Βιβλιο

Ο Σαντιάγο Ρονκαλιόλο στον Iανό

Η Τζάκι Κένεντι, ο Μπενίτο Μουσολίνι, η Κουβανέζικη Επανάσταση, ο Λάκι Λουτσιάνο, ο Μάριο Βάργκας Λιόσα

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
ΤΕΥΧΟΣ 422
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34508-77841.jpg

O Σαντιάγο Ρονκαλιόλο έρχεται στην Ελλάδα με αφορμή την έκδοση του τελευταίου βιβλίου του «Ο Ουρουγουανός εραστής» (εκδόσεις Καστανιώτη)

Οι επιθέσεις του «Φωτεινού μονοπατιού» στο Περού ήταν το θέμα του στον «Κόκκινο Απρίλη». Στην «Ντροπή» πρωτοστατούσε μια παράξενη οικογένεια. Η Τζάκι Κένεντι, ο Μπενίτο Μουσολίνι, η Κουβανέζικη Επανάσταση, ο Λάκι Λουτσιάνο, ο Μάριο Βάργκας Λιόσα παρελαύνουν στο βιβλίο του «Αναμνήσεις μιας κυρίας». Στο «Φωτεινό Μονοπάτι» θα επιστρέψει και στο βιβλίο του «Η τελευταία ρομφαία», αφού ήρωάς του είναι ο αρχηγός της αντάρτικης ομάδας, ο Αμπιμαέλ Γκουσμάν. Τώρα ο Σαντιάγο Ρονκαλιόλο έρχεται στην Ελλάδα με αφορμή την έκδοση του τελευταίου, μεταφρασμένου στα ελληνικά, βιβλίου του «Ο Ουρουγουανός εραστής» που κυκλοφορεί, όπως και τα άλλα, από τον Καστανιώτη και ήρωάς του είναι ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Στις 13/2 στον Ιανό (Αθήνας) και στις 14/2 στον Ιανό της Θεσσαλονίκης (20.00) ο συγγραφέας θα συναντηθεί με τον Ανταίο Χρυσοστομίδη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οι συγγραφείς του κόσμου στον IANO». Εκεί θα μάθουμε για την παράξενη και αντιφατική προσωπικότητα του Ενρίκε Αμορίμ, του Ουρουγουανού συγγραφέα που η ζωή του σημαδεύτηκε από τη συνάντησή του με τον Λόρκα και θα γίνουμε μάρτυρες μιας ερωτικής σχέσης γεμάτης μυστήρια που, μέσα από τις θύελλες του καιρού της, κατάφερε να αψηφήσει τις συμβάσεις αλλά και τον ίδιο το θάνατο.

n

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ