Βιβλιο

Άρωμα Λουίζας: Ένα ταξίδι προσωπικής αναζήτησης

Μια συγκινητική ιστορία της Βίκυς Μωραγιάννη για όσα έχουμε και δεν το γνωρίζουμε (εκδ. Μίνωας)

Athens Voice
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 776
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άρωμα Λουίζας, Βίκυ Μωραγιάννη

Βιβλιοπαρουσίαση: Το νέο βιβλίο Βίκυς Μωραγιάννη με τίτλο «Άρωμα Λουίζας» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας

Το νέο μυθιστόρημα της Βίκυς Μωραγιάννη παρασέρνει τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι προσωπικής αναζήτησης, με τη συγγραφέα, με πηγαίο χιούμορ, να μας μιλά για την ελευθερία, για τις επιλογές που κάνουμε στη ζωή μας, αλλά και για το πώς μια απρόσμενη απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

Hρωίδα του βιβλίου, η Λουίζα, η οποία παρατηρούσε την καθημερινότητά της σαν απλός θεατής, μέχρι που η είδηση του θανάτου της γιαγιάς της θα τη βγάλει από τον λήθαργο, αποτελώντας το έναυσμα για ένα ντόμινο απίστευτων γεγονότων που θα φέρουν τα πάνω κάτω στη ζωή της. Ένα κρυμμένο ημερολόγιο θα της δώσει τη δύναμη να ανακαλύψει εκ νέου τη ζωή της και να κάνει αυτό που έως τώρα φοβόταν, να ζήσει.

Η Βίκυ Μωραγιάννη αναφέρει για το έναυσμα της συγγραφής του βιβλίου: «Αυτό το βιβλίο γεννήθηκε τη στιγμή που με ξέχασε η δική μου γιαγιά. Άρχισα να σκέφτομαι διαρκώς τι να κάνει άραγε η Ψυχή όταν το μυαλό ξεχνάει κι αν ξαναβρίσκει τη μνήμη της αργότερα, σε κάποιον άλλο χωροχρόνο». 

Μια συγκινητική ιστορία για όσα έχουμε και δεν το γνωρίζουμε, για όσα θα θέλαμε και δεν μπορούμε να έχουμε και για όσα μπορούμε να πετύχουμε και δεν το ξέρουμε.


Εκδόσεις Μίνωας: Κορίνθου 34, Μεταμόρφωση,  Τηλ.: 2102711222, minoas.gr

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Άμα είναι να καεί» του Κρίστοφερ Κινγκ, εκδόσεις Δώμα
Άμα είναι να καεί: Η φωκνεριανή νουβέλα του Κρίστοφερ Κινγκ κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Δώμα

«Η μυθοπλασία αξιοποιεί μια διαφορετική αφηγηματική τεχνική από τη μη-μυθοπλασία, όμως, στην τελική, κάθε είδους γραφή αποτελεί μια αφήγηση», δήλωσε ο Κινγκ στην Athens Voice

«Γαλανόσκυλος» του Απόστολου Δοξιάδη, εκδόσεις Ψυχογιός
Γαλανόσκυλος: μια σαρκαστική, σύνθετη κι αλληγορική παρωδία του Απόστολου Δοξιάδη

Ο Δοξιάδης χρησιμοποιεί ένα σύνθετο αφηγηματικό οικοδόμημα για να μιλήσει για τη λογοτεχνία, την ιστορική μνήμη, τον μύθο και την πραγματικότητα, την ιδεολογική χειραγώγηση και τη διαφθορά της πνευματικής ελίτ.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY