Βιβλιο

Νέο video: o Bruce Springsteen διαβάζει αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία του

Κυκλοφορεί στο τέλος Σεπτεμβρίου μαζί με νέο άλμπουμ

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
324522-669176.jpg

Δωράκι για τους φανς του Bruce Springsteen, ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο οποίο διαβάζει αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία του που κυκλοφορεί στις 27 Σεπτεμβρίου, με τίτλο Born to Run.

Στις 23 του μήνα θα προηγηθεί η κυκλοφορία του άλμπουμ που συνοδεύει το βιβλίο, με τίτλο Chapter & Verse.

Στο βίντεο, συγκρίνει την διαδικασία συγγραφής ενός βιβλίου με εκείνη του να γράφεις τραγούδια: «Είναι σαν τους κανόνες που ακολουθείς για να γράψεις μουσική, μόνο που εδώ πρέπει να δημιουργήσεις μουσική χωρίς μουσική. Πρέπει να ανακαλύψεις τη μουσική μέσα στον τρόπο που η ιστορία κινείται, τις αλλαγές στο ρυθμό και τις αλλαγές στη φωνή σου».

Σε ένα άλλο σημείο διαβάζει ένα πολύ ενδιαφέρον απόσπασμα, μία οξυδερκή αναφορά στο πώς ήταν να ζεις στην Αμερική στη δεκαετία του ’60: "Ο φόβος, η αίσθηση ότι τα πράγματα μπορεί να μην πάνε καλά, ότι το υψηλό ηθικό μας επάνω στο οποίο βασιζόμασταν είχε χαθεί κάτω από τα πόδια μας, ότι το όνειρο που είχαμε για τη ζωή μας είχε κάπως ξεθωριάσει και ότι το μέλλον θα ήταν για πάντα αβέβαιο, υπήρχε στον αέρα. Αυτός ήταν ο τόπος πια, έτσι είχε διαμορφωθεί, κι αν ήθελα να βγάλω τους χαρακτήρες μου έξω στο δρόμο για το ταξίδι, έπρεπε να βάλω και όλα αυτά τα πράγματα μέσα στο αυτοκίνητο, μαζί τους".

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ