Βιβλιο

Άγ. Μανουσόπουλος: Υποψήφιος για το Βραβείο Μένη Κουμανταρέα 2020

Με το πρώτο του μυθιστόρημα «Στην Πόλη των Ξένων» (εκδ. Bell)

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άγγελος Μανουσόπουλος

Βραβείο Μένη Κουμανταρέα 2020 της Εταιρείας Συγγραφέων: Υποψήφιος ο Άγγελος Μανουσόπουλος με το πρώτο του μυθιστόρημα «Στην Πόλη των Ξένων» (εκδ. Bell)

Στον βραχύ κατάλογο για το Βραβείο Μένη Κουμανταρέα 2020 της Εταιρείας Συγγραφέων συμπεριλαμβάνεται ο Άγγελος Μανουσόπουλος με το πρώτο του μυθιστόρημα «Στην Πόλη των Ξένων»

Η Εταιρεία Συγγραφέων απονέμει κάθε χρόνο σε προωτοεμφανιζόμενη/ο πεζογράφο βραβείο που θεσπίστηκε στη μνήμη του πεζογράφου και ιδρυτικού μέλους της Μένη Κουμανταρέα (1931-2014) και σκοπό έχει να αναδείξει τις σημαντικότερες νέες πεζογραφικές φωνές της χώρας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της κριτικής επιτροπής, «Οι νέοι και νέες συγγραφείς, που διακρίθηκαν το 2019, έχουν αξιοσημείωτη και μάλλον ποικίλη διαδρομή, πριν από την πρώτη τους εκδοτική εμφάνιση, γεγονός που δεν επιτρέπει να τους θεωρούμε μέλη της ίδιας γενιάς. Ωστόσο, μια σειρά κοινών χαρακτηριστικών μπορεί να οδηγήσει σε κάποια πρώτα συμπεράσματα για τις τάσεις στην πεζογραφία του καιρού μας. Η γραφή ως τέχνη που αντιμάχεται τη λήθη και μετουσιώνει τον χρόνο ή αποκαθιστά αδικίες και ελλείψεις της ζωής, με ρεαλιστικό αλλά ευφάνταστο, συχνά συγκινητικό τρόπο, είναι το πρώτο απ’ αυτά. Η αναζήτηση της προσωπικής αλήθειας, το αντίκρισμα του θανάτου, ο δυνατός αφηγηματικός ρυθμός, οι αντισυμβατικοί χαρακτήρες που συνομιλούν με μεγάλα ερωτήματα, δεσπόζουν στα βιβλία που ξεχωρίζουν».

Το βιβλίο «Στην Πόλη των Ξένων» του Άγγελου Μανουσόπουλου

Άγγελος Μανουσόπουλος «Στην Πόλη των Ξένων» (εκδ. Bell)
Πρωταγωνιστής στην Πόλη των Ξένων, αθόρυβος αλλά πάντα παρών, είναι η Ξενιάδα, μια πόλη που δημιουργήθηκε κοντά στα σύνορα για να μένουν οι μετανάστες, μέχρι να αποφασιστεί αν το χαρτί που θα πάρουν στα χέρια τους θα είναι το εισιτήριό τους για μια νέα ζωή ή για την επιστροφή στη χώρα τους. Εκεί θα συναντηθούν τρεις άνθρωποι, ο Αλέξανδρος, η Μαριάνα και η Ζαχρά, οι οποίοι μπορεί να βρέθηκαν στην ιδιόρρυθμη αυτή πόλη για εντελώς διαφορετικούς λόγους, αλλά θα τους φέρει κοντά η αναζήτηση του χαμένου γιου της Ζαχρά, και όχι μόνο...
Το μυθιστόρημα «Στην Πόλη των Ξένων» είναι μια καθηλωτική ιστορία που ακροβατεί επιδέξια ανάμεσα στο μυστήριο, στο κοινωνικό και στο δυστοπικό μυθιστόρημα. Ένα ιδιαίτερο βιβλίο για όλους εσάς, για όλους εμάς, που έχουμε νιώσει ξένοι. Κάπου, κάποτε, τώρα…


Ποιος είναι ο συγγραφέας Άγγελος Μανουσόπουλος

Ο Άγγελος Μανουσόπουλος γεννήθηκε το 1971 στη Λάρισα. Σπούδασε Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη. Διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικούς ιστότοπους και έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Η συλλογή Ο πόνος της επιστροφής, με νοσταλγικά κείμενα που δημοσιεύθηκαν στο ιστολόγιό του, κυκλοφορεί ελεύθερα στο διαδίκτυο σε ψηφιακή μορφή. Το Στην πόλη των ξένων είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Ζει και εργάζεται στη Λάρισα. (Email: a.manousopoulos@gmail.com / Facebook: Άγγελος Μανουσόπουλος).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ