- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η Κατερίνα Ευαγγελάτου αποχαιρετά το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Διετέλεσε Καλλιτεχνική Διευθύντρια για έξι συναπτά έτη - Η ανάρτησή της
Κατερίνα Ευαγγελάτου: Αποχαιρετά το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου - Διετέλεσε Καλλιτεχνική Διευθύντρια για έξι συναπτά έτη
H Kατερίνα Ευαγγελάτου αποχαιρετά το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, μετά από έξι συναπτά έτη στη θέση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του θεσμού.
Με ανάρτησή της στα social media, η Κατερίνα Ευαγγελάτου αναφέρεται στα έξι χρόνια της θητείας της, ενώ όπως η ίδια εξηγεί, «σε αυτή τη φάση νιώθει την ανάγκη να αφοσιωθεί στο θέατρο με όλες της τις δυνάμεις».
Επίσης προσθέτει, ότι «δεν είναι ακόμα η ώρα του απολογισμού, θα ακολουθήσει αναλυτική αναφορά προς το τέλος της θητείας της».
Η ανάρτηση της Κατερίνας Ευαγγελάτου:
«Στις 31 Αυγούστου 2025 ολοκληρώνεται η δεύτερη θητεία μου στη θέση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του @athensepidaurusfestival. Ήταν έξι συναρπαστικά χρόνια, γεμάτα αξέχαστες συγκινήσεις, αγωνίες, στιγμές χαράς αλλά και δύσκολων αποφάσεων, κυρίως όμως ήταν χρόνια ουσιαστικών συναντήσεων, με όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν για ένα Φεστιβάλ πολυπρισματικό, με καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες από κάθε γωνιά της γης αλλά και με το πολυπληθές κοινό, που αγκάλιασε το πρόγραμμα και τις πρωτοβουλίες μας. Τους ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου.
Οι σκηνοθετικές μου υποχρεώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό κατά το επόμενο διάστημα-ορισμένες εκ των οποίων είναι ήδη γνωστές- δεν μου επιτρέπουν να σκεφτώ το ενδεχόμενο μιας νέας θητείας. Σε αυτή τη φάση νιώθω την ανάγκη να αφοσιωθώ στο Θέατρο με όλες μου τις δυνάμεις. Ελπίζω ότι οι συνεργάτες μου και εγώ θα καταφέρουμε να αφήσουμε ένα θετικό και γόνιμο αποτύπωμα στην ιστορία του Φεστιβάλ -δεν είναι ακόμα η ώρα του απολογισμού, θα ακολουθήσει αναλυτική αναφορά προς το τέλος της θητείας μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Υπουργό Πολιτισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη, για την μεγάλη τιμή και την εμπιστοσύνη. Είναι, βεβαίως, αυτονόητο ότι θα σταθώ στο πλευρό της νέας ή του νέου επικεφαλής του Φεστιβάλ, ώστε να εξασφαλιστεί μια ομαλή μετάβαση.
Τώρα αφιερωνόμαστε με πάθος στην υλοποίηση του επετειακού μας προγράμματος, το οποίο με συγκίνηση βλέπουμε να συγκεντρώνει ήδη το ένθερμο ενδιαφέρον χιλιάδων θεατών.
Καλό φεστιβαλικό καλοκαίρι!»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σημαντικός σκηνοθέτης έρχεται στην Ελλάδα με τέσσερις θεατρικούς μονολόγους
Ο γνωστός ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο Κοιμώμενος Χαλεπάς- Σάλος Άγιος» στο θέατρο Καλιρρόης
Γιάννης Τσορτέκης και Έλενα Μαυρίδου αναμετρώνται με ένα έργο για την επιθυμία, την κοινωνική ανισότητα, την έλξη και την καταστροφική δύναμη της εξουσίας.
Ένα ταξίδι στα άδυτα της ανθρώπινης ύπαρξης
Μια μουσική κωμωδία με σαρκοβόρες διαθέσεις
Παραστάσεις που θέτουν ερωτήματα γύρω από την ηθική, την ελευθερία, τη χειραγώγηση και την αυτοδιάθεση
Όταν σβήνουν οι κάμερες μιας τηλεοπτικής εκπομπής...
Iσορροπώντας ανάμεσα στο καυστικό χιούμορ και το βαθύ δράμα
Με αφορμή την επέτειο των 30 ετών λειτουργίας του θεάτρου, ο ιδρυτής του θυμάται στιγμές του παρελθόντος, μοιράζεται τις σκέψεις του για τον προγραμματισμό και μας μυεί στις εορταστικές δράσεις της χρονιάς
Έρωτες, ανατροπές, σχέσεις εξουσίας, αλλά και υπέροχα ταξίδια φαντασίας συνθέτουν το θεατρικό πρόγραμμα του Θεάτρου τη νέα σεζόν
Η παράσταση μάς θυμίζει ότι ο καθένας μπορεί να γίνει ήρωας, αναζητώντας τη δική του Ιθάκη
Ο Μαξίμ Σπηλιώτης Γκοντορόζα μεταφέρει στη σκηνή «Το μπάνιο», στήνοντας μια γκροτέσκα παράσταση για την ατομική ευθύνη, την εξουσία και τη διαχρονική φοβία απέναντι στο καινούργιο
Μια 17χρονη καμαριέρα, τρεις παγιδευμένοι άνθρωποι, ένα ξεχωριστό παιδί και ένας γιατρός που «τα ξέρει όλα»
Μέσα από τη ματιά των ερμηνευτριών, τα έργα εξερευνούν τα όρια της ανθρώπινης ευαλωτότητας, της ελευθερίας της έκφρασης και της καλλιτεχνικής ταυτότητας.
Γιατί οι πιο επικίνδυνες σχέσεις είναι εκείνες που δεν αντέχουμε να χάσουμε.
Μια οικογενειακή συνάντηση που ξυπνά παλιές πληγές και φέρνει στο φως κρυμμένες αλήθειες
Υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Πέτρου Ζούλια, η Λένα Παπαληγούρα, ο Γιάννης Τσορτέκης κι ένας μεγάλος θίασος ζωντανεύουν το έργο του Λέοντος Τολστόι
Η Φωτεινή Μπαξεβάνη πρωταγωνιστεί στην ανατρεπτική κωμωδία του Άκη Δήμου, όπου ένας φόνος φέρνει τα πάνω κάτω σε ένα οικογενειακό τραπέζι
Η επιστροφή της «Ιοκάστης» στη σκηνή, οι ισορροπίες ανάμεσα στην τέχνη και την επιχειρηματικότητα και όσα ετοιμάζει για τη συνέχεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.