- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Κατερίνα Ευαγγελάτου αποχαιρετά το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Διετέλεσε Καλλιτεχνική Διευθύντρια για έξι συναπτά έτη - Η ανάρτησή της
Κατερίνα Ευαγγελάτου: Αποχαιρετά το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου - Διετέλεσε Καλλιτεχνική Διευθύντρια για έξι συναπτά έτη
H Kατερίνα Ευαγγελάτου αποχαιρετά το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, μετά από έξι συναπτά έτη στη θέση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του θεσμού.
Με ανάρτησή της στα social media, η Κατερίνα Ευαγγελάτου αναφέρεται στα έξι χρόνια της θητείας της, ενώ όπως η ίδια εξηγεί, «σε αυτή τη φάση νιώθει την ανάγκη να αφοσιωθεί στο θέατρο με όλες της τις δυνάμεις».
Επίσης προσθέτει, ότι «δεν είναι ακόμα η ώρα του απολογισμού, θα ακολουθήσει αναλυτική αναφορά προς το τέλος της θητείας της».
Η ανάρτηση της Κατερίνας Ευαγγελάτου:
«Στις 31 Αυγούστου 2025 ολοκληρώνεται η δεύτερη θητεία μου στη θέση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του @athensepidaurusfestival. Ήταν έξι συναρπαστικά χρόνια, γεμάτα αξέχαστες συγκινήσεις, αγωνίες, στιγμές χαράς αλλά και δύσκολων αποφάσεων, κυρίως όμως ήταν χρόνια ουσιαστικών συναντήσεων, με όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν για ένα Φεστιβάλ πολυπρισματικό, με καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες από κάθε γωνιά της γης αλλά και με το πολυπληθές κοινό, που αγκάλιασε το πρόγραμμα και τις πρωτοβουλίες μας. Τους ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου.
Οι σκηνοθετικές μου υποχρεώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό κατά το επόμενο διάστημα-ορισμένες εκ των οποίων είναι ήδη γνωστές- δεν μου επιτρέπουν να σκεφτώ το ενδεχόμενο μιας νέας θητείας. Σε αυτή τη φάση νιώθω την ανάγκη να αφοσιωθώ στο Θέατρο με όλες μου τις δυνάμεις. Ελπίζω ότι οι συνεργάτες μου και εγώ θα καταφέρουμε να αφήσουμε ένα θετικό και γόνιμο αποτύπωμα στην ιστορία του Φεστιβάλ -δεν είναι ακόμα η ώρα του απολογισμού, θα ακολουθήσει αναλυτική αναφορά προς το τέλος της θητείας μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Υπουργό Πολιτισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη, για την μεγάλη τιμή και την εμπιστοσύνη. Είναι, βεβαίως, αυτονόητο ότι θα σταθώ στο πλευρό της νέας ή του νέου επικεφαλής του Φεστιβάλ, ώστε να εξασφαλιστεί μια ομαλή μετάβαση.
Τώρα αφιερωνόμαστε με πάθος στην υλοποίηση του επετειακού μας προγράμματος, το οποίο με συγκίνηση βλέπουμε να συγκεντρώνει ήδη το ένθερμο ενδιαφέρον χιλιάδων θεατών.
Καλό φεστιβαλικό καλοκαίρι!»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συν-σκηνοθέτρια Ντιάνα Θεοχαρίδη μιλάει στην ATHENS VOICE για το τολμηρό έργο περί ρευστότητας των φύλων
Η ιστορική «Κάρμεν» του 1875 αναβιώνει στη Λυρική μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Ρομάν Ζιλμπέρ
Οι πρεμιέρες και εκείνες που ρίχνουν αυλαία το προσεχές διάστημα
Θηριοτροφείο στο Θέατρο Δρόμος, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Δημήτρη Τσεκούρα
Lemon & Special Piano Night για την πιο πολυταξιδεμένη θεατρική παράσταση στην Ελλάδα - Ανοιχτό Θέατρο «Αλίκη Βιουγιουκλάκη» Βριλήσσια
Όταν ο ανθρώπινος πόνος και η οδύνη μεταμορφώνονται σε εκδίκηση
Η παράσταση κάνει πρεμιέρα τον Ιούνιο στο Θέατρο Δάσους και θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο στην Επίδαυρο
Η ζωή του σαν σκηνή – τώρα στη «Τζένη Τζένη» του Νίκου Καραθάνου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μια αναμέτρηση με την κλασική ταινία της Φίνος Φιλμ
Η νέα διασκευή της κωμωδίας του Αριστοφάνη είναι η απάντηση στην τρέλα με την τρέλα
Η παράσταση κινείται στο όριο θεάτρου και μουσικής αφήγησης. Δεκαέξι τραγούδια και ενότητες λόγου οργανώνονται σε μια ενιαία σκηνική ροή που παρακολουθεί τη διαδρομή μιας ανθρώπινης ζωής
Θεατρικές πρεμιέρες και έργα που παίζονται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων
Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες της παράστασης
Μια μουσικοθεατρική παράσταση όπου ο χρόνος ξεφεύγει από τη γραμμική του πορεία
Οι δύο ηθοποιοί υποδύονται την Τασούλα, την πρωταγωνίστρια της παράστασης στο θέατρο Παλλάς, σε διπλή διανομή
Ένα από τα πιο προκλητικά και ριζοσπαστικά μυθιστορήματα της γαλλικής λογοτεχνίας παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Το αυτοβιογραφικό έργο της νομπελίστριας μεταφέρεται από την ομάδα ETÚTI στο Blue Box Creative Studio
Η Μαρία Ναυπλιώτου ως Άτοσσα, ο Δημήτρης Καταλειφός ως Δαρείος, ο Αναστάσης Ροϊλός ως Ξέρξης και ο Σταύρος Σβήγκος ως Αγγελιοφόρος
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ της Αβινιόν έρχεται για λίγες μέρες στην Αθήνα
Μετά την επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λιλής Ζωγράφου έρχεται στην Αθήνα σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι
Μπήκαμε στα παρασκήνια της παράστασης και μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές, Νίκο Κοσώνα (Ζυλ) και Γιάννη Καράμπαμπα (Ζαν)
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.