- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Λιλιπούτεια βιβλιοπωλεία στην Αθήνα που μπορείς να επισκεφτείς
Η 26η Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη στα Little Book Stores
Little Book Stores: Οι βιβλιοπώλες γιορτάζουν τη Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων στις 26 Σεπτεμβρίου
Φθαρμένο ή ολοκαίνουργιο, δώρο κάποιου αγαπημένου ή δανεικό. Το βιβλίο και η ανάγνωσή του, είναι πάθος των απανταχού book lovers και των ρομαντικών που αντιστέκονται στο digital. Aποτελεί όμως κι ένα μικρό κομμάτι της ζωής εκείνων που μπορεί να μη διαβάζουν συχνά, ωστόσο εκτιμούν τη χαρακτηριστική μυρωδιά από τις σελίδες ενός καλού βιβλίου.
Ανάμεσα σε αυτούς, μια κοινότητα μικρών ανήσυχων βιβλιοπωλών που ακούει στο όνομα Little Book Stores οι οποίοι, ψάχνοντας διαρκώς νέους τρόπους να μιλήσουν για το βιβλίο και να το φέρουν κοντά σε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, ενώνονται για να γιορτάσουν τη Μέρα των Μικρών Βιβλιοπωλείων στις 26 Σεπτεμβρίου.
Η γιορτή αυτή μάλιστα, που διοργανώνεται φέτος για δεύτερη χρονιά, είναι αφιερωμένη στις Λέσχες Ανάγνωσης. Στις μικρές ή μεγάλες παρέες ανθρώπων που συναντιούνται μια φορά τον μήνα και μιλούν για βιβλία – δηλαδή αυτό ακριβώς που θα γίνει στα βιβλιοπωλεία που συμμετέχουν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη. Mέχρι τότε, συγκεντρώσαμε μερικά λιλιπούτεια βιβλιοπωλεία στην Αθήνα που αξίζει να επισκεφτεί κανείς και μιλήσαμε με τους ιδιοκτήτες τους.
Λεμόνι
Ηρακλειδών 22, Θησείο
Χάρτινο Καράβι
Πίνδου 39,Νέα Φιλαδέλφεια
Τρυποκάρυδος
Αγίου Γερασίμου 28, Ζωγράφου
Booktalks
Π. Φάληρο, Αρτέμιδος 47
Τα μικρά βιβλιοπωλεία πέρα από στέκι για τους βιβλιοφάγους κάθε περιοχής ομορφαίνουν και τις γειτονιές της πόλης μας. Οι βιβλιοπώλες εξυπηρετούν με χαμόγελο προτείνοντας το κατάλληλο βιβλίο γι' αυτούς και για τους αγαπημένους τους.
Ο Γάτος Μαουρίτσιο
Ευφρονίου 10-12,Παγκράτι
«Ο χώρος μας είναι φτιαγμένος έτσι ώστε να φιλοξενεί μικρούς και μεγάλους που θα χαλαρώσουν είτε ξεφυλλίζοντας, είτε διαβάζοντας. Έτσι, το μικρό βιβλιοπωλείο γίνεται ένας αγαπημένος προορισμός, μια αναφορά της γειτονιάς. Γίνεται το δικό σου βιβλιοπωλείο, ο χώρος που όλοι σε γνωρίζουν με το μικρό σου όνομα, ξέρουν τα βιβλία που διάβασες και αγαπάς και σε εμπιστεύονται για τα επόμενα που θα διαβάσουν», λέει η Γόνη Λούκα από το βιβλιοπωλείο Γάτος Μαουρίτσιο και συμπληρώνει «Ακούμε πολύ συχνά πως η παρουσία μας έχει ομορφύνει τη γειτονιά. Ίσως, το καθημερινό “χτίσιμο” ενός “λιλιπούτειου βιβλιοπωλείου” με το μεράκι και την προσωπική μας ματιά για κάποιο λόγο συγκινούν, γι’ αυτό και η γειτονιά μας έχει αγκαλιάσει με αγάπη».
Ο Μωβ Σκίουρος
Πλατεία Καρύτση 4, Αθήνα
Biblioteque
Θεμιστοκλέους 76,Εξάρχεια
Little Book
Χαϊμαντά 35, Χαλάνδρι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θλίψη στον κόσμο των γραμμάτων για την απώλεια της σπουδαίας μεταφράστριας
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Οι σέκτες, οι αιρέσεις, οι απόκρυφες ομάδες ασκούν πάντα μια γοητεία στην ανθρώπινη φύση. Είναι το μυστήριο πίσω από την κλειστή πόρτα. Το απαγορευμένο.
Ένα βιβλίο που μας καλεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει μάθηση
Η ελευθερία δεν είναι αφηρημένη ιδέα. Είναι η απουσία φόβου. Κι αυτό, τελικά, είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο.
Το 3,5% στους δρόμους του Ιράν: Σχολιασμός με αφορμή το βιβλίο του Marcel Dirsus, «Πώς ανατρέπονται οι τύραννοι» (Εκδόσεις Μίνωας)
Όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και επ' ουδενί δεν περιορίζονται εκεί
Τα εκατό δωμάτια ενός βιβλίου
«Το βιβλίο αποτελεί ένα δημοσιογραφικό και πολιτικό οδοιπορικό»
Η μετάφραση του Παπαδιαμάντη ξεκίνησε το 1889
Ο συγγραφέας μιλάει στην Athens Voice για αθηναϊκές ιστορίες με ρεαλισμό και φαντασία
Τι συμβαίνει όταν μια σαρανταπεντάρα επιτυχημένη συγγραφέας αποφασίζει να κάνει μια ανατροπή στη ζωή της και να αναζητήσει μια νέα μορφή ελευθερίας;
Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στον κόσμο των πάγων, των ανθρώπων της Γροιλανδίας και ενός τοπίου που αλλάζει για πάντα
Ο συγγραφέας και ιστορικός μιλάει για τον Φρίντριχ Νίτσε, τον Ζαρατούστρα και την κληρονομιά του ονόματός του
Η δικαιοσύνη δεν είναι υπόθεση συναισθήματος, είναι αρχιτεκτονική.
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Μια πολιτισμική-ιστορική «εγκυκλοπαίδεια» φοβιών και εμμονών
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Κέδρος
Ένα βιβλίο που δεν γράφτηκε για παιδιά αλλά κατέκτησε τα παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.