Βιβλιο

Ο Νίκος Μανούσος μιλάει για τα νέα βιβλία στις Εκδόσεις Anubis

Όλα όσα θα διαβάσουμε το 2021 από τις Eκδόσεις Anubis 

4835-79724.jpg
Αγγελική Μπιρμπίλη
ΤΕΥΧΟΣ 757
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νίκος Μανούσος από τις Εκδόσεις Anubis μιλάει για τους νέους τίτλους του εκδοτικού οίκου
Νίκος Μανούσος

Ο Νίκος Μανούσος μιλάει για τους νέους τίτλους του εκδοτικού οίκου Anubis

Υπάρχει ιδανική στρατηγική για περιόδους σαν κι αυτή; Εσείς πώς προσαρμόσατε την εκδοτική πολιτική σας;
Ο συνδυασμός υγειονομικής κι οικονομικής κρίσης άλλαξε, ασφαλώς, τα δεδομένα για την αγορά του βιβλίου. Στο πλαίσιο των νέων συνθηκών, οι εκδόσεις Anubis στράφηκαν σε μια πιο ισχυρή υποστήριξη της digital παρουσίας τους, ενώ επέλεξαν να στηρίξουν τους πιο ισχυρούς κι επώνυμους best-selling τίτλους τους, παγώνοντας, για την ώρα, πειραματικές εκδόσεις.

Τι προγραμματίζετε για το 2021;
Η σειρά «Dune» αποτελεί έναν από τους βασικούς κορμούς της εκδοτικής μας παρουσίας για την περίοδο 2021-23. Πρόκειται για μια σειρά που ήδη αριθμεί 16 βιβλία, στα οποία προβλέπεται να προστεθούν ακόμα έξι τίτλοι (πλέον κι ορισμένων νέων graphic novels), κατά τη διάρκεια της επόμενης τριετίας. Ήδη έχουμε ξεκινήσει την επανέκδοση στα πρώτα βιβλία της σειράς με νέα εικαστικά εξωφύλλων, ενώ σταδιακά θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.

Η δημοφιλής σειρά «Outlander» της Diana Gabaldon αποτελεί άλλον έναν από τους κορμούς που θα στηρίξουμε την επόμενη χρονιά. Ήδη προγραμματίζονται τα δύο επόμενα βιβλία και θα ακολουθήσουν και δύο ακόμα μέσα στο ’21.

Στα παιδικά, πέρα από την αειθαλή «Peppa Pig» που αποτελεί διαχρονική αξία, θα συνεχίσουμε τη σειρά «Τζωρτζ» που έχει γράψει η Lucy Hawking, κόρη του Stephen Hawking, σε συνεργασία με τον πατέρα της, ενώ θα προστεθούν και κάποιες νέες επώνυμες σειρές.

Στον χώρο των graphic novels, που αποτελεί κι ιστορικό τομέα για τις εκδόσεις Anubis, προετοιμάζουμε τις νέες εκδόσεις για το «Dune», σε συνδυασμό με σημαντικά σύγχρονα έργα του χώρου, όπως το «Superman: Year One», του Frank Miller και το «Doomsday Clock» των Geoff Johns και Gary Frank. Επανεκδίδουμε, επίσης, το κλασικό «Eternals» του Neil Gaiman, με αφορμή την επικείμενη ομότιτλη ταινία της Marvel.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ