Βιβλιο

#VresXrono για το βιβλίο της εβδομάδας

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
314790-232590.jpg

Γιορτές έρχονται, χρόνο θα έχουμε, τι καλύτερο από το να προγραμματίσουμε πολλά βιβλία για διάβασμα. Ακολουθώντας λοιπόν τη βιβλιοπρόταση της προηγούμενης εβδομάδας, θα προτείνουμε και σήμερα δύο βιβλία, τα οποία είναι από αυτά που τα ξεκινάς το βράδυ πριν κοιμηθείς και το πρωί καταλήγεις να πηγαίνεις στη δουλειά με μαύρους κύκλους απ’ το ξενύχτι.

Ένα μυστηριώδες δέμα…

Το πιο μακάβριο περιεχόμενο…

Μια ανατριχιαστική προειδοποίηση…

Κάπως έτσι ξεκινάει το Γύρω Γύρω Όλοι, το δεύτερο αστυνομικό βιβλίο του M. J. Arlidge ο οποίος έχει κάνει καριέρα στην Αγγλία ως σεναριογράφος σειρών δράσης. Ο Arlidge σημείωσε μεγάλη επιτυχία σε όλον τον κόσμο με μια νέα σειρά θρίλερ στα οποία πρωταγωνιστεί η ντετέκτιβ Έλεν Γκρέις και οι τίτλοι των βιβλίων δανείζονται στίχους από παιδικά τραγουδάκια (το οποίο για κάποιο λόγο τα κάνει ακόμα πιο τρομακτικά). Ο συγγραφέας μας προκαλεί να παίξουμε «Α Μπε Μπα Μπλομ» στο πρώτο και «Γύρω Γύρω Όλοι» στο δεύτερο (αντίστοιχα στα αγγλικά Eeny Meeny και Pop Goes the Weasel).

Μέσα σε ένα ερειπωμένο σπίτι βρίσκεται το πτώμα ενός άντρα. Κάποιος του έχει ξεριζώσει την καρδιά και την έχει στείλει πακέτο στη γυναίκα και στα παιδιά του. Ο άντρας αυτός είναι το πρώτο θύμα και η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις ξέρει ότι δεν θα είναι το τελευταίο. Τι δουλειά, όμως, είχε ένας ευτυχισμένος παντρεμένος άντρας να βρίσκεται νυχτιάτικα τόσο μακριά από το σπίτι του; Οι εφημερίδες αποκαλούν τον δολοφόνο Τζακ Αντεροβγάλτη στο αντίστροφο: ένας καθ’ έξη δολοφόνος που τιμωρεί οικογενειάρχες, οι οποίοι κάνουν κρυφή διπλή ζωή. Η Έλεν διαισθάνεται τη λυσσαλέα οργή που κρύβεται πίσω από αυτούς τους φόνους. Αυτό, όμως, που ίσως δεν μπορεί να μαντέψει είναι πόσο απρόβλεπτος είναι αυτός ο δολοφόνος – ή τι την περιμένει στο τέλος αυτής της καταδίωξης…

Σύγχρονη γραφή, γρήγορη και σφιχτοδεμένη πλοκή, ανελέητη δράση, μικρά κεφάλαια, εναλλαγή προσώπων και ιστοριών, συνεχείς ανατροπές, κινηματογραφική ροή και απόλυτα ατμοσφαιρικό, με την αγωνία να χτυπάει κόκκινο από την πρώτη σελίδα. Πέρα από την αρτιότητα ως αστυνομικό, το Γύρω Γύρω Όλοι καταπιάνεται με πολλά κοινωνικά ζητήματα, φέρνοντάς το πιο κοντά στα σκανδιναβικά αστυνομικά του Νέσμπο, ενώ –πολύ σημαντικό– αναδεικνύει ταυτόχρονα μια δυναμική γυναίκα πρωταγωνίστρια.

#VresXrono: 10 ώρες + 10 ώρες

>Μετάφραση: Σοφία Τάπα

>Επιμέλεια: Έλενα Κατσαΐτη

>Λέξεις κλειδιά: γυναίκα ντετέκτιβ – θρίλερ – best seller – Α μπε μπα μπλομ – βιβλίο που θα γίνει ταινία

>Τι να διαβάσω μετά; Οπωσδήποτε Το Φονικό Κελάηδισμα, της Mo Hayder.

>Ακολουθήστε τον συγγραφέα στο Twitter.

>Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ