- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ένας αληθινός καουμπόι»: Οι πρώτες φωτογραφίες
Η ATHENS VOICE παρακολούθησε πρώτη την πρόβα της παράστασης της Ελένης Γκασούκα στο Μικρό Χορν
Το «Ένας αληθινός καουμπόι» σε σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα με τους Γιάννη Φέρτη, Βασίλη Μαυρογεωργίου και Ιωάννα Μαυρέα ξεκινάει στις 12/10 στο Μικρό Θέατρο Χορν.
Οι φωτισμοί και τα λόγια. Η έκφραση. Το θέατρο είναι άδειο και κόκκινο. Δυο πιτσιλιές, μια στην μπροστινή σειρά και μια στην τέρμα τελευταία, σπάνε τη μονοχρωμία. Πίσω κάθεται η Ελένη Γκασούκα, η σκηνοθέτρια της παράστασης. Μπροστά με το κινητό στο ένα χέρι να παίζει μουσική και το χαρτί με τα λόγια στο άλλο, είναι η βοηθός της, Καίτη Ιωαννίδου.
Αυτήν τη στιγμή στην σκηνή είναι ο Γιάννης (Φέρτης) με τις πυτζάμες του και η Ιωάννα (Μαυρέα) με τα νεύρα της. Ο διάλογός τους είναι έντονος. Και η καρδιά κάπως σφίγγεται πριν προλάβει να αράξει στο βελούδινο κάθισμα. Είναι αυτή η επίθεση της κόρης προς τον ηλικιωμένο πατέρα της που φέρνει στο μυαλό κάτι οικείο. Είναι αυτό το «φόρτωμα» που νιώθει ο ίδιος απέναντι στο παιδί του που «ζουλάει» τα αγγεία της καρδιάς.
Σε εκείνο το σημείο η Ελένη (Γκασούκα) μετακινεί λίγο τον Γιάννη πάνω στο σκηνικό. Η Ιωάννα φεύγει. Ο Γιάννης μένει μόνος. Τα φώτα πέφτουν μετά από την εντολή της Ελένης και ξαφνικά, στο πίσω δωματιάκι εμφανίζεται ο Βασίλης (Μαυρογεωργίου). Με το καπέλο του καουμπόι στο κεφάλι να μασάει την προφορά του Τζον Γουέιν στο στόμα.
Το σκηνικό αποκτά ξανά φως. Σαν η ατμόσφαιρα να χαλάρωσε λίγο. Ή πολύ. Με χιούμορ οι δύο άντρες μιλούν και εμείς από κάτω γελάμε. Κάπου μέσα μας συγκινούμαστε κιόλας. Η ανάγκη του Γιάννη να επινοήσει έναν τέτοιο χαρακτήρα για να έχει παρέα φταίει.
Ή ίσως η σκέψη ότι και εμείς κάπου κάπως κάποτε «αναγκάσαμε» τους δικούς μας ηλικιωμένους να καλέσουν στο σπίτι εν αγνοία μας τον δικό τους φανταστικό ήρωα για να πιουν ένα γάλα μαζί ή ένα χαμομήλι (το τσάι είναι βαρύ).
Παίζουν πόκερ, μιλούν για γυναίκες. Ο Γιάννης είναι χαρούμενος. Το καπέλο του Βασίλη φταίει. Και οι περιπέτειές αυτού στην Άγρια Δύση. Και στο σημείο αυτό, ένα σπόιλερ εκσφενδονίζεται αντί για το καλά κρυμμένο λάσο του Βασίλη: Αυτή η παράσταση θα σε κάνει να γελάσεις και να κλάψεις. Ίσως και ταυτόχρονα. Παράλληλα, γυρνώντας προς το σπίτι ίσως, σου δημιουργήσει την ανάγκη να μιλήσεις λίγο καλύτερα σε αυτόν ή αυτήν που σε περιμένει. Πρώτα για να πείτε μια κουβέντα και έπειτα για να της αλλάξεις τα ρούχα ή να της δώσεις να φάει.
Το «Ένας αληθινός καουμπόυ» της Ελένης Γκασούκα με τους Γιάννη Φέρτη, Βασίλη Μαυρογεωργίου και Ιωάννα Μαυρέα ανεβαίνει από τις 12/10 στο θέατρο Μικρό Χορν και θα παίζεται εκεί από Τετάρτη μέχρι Κυριακή.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στο Guide της Athens Voice
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Παχυσαρκία, άγχος, τεστοστερόνη, AI: Τι χρειάζεται πραγματικά ο άνθρωπος; Απαντήσεις επί σκηνής
Μια γέφυρα ανάμεσα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Στις 20 Ιουνίου σε μουσική διεύθυνση Ζακ Λακόμπ και σκηνοθεσία Παναγή Παγουλάτου
Ένα ποιητικό και βαθιά πολιτικό σκηνικό ανέβασμα χωρίς αποκλεισμούς στις 31 Ιουλίου & 1 Αυγούστου
Η ηθοποιός και σκηνοθέτρια μιλάει για την παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη
H όπερα Εinstein on the Beach αποτελεί μια «κοσμική» προσευχή
Πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Inter Alia»
Στις 13, 14, 27 και 28 Ιουνίου σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Στάθη Γράψα
Με αμείωτη ένταση, σαρδόνιο χιούμορ και σκηνές που ακροβατούν ανάμεσα στο πολιτικό θρίλερ και την οικογενειακή τραγωδία
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα προετοιμασίας εισαγωγικών εξετάσεων δραματικών σχολών
Μια παράξενη, ανάποδη ανάσταση από τον Φάνη Σακελλαρίου
Λεωφορείον ο Πόθος – 21/6, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος - Future Cargo – 23-28/6, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος - Τόσαις φοραίς τόσο κοντά να είμαι – 27 & 28/6, Εναλλακτική Σκηνή
Η τελευταία παράσταση της bijoux de kant στην Πολυκλείτου είναι το «Θα σε λέω Μαρία», βασισμένο σε διηγήματα του Γιάννου Παλαβού
Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2027, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τη Missasolemnis του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατό του
Ένας άνδρας προσπαθεί να διορθώσει έναν επικήδειο και καταλήγει να ξαναγράψει τη σχέση του με τη ζωή
Μια ξέφρενη Επιθεώρηση 2.0 ξεπηδά κατευθείαν από τη δική μας απίστευτη καθημερινότητα
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους: Γεωργούλης, Δραγούμη, Τσιμιτσέλης, Γερονικολού, Ελευθερίου, Ζαρίφη, Λάμη, Κλωνάρης και Φραγκαλιώτη
Ο γνωστός ηθοποιός μας μιλά για την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά στο θέατρο Αλκμήνη
Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.