Βιβλιο

Η Ζυράννα των ονείρων

«Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου 1998 (Θεσσαλονίκη)

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
ΤΕΥΧΟΣ 624
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
365319-755389.jpg
ΤΑΣΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ

Μία γάτα/παιδίσκη. Γάτα-γάτα, αλλά και κοριτσάκι μαζί. Αρχοντική, ατάραχη. Κι ένα μαύρο μικρό ποντίκι που πηγαινοερχόταν μπροστά της… Απορούσα που δεν το ’πιανε, ήταν σαν να μην το έβλεπε. Μου άρεσε αυτό, δεν θα άντεχα σκηνές σπαραγμού».

Από το «μέτωπο της αλλόκοσμης μεθορίου», αυτό των ονείρων της, έπαιρνε υλικό από μικρή η Ζυράννα Ζατέλη και το τακτοποιούσε σχολαστικά σε σημειώσεις – αρχικά στο τέλος σχολικών τετραδίων και στη συνέχεια σε επί σκοπού σημειωματάρια.

Τώρα με την έκδοση του βιβλίου «Τετράδια ονείρων» (εκδ. Καστανιώτη) μετατρεπόμαστε σε συνωμότες της αταξίας του ασυνειδήτου της, ενώ αναζητούμε την εξ αίματος σχέση των ονείρων της με τα μυθιστορήματά της.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Γαλανόσκυλος» του Απόστολου Δοξιάδη, εκδόσεις Ψυχογιός
Γαλανόσκυλος: μια σαρκαστική, σύνθετη κι αλληγορική παρωδία του Απόστολου Δοξιάδη

Ο Δοξιάδης χρησιμοποιεί ένα σύνθετο αφηγηματικό οικοδόμημα για να μιλήσει για τη λογοτεχνία, την ιστορική μνήμη, τον μύθο και την πραγματικότητα, την ιδεολογική χειραγώγηση και τη διαφθορά της πνευματικής ελίτ.

Βιβλιοπωλείο Polyglot
Βιβλιοπωλείο Polyglot: Ένας κόσμος ξενόγλωσσων βιβλίων στο κέντρο της Αθήνας

Στα ράφια του φιλοξενούνται περισσότεροι από 20.000 τίτλοι, κυρίως εκπαιδευτικά βιβλία για όλες τις δημοφιλείς γλώσσες, αλλά και για λιγότερο διαδεδομένες, όπως τα κινεζικά, τα κορεατικά και τα αραβικά

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY