Βιβλιο

Book News 20-27/11

Τα νέα από τον κόσμο του βιβλίου

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17930-45622.jpg

Παρουσιάσεις

Θυμάμαι

image

Η εκδόσεις Πόλις παρουσιάζουν το βιβλίο της Βασιλικής Πέτσα. Με τη συγγραφέα θα μιλήσουν οι συγγραφείς Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη, Γιάννης Δούκας, Χρήστος Οικονόμου.

Δευτέρα 28/11, στις 20.00, BLACK DUCK, Χρήστου Λαδά 9Α


Περί Δημοκρατίας Σάτιρα ηθών και θεσμών

image

Το βιβλιοπωλείο Ianos και οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κουνενή. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Κώστας Βούλγαρης, Γιάννης Κιμπουρόπουλος, Πέτρος Παπακωνσταντίνου και ο συγγραφέας.

Δευτέρα 21/11, στις 18.00, IANOS, Σταδίου 24, Αθήνα


Τα παιδιά του Κάιν

image

Τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης και οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Με το συγγραφέα θα μιλήσει η Λένα Διβάνη.

Πέμπτη 24/11, στις 19.00, Βιβλιοπωλείο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΗ ΣΤΟΑ, Ανδρ. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι


Εκδηλώσεις για παιδιά

imageΟι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου «Η δύναμή μου» (εικον. Νικόλας Ανδρικόπουλος). Ελάτε να ανακαλύψετε παρέα με τον πρίγκιπα Ανδριανό από πού πηγάζει η αληθινή δύναμή μας και πώς μπορούμε να πιστέψουμε στον εαυτό μας για να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα.

Σάββατο 26/11, στις 12 το μεσημέρι, ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, Ιπποκράτους 118, Αθήνα


imageΟι εκδόσεις Μεταίχμιο και οι «Μικρές Ιστορίες» προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Άλκης Ζέη «Μια Κυριακή του Απρίλη». Οι ήρωες του παραμυθιού ζωντανεύουν μέσα από θεατρικά δρώμενα και τεχνικές αφήγησης με τη συμμετοχή των παιδιών και τη βοήθεια της συγγραφέα.

Σάββατο 26/11, στις 12, στο χώρο δημιουργικών δράσεων ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, Δημητρακοπούλου 70, Κουκάκι


imageΜε αφορμή τη σειρά βιβλίων για παιδιά «Τα αδέσποτα» της Σοφίας Ζαραμπούκα, το PUBLIC Αμαρουσίου (The Mall Athens) και οι εκδόσεις Μεταίχμιο, τέσσερις σκύλοι και η Σοφία Ζαραμπούκα με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία μας περιμένουν για να μας πουν τα σχέδια και τις μελλοντικές περιπέτειές τους, μια που όλοι είναι ελεύθεροι, αδέσποτοι και κάνουν ό,τι τους καπνίσει.

Σάββατο 26/11, στις 12, THE MALL OF ATHENS, Ανδρέα Παπανδρέου 35 (παράπλευρος Αττικής Οδού), Θέση Ψαλίδι, Μαρούσι


imageΘέλω παιχνίδια, θέλω ποδήλατο, θέλω πατίνια, θέλω να πάω θέατρο, θέλω λούνα παρκ, θέλω ρούχα, βιβλία, παπούτσια, τσάντα… Συμβαίνει σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Τι χρειαζόμαστε για να τα αγοράσουμε όλα αυτά; Χρήματα; Πού θα τα βρούμε; Είτε έχουμε λίγα είτε αρκετά είτε πολλά, μπορούμε να έχουμε όλα όσα επιθυμούμε; Tα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας πώς να τα χρησιμοποιούν με τον καλύτερο τρόπο. Η συγγραφέας Σοφία Τακάογλου τα περιμένει σε μια εκπαιδευτική εκδήλωση, με παιχνίδι και δραστηριότητες.

Σάββατο 26/11, στις 12, βιβλιοπωλείο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, Ελ. Βενιζέλου 87, Ν. Σμύρνη


Η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου και ο ντετέκτιβ Βεντουζίνι καλούν τους ενεργούς πολίτες του βυθού και της στεριάς να τους συμπαρασταθούν στις επικίνδυνες έρευνές τους για τη διαλεύκανση ενός μυστηρίου που έχει κάνει άνω κάτω την Άνω Μπουρμπουλήθρα και: να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί τον φοβερό Μι Κάπα!

Σάββατο 26/11, στις 12, Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος», Παλαιολόγου & Σόλωνος, Χαλάνδρι


ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ