Θεατρο - Οπερα

Η Μπέσυ Μάλφα ως Σίρλεϋ Βαλεντάιν σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα

Η γλυκόπικρη κωμωδία του Willy Russell στο Χυτήριο

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
img_8096.jpg
© Zak Viemon

Ο Αλέξανδρος Ρήγας σκηνοθετεί την Μπέσυ Μάλφα στην θεατρική παράσταση «Σίρλεϋ Βαλεντάιν» στο Θέατρο Χυτήριο.

Τι χρειάζεται για να δημιουργηθεί μία επανάσταση; Ένα ταξίδι στην Ελλάδα, ένα τραπεζάκι δίπλα στη θάλασσα, ένα αγιόκλημα και μία αναπάντεχη γνωριμία. Τουλάχιστον για την προσωπική επανάσταση της Σίρλεϋ Βαλεντάιν, απέναντι σε ό,τι την καταπιέζει, αυτά αρκούν.

img_8251.jpg
© Zak Viemon

H Βρετανίδα, δημιούργημα του συγγραφέα Willy Russell, είναι μία γυναίκα λίγο μετά τα 50, που η ζωή της δεν διαφέρει τρομερά από πολλών συνομηλίκων της. Είναι μάνα δύο παιδιών, που όμως πλέον έχουν φύγει από κοντά της και ζουν τις δικές τους ζωές, η σχέση με τον άντρα της άρχισε να ξεθωριάζει κάποια στιγμή μέσα στα χρόνια που πέρασαν μαζί και η ίδια μοιάζει πλέον να έχει μείνει εντελώς μόνη, με μοναδική της «παρέα» τον τοίχο της κουζίνας. Ωστόσο, μια μέρα, χάρει σε μια ασήμαντη φαινομενικά αφορμή, αποφασίζει να αλλάξει την ζωή της, να βρει και πάλι τον παλιό της εαυτό και να αισθανθεί ξανά ζωντανή.

Το θεατρικό έργο, που πρωτοσυστήθηκε στο κοινό το 1986 με πρωταγωνίστρια την Noreen Kershaw στο Λίβερπουλ, έρχεται τώρα στην Αθήνα και το Χυτήριο, μέσα από την σκηνοθετική ματιά του Αλέξανδρου Ρήγα. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της γλυκόπικρης αυτής κωμωδίας θα δούμε την Μπέσυ Μάλφα, η οποία μέσα από το πρόσωπο της Βαλεντάιν έρχεται να μας χαρίσει συναισθήματα, γέλιο, συγκίνηση, αλλά και να μας φέρει αντιμέτωπους με αρκετά απρόοπτα, ώστε μέχρι το τέλος της παράστασης να έχουμε ανακαλύψει πόσο θα κρατήσει αυτή η επανάσταση, αν θα καταφέρει να επαναπροσδιορίσει τη σχέση με τους ανθρώπους της ζωής της, αλλά και με τον εαυτό της και αν τελικά υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στο Guide της Athens Voice

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ