Βιβλιο

Βρεθήκαμε στα γενέθλια του Μάνου Ελευθερίου και του «Ερατώ»

Το παλαιοβιβλιοπωλείο συπλήρωσε 10χρόνια 

114984-626784.jpg
Ελεονώρα Βερυκοκίδη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
63206-127107.JPG

Την Τετάρτη 12 Μαρτίου ο Μάνος Ελευθερίου και το παλαιοβιβλιοπωλείο Ερατώ γιόρτασαν μαζί τα γενέθλιά τους, στο χώρο που στεγάζεται το δεύτερο, στο Θησείο.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε από νωρίς το βιβλιοπωλείο αλλά και τη Θησείου έξω από αυτό για να γιορτάσει τα 75α γενέθλια του πρώτου και τα 10α του δεύτερου, καθώς τραγουδούσαν οι Κώστα Μάντζιος και Γεωργία Γρηγοριάδου με τη συνοδεία των μουσικών: Θανάση Γεωργάρα (μπουζούκι), Γιάννη Καράμπελα (ακκορντεόν), Αλέξανδρο Μαούτσο (κλασική κιθάρα) και Σπύρο Κουρκουνάκη (μουσική επιμέλεια, πιάνο).

n

Διάχυτη η συγκίνηση, ζωγραφισμένη τόσο στα πρόσωπα νέων ανθρώπων αλλά κυρίως στα μάτια εκείνων που μεγάλωσαν με τα τραγούδια του. Βουρκώσαμε κι εμείς στο άκουσμα τραγουδιών όπως "Το τραίνο", χαζέψαμε με τις γκραβούρες που έχει συλλέξει με μεράκι, μεταξύ άλλων, ο κύριος Γιώργος Παπαδάτος, ενώ ταξιδέψαμε στο παρελθόν ακούγοντας ιστορίες από τον κύριο Περικλή Κοροβέση που βρισκόταν εκεί, σε ένα τραπεζάκι έξω από το βιβλιοπωλείο, πίνοντας ουίσκι και κόκκινο κρασί.

nnnn

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φραντσέσκα Ντιοταλέβι
Φραντσέσκα Ντιοταλέβι: Το να γράψω για τη Βίβιαν Μάιερ υπήρξε άσκηση λεπτότητας, σεβασμού και θάρρους

Με αφορμή το βιβλίο «Με τη δική σου ματιά μονάχα», η συγγραφέας μιλά αποκλειστικά στην Athens Voice για την πρόκληση να μετατρέψει την κρυφή ζωή της Μάιερ σε μια δυνατή μυθοπλαστική αφήγηση

Σμαρώ Τζενανίδου,  «Η Βενετία αλλιώς»
15 συγγραφείς συνομιλούν με τον αγαπημένο τους πίνακα στο Ίδρυμα Κακογιάννης

Η συλλογή διηγημάτων «Οι Αόρατοι της Γης» είναι το αποτέλεσμα του δημιουργικού διαλόγου των συγγραφέων με ένα έργο της ομότιτλης έκθεσης της Σμαρώς Τζενανίδου

Δημήτρης Τσεκούρας: Είναι αδιανόητο να μην νικάει το καλό
Δημήτρης Τσεκούρας: Είναι αδιανόητο να μη νικάει το καλό

Ο συγγραφέας και μεταφραστής μιλά για το νέο του μεταφραστικό έργο, τη συλλογή του Γεωργιανού συγγραφέα Έρλομ Αχβλεντιάνι «Ο άντρας που έχασε τα λογικά του», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY