Θεατρο - Οπερα

Δείτε τα ανατρεπτικά βίντεο του Μικρού Θεάτρου Αρχαίας Επιδαύρου

Η ύπαιθρος και το φυσικό περιβάλλον αναδεικνύουν την πλουραλιστική σύνθεση του προγράμματος

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δείτε τα ανατρεπτικά βίντεο του Μικρού Θεάτρου Αρχαίας Επιδαύρου
Στιγμιότυπο από το βίντεο της Μικρής Επιδαύρου για το Mihalis Kalkanis Group

Η Μικρή Επίδαυρος παρουσιάζει το πρόγραμμά της με 5 ανατρεπτικά βίντεο των 20'' σε σκηνοθεσία Θάνου Μήτσιου, εμπνευσμένα από το φυσικό περιβάλλον

Η Μικρή Επίδαυρος συνεχίζει το πρόγραμμά της με το Mihalis Kalkanis Group την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουλίου. Ο κοντραμπασίστας Μιχάλης Καλκάνης, ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της νέας γενιάς ελλήνων μουσικών της τζαζ, επιχειρεί και πάλι κάτι ιδιαίτερο. Μέσα από τη συνεργασία του με τον Αρμένιο δεξιοτέχνη στο ούτι Χάικ Γιαζιτζιάν και τον αβανγκάρντ ηλεκτρικό κιθαρίστα Γιάννη Αναστασάκη, φτιάχνει ένα μουσικό περιβάλλον όπου συνυπάρχουν η τζαζ και η ambient, και η παραδοσιακή και world μουσική με την ψυχεδέλεια και με τη noisy αντίληψη, η πηγαία μελωδία με την electronica, στοχεύοντας σε έναν νέο, πρωτότυπο και αυθεντικό ήχο.

Ο Μιχάλης Καλκάνης προέρχεται από μουσική οικογένεια και, πέραν του ότι συμμετέχει στα πιο σημαντικά σχήματα του είδους, είναι ιδιαίτερα τολμηρός σαν δημιουργικός μουσικός και συνθέτης και πειραματίζεται με επιτυχία, δίνοντάς μας μουσική απρόβλεπτη. Ντύνει με ηλεκτρονική μουσική το παραδοσιακό τραγούδισμα της... γιαγιάς του και κάνει επιτόπιες ηχογραφήσεις (field recordings) σε θρησκευτικές τελετές μεταναστών, συνθέτοντας ένα αμάλγαμα ήχων του κόσμου στον δίσκο του World Echoes in Athens.

Για την καμπάνια της προβολής, η Μικρή Επίδαυρος αποκτά φέτος πειραματικό χαρακτήρα εξερευνώντας τα όριά της με μουσικοθεατρικές παραστάσεις από όλο το φάσμα της μουσικής, από όπερα και τζαζ έως ambient και παραδοσιακή. Η δημιουργική ομάδα άντλησε έμπνευση από τον κόσμο της υπαίθρου και το φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής, προτείνοντας 5 ανατρεπτικά βιντεάκια των 20'' ‒ένα για κάθε παράσταση‒, σε σκηνοθεσία Θάνου Μήτσιου, που αναδεικνύουν μέσα από ένα νεανικό πρίσμα την πλουραλιστική σύνθεση του προγράμματος.   

Δείτε το βίντεο της Μικρής Επιδαύρου για το Mihalis Kalkanis Group

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου | Soundscapes

Δείτε video από τις πρόβες του Mihalis Kalkanis Group με τους Χάικ Γιαζιτζιάν & Γιάννη Αναστασάκη

ΠΡΟΒΕΣ / MIHALIS KALKANIS GROUP

Τι θα δούμε τα επόμενα Σαββατοκύριακα στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

31 Ιουλίου & 1 Αυγούστου
Ομάδα Ραφή / Nova Melancholia, Η κιβωτός του Νώε / Il diluvio universale του Μικελάντζελο Φαλβέττι: Μία οπερατική περφόρμανς με τους δεξιοτέχνες Μιχάλη Σιγανίδη και Χάρη Λαμπράκη σε ρόλο σύγχρονων τροβαδούρων, να αυτοσχεδιάζουν και να μας απογειώνουν.

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου | Η κιβωτός του Νώε

7-8 Αυγούστου
Μυρσίνη Μαργαρίτη - Μαρία Παπαπετροπούλου - Μαρία Πανουργιά, «Έχω μάτια στ’ αυτιά»: Η ανθρώπινη φωνή του Φ. Πουλένκ, βασισμένο στον μονόλογο του Ζαν Κοκτώ. Ένα από τα πιο σπαρακτικά έργα για το τέλος του έρωτα και την απόγνωση της εγκατάλειψης, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη σκηνή της Μικρής Επιδαύρου, σε μια τολμηρή σκηνοθετική σύλληψη από τη Μαρία Πανουργιά.

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου | «Έχω μάτια στ’ αυτιά»

14-15 Αυγούστου
Σαβίνα Γιαννάτου - Primavera en Salonico, Watersong: Τραγούδια για το νερό και την έρημο, για τη ζωή και τον θάνατο, τη γονιμότητα, τη μαγεία, την επιθυμία, τον εξαγνισμό. Με τη συμμετοχή της Τυνήσιας Λάμια Μπεντίουι, που με το χαρακτηριστικό της ηχόχρωμα φέρνει στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου τον κόσμο της ερήμου.

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου | Watersong

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ