί πάντα μου αρέσει η έρευνα. Κάθομαι και γράφω εφόσον έχω πρώτα εξερευνήσει τον κόσμο των ηρώων και των ιστοριών μου - την κουλτούρα των ανθρώπων, τις συνήθειες, τον τρόπο που μιλούν και χειρονομούν. Μόνο έτσι γράφεις αυθεντικούς χαρακτήρες, κάτι που το κοινό το διαισθάνεται άμεσα...»
Η ιστορία του δεύτερου μέρους θα κυκλώνει την υπόθεση της ταινίας. Δε θα ακολουθεί μόνο τις ζωές των χαρακτήρων, του Βίνσεντ Χάνα, διευθυντή της αστυνομίας του Λος Αντζελες (Αλ Πατσίνο) και του δαιμόνιου ληστή Νιλ ΜακΚόλι (Ντε Νίρο), μετά το διαβόητο φινάλε, αλλά θα πιάσει τις ιστορίες τους κι από πριν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα είπαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς στοχαστές της εποχής μας
Ο τόμος προς τιμήν του σε επιμέλεια των πανεπιστημιακών καθηγητών Burkhard Fehr και Παναγιώτη Ροϊλού
Ποτέ δεν με απογοήτευσε αυτός ο Εβραίος συγγραφέας από την Πολωνία, που το 1978 πήρε το Νόμπελ Λογοτεχνίας
Δεν πρόκειται για μια αυστηρή πραγματεία, αλλά για ένα βιβλίο που μετατρέπει τη σύνθετη διαδικασία της αγοράς κατοικίας σε ανθρώπινη κουβέντα.
Από τις Εκδόσεις Βακχικόν, σε μετάφραση Σωτήρη Μηνά
Ένα μυθιστόρημα για όλους όσοι ζουν «σημαδεμένοι» — από την εμφάνιση, από το παρελθόν, από τις συνθήκες
Το Βιβλίο της Ημέρας, από τις Εκδόσεις Gutenberg
Με αφορμή το βιβλίο «Με τη δική σου ματιά μονάχα», η συγγραφέας μιλά αποκλειστικά στην Athens Voice για την πρόκληση να μετατρέψει την κρυφή ζωή της Μάιερ σε μια δυνατή μυθοπλαστική αφήγηση
Το δοκίμιο της συγγραφέα και ιστορικού που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη
Το Βιβλίο της Ημέρας, από τις Εκδόσεις Bell
H συλλογή διηγημάτων «Ουμπίκικους» του Γιώργου Τσακνιά (192 σελίδες, Εκδόσεις Κίχλη), κυκλοφορεί στις 5 Δεκεμβρίου
Η τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2025
Η συλλογή διηγημάτων «Οι Αόρατοι της Γης» είναι το αποτέλεσμα του δημιουργικού διαλόγου των συγγραφέων με ένα έργο της ομότιτλης έκθεσης της Σμαρώς Τζενανίδου
Ο συγγραφέας και μεταφραστής μιλά για το νέο του μεταφραστικό έργο, τη συλλογή του Γεωργιανού συγγραφέα Έρλομ Αχβλεντιάνι «Ο άντρας που έχασε τα λογικά του», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.
Το «Last Rites» είναι το βιβλίο που έγραψε ο Όζι λίγο πριν φύγει από τη ζωή
Από ένα δάνειο 70.000 λιρών σε πέντε Νόμπελ Λογοτεχνίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.