- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
«Φθινόπωρο Χειμώνας» στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας
Το συγκλονιστικό έργο του σπουδαίου Λαρς Νορέν που φέρνει στο φως τα καλά κρυμμένα μυστικά μιας οικογένειας
Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας: Το έργο του βραβευμένου Σουηδού συγγραφέα Λαρς Νορέν «Φθινόπωρο Χειμώνας» σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη με την Μπέτυ Αρβανίτη
Το συναρπαστικό έργο του βραβευμένου Σουηδού συγγραφέα Λαρς Νορέν «Φθινόπωρο Χειμώνας», παρουσιάζεται στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας σε σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκης με πρωταγωνίστρια την Μπέτυ Αρβανίτη.
Στο οικογενειακό δράμα του Νορέν, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιανουάριο χτυπημένος από την COVID-19, ο γιατρός Χένρικ και η σύζυγός του Μαργκαρέτα υποδέχονται στο σπίτι τους τις δύο κόρες τους, Άννα και Εύα, για ένα οικογενειακό δείπνο. Η εικόνα της ευτυχισμένης και «υγιούς οικογένειας», που συγκεντρώνεται γύρω από το ίδιο τραπέζι κάθε μήνα, θα δώσει γρήγορα τη θέση της σε ένα πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης που τροφοδοτείται από το έρεβος του θεσμού της οικογένειας και των κοινωνικών στερεότυπων. Η Άννα, ανύπαντρη μητέρα που εργάζεται ως σερβιτόρα σε ένα γκέι μπαρ, κατηγορεί τη Μαργκαρέτα για τα φριχτά παιδικά της χρόνια, ενώ η Εύα, φαινομενικά μόνο επιτυχημένη, ανακαλύπτει και αποκαλύπτει σταδιακά τις ρωγμές της δικής της ζωής, την αποτυχία του γάμου της και τον εφιάλτη της στειρότητας. Απογοήτευση, ζήλια, κρίση ταυτότητας και καταφυγή στο αλκοόλ, τα ηρεμιστικά χάπια και τα ναρκωτικά. Η μία αποκάλυψη οδηγεί στην άλλη, μέχρι… τα καλά κρυμμένα μυστικά της πολυετούς συμβίωσης του Χένρικ και της Μαργκαρέτα.
Με επιρροές από τον Στρίντμπεργκ (αν και ο ίδιος δεν συμφωνούσε να τον αποκαλούν διάδοχο του σπουδαίου δραματουργού), αλλά και τον Μπέργκμαν, ο Λαρς Νορέν άφησε παρακαταθήκη στην παγκόσμια δραματουργία περισσότερα από 70 έργα. Το «Φθινόπωρο Χειμώνας» αποτελεί μέρος του βιβλίου «Τρία αστικά κουαρτέτα», μιας συλλογής τριών θεατρικών που η κάθε μία πραγματεύεται τη ζωή τετραμελών μεσοαστικών οικογενειών, με επαναλαμβανόμενη την κεντρική ιδέα: πνευματικές ασθένειες, αλκοολισμός, επαπειλούμενη αυτοκτονία.
Σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης. Ερμηνεύουν: Μπέτυ Αρβανίτη, Άννα Καλαϊτζίδου, Μαρία Καλλιμάνη, Άλκης Παναγιωτίδης.
Κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 20.00 και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00. Προπώληση στο ταμείο του θεάτρου και στο viva.gr. Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη, 2108838727.
Το έργο παρουσιάζεται σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και με όλα τα επιβεβλημένα από τον νόμο πρωτόκολλα υγιεινής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τιμώμενα πρόσωπα ο Θεόδωρος Τερζόπουλος και η Άννα Βαγενά
Από μια σχολή θεάτρου σε έναν ζωντανό οργανισμό εκπαίδευσης, έρευνας και πολιτισμού
«Υπάρχουν ελάχιστα μέρη σε αυτόν τον πλανήτη όπου μπορούμε απλώς να είμαστε μαζί»
Οι παραγωγές που επιστρέφουν από προηγούμενες σεζόν και οι νέες πρεμιέρες
Special guest στην πρεμιέρα η Κατερίνα Στανίση
Πότε θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση
Μιλήσαμε με τους ηθοποιούς της μουσικοχορευτικής παράστασης σε σκηνοθεσία Ρέππα-Παπαθανασίου
Οι παραστάσεις της νέας σεζόν στην Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ολύμπια – Δημοτικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».
Ένα μιούζικαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα
Η Σούλα Παρασίδη μιλά στην ATHENS VOICE για την Κάλλας, τη Living Opera και όσα καμία τεχνολογία δεν μπορεί να αναπαράγει στη ζωντανή σκηνή
Η μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος έρχεται στην Αθήνα
Σπουδαίοι δημιουργοί, μεγάλα κείμενα και επιστροφές σε παλιότερες παραγωγές από νέες σκηνοθετικές ματιές
Προνομιακά πακέτα εισιτηρίων για τις παραστάσεις στα θέατρα Χορν, Άνεσις και Νέος Ακάδημος
Με αφορμή τον απολογισμό της «Λυσιστράτης», ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ εξηγεί πώς η Θεσσαλονίκη σπάει τα σύνορα και ο πολιτισμός γίνεται το πιο ισχυρό διαβατήριο
Οι νέες παραγωγές και οι επαναλήψεις από προηγούμενες σεζόν
Θα παρουσιάσει την παράσταση «Το φονικό της Ιζαμπέλας Μόλναρ» στο πλαίσιο της ενότητας «Φθινόπωρο – ΑΠΟΗΧΟΙ»
Από τις Ευτυχισμένες Μέρες του Μπέκετ στον Βυσσινόκηπο του Τσέχωφ, δείτε όλες τις φετινές παραστάσεις
Ο Σάββας Στρούμπος σκηνοθετεί την τραγωδία του Ευριπίδη
Η πλοκή φέρνει στο φως τις αντιθέσεις ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο, τον μύθο και τον ρεαλισμό
H μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ έρχεται στην Αττική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.