- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνέχεια από το προηγούμενο
Ο Μηνάς δε γύρισε πίσω, μάλλον θα κάνει το γύρο των νησιών. Πέντε, δέκα, δεκαπέντε, είκοσι, εικοσιπέντε… εκατό! φτου και βγαίνω. Παίζω το ίδιο ακριβώς παιχνίδι από τότε που ήμουν μικρή και κρεμόμουν στις τσουλήθρες και τις κούνιες στην πλατεία του αγίου Νικολάου. Θυμάμαι τα καλοκαίρια, που ανάβαμε φωτιές παίρνοντας τα καλαμάκια που πέταγαν οι πελάτες του σουβλατζίδικου στην απέναντι γωνία. Μου άρεσε, να βλέπω τα χρώματα της φωτιάς να πετάγονται απότομα και να καίνε τα μάτια μου. Όταν η φωτιά δυνάμωνε, οι γονείς σηκώνονταν από τις θέσεις τους και έτρεχαν πανικόβλητοι για να περιλάβουν τους μικρούς τους πυρομανείς.
Θυμάμαι ο μπαμπάς μου, λαχανιασμένος με τράβαγε δυνατά από το αυτί και με έσερνε μέχρι το τραπέζι της καφετέριας βρίζοντας τη μαμά μου. Η μαμά μου, θυμωμένη μου φώναζε, ότι δεν είμαι παιδί εγώ, αλλά ο σατανάς ο ίδιος. Σαν τιμωρία μου απαγόρευσαν για μια βδομάδα να βγαίνω από το σπίτι. Εκείνο το καλοκαίρι κάθε απόγευμα έπαιζα με τον φίλο μου τον Λευτεράκη κρυφτοκυνηγητό. Ο Λευτεράκης «τα φύλαγε» και εγώ κρυβόμουν. Ποτέ του δεν κατάφερε να με πιάσει.
Τον Ιούλη εκείνο δεν έπαιξα ξανά μαζί του. Εκείνος πήγε στο χωριό του και εγώ καθόμουν και έβλεπα στο βίντεο ντοκιμαντέρ για τα δάση και τη φύση. Η ψύχωση μου με τη φωτιά κράτησε μέχρι τα 13 μου. Κρυφά από όλους, τα απογεύματα χανόμουν στις αλάνες της γειτονιάς και εκεί πίσω από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, έπαιρνα χαρτομάντιλα και ξυλάκια από παγωτό Αγνό και τα έκαιγα. Τώρα πια θέλω να κάψω ζωντανό τον Μηνά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βιβλίο παρουσιάζεται στην Cantina Social στις 23/07 και ώρα 20:00, όπου και θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός αντιτύπων
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Μίνωας
Το νέο βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη και γιατί αξίζει να διαβαστεί από γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας
Ένα ωμό, κλειστοφοβικό πολιτικό θρίλερ που επαναπροσδιορίζει το Caribbean noir
Μια συγκινητική ωδή στη μνήμη και την παιδική ηλικία
Δύο συγκλονιστικά ιστορικά βιβλία από τις εκδόσεις Utopia φέρνουν τον Μεσαίωνα στο σήμερα με ρυθμό που κόβει την ανάσα.
Τιμά το πολύπλευρο έργο του εθνικού μας ποιητή με μια πλούσια έκδοση - Με ανέκδοτα έργα και νέες μελέτες
«Το Σύμπαν δεν σου δίνει σκοπό. Σου δίνει την ελευθερία να τον δημιουργήσεις», λέει ο κορυφαίος θεωρητικός φυσικός
Προτάσεις ελληνικής πεζογραφίας από την πρόσφατη βιβλιοπαραγωγή
Η μοναδική αρχιτεκτονική του και η νέα πολιτιστική εμπειρία προσελκύει βιβλιόφιλους από όλο τον κόσμο
Ένα ανέκδοτο ποίημα του Γιώργου Βέλτσου για την ATHENS VOICE
Ο Νικολό Αμανίτι εξετάζει τη δύναμη της δημόσιας εικόνας και τις συνέπειες της έκθεσης, ενώ η Τζούλια Καμινίτο στρέφει το βλέμμα στις αόρατες πληγές που διαμορφώνουν έναν άνθρωπο πολύ πριν αποκτήσει τη δική του φωνή
Η συγγραφέας μιλά για το νέο της ψυχολογικό θρίλερ, τη δημιουργική εμμονή, τη μοναξιά, την επινόηση και το σκοτεινό βλέμμα που μπορεί να αλλάξει τα πάντα
Πώς η χρήση ΤΝ από μαθητές και δασκάλους μπορεί και πρέπει να αλλάξει τη λειτουργία του σχολείου
«Ένα μόνο δωμάτιο με ένα μόνο βιβλίο». Αυτή είναι η φιλοσοφία πίσω από το όραμα του Yoshuyuki Morioka
Μια συζήτηση με τον συγγραφέα για τα βιβλία του, τις επιρροές του και τη σχέση της λογοτεχνίας με τη ζωή
Ο γερμανός συγγραφέας αφηγείται τη στιγμή που αποφάσισε να γίνει ποιητής, μιλά για την τέχνη της αφήγησης, τα πρότυπα για τους χαρακτήρες του, τη ζωγραφική.
Η Μαίρη Σιάνη-Ντέιβις στο βιβλίο «Έντιμος εμπορία» γράφει για μια γενιά που γεννήθηκε πριν από τον πόλεμο αλλά τον πρόλαβε, όπως και τον Εμφύλιο, στην πιο τρυφερή της ηλικία
Με αφορμή το νέο του βιβλίο, «Η ανάγκη της εμψύχωσης», ο ομότιμος καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας μιλά για τη σύγχρονη εποχή της ψυχικής κόπωσης και της εσωτερικής παραίτησης.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.