- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Από το Μέγαρο θα περάσουν τις ημέρες των γιορτών όλα τα μέλη της οικογένειας, καθώς στο πρόγραμμά του συνυπάρχουν οπερέτα, καραγκιόζης και Σέρλοκ Χολμς, ενώ το M-shop λύνει το θέμα των δώρων.
ΒΡΑΔΙΑ ΟΠΕΡΕΤΑΣ
Φίλα με!

Έχοντας τίτλο-κλείσιμο ματιού για το φιλί που ανταλλάσσουμε στην αλλαγή του χρόνου, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζουν ένα γκαλά αφιερωμένο στην οπερέτα. Δίπλα-δίπλα μελωδίες των Γιόχαν Στράους, Φραντς Λέχαρ, Ζακ Όφενμπαχ και Θεόφραστου Σακελλαρίδη μας προ(σ)καλούν σε μια βραδιά όπου το χαμόγελο και η ωραία διάθεση κυριαρχούν.
Με το καλησπέρα σας μια άρια από τη δημοφιλέστατη οπερέτα «Νυχτερίδα» θα μας βάλει σε βιενέζικο κλίμα, που θα συνεχιστεί με αποσπάσματα από την «Τζουντίτα» και τη «Χώρα του Μειδιάματος» (και τα δύο του Λέχαρ). Πεταγόμαστε Παρίσι με αποσπάσματα από τις κωμικές όπερες «Ωραία Ελένη» και «Παριζιάνικη ζωή» του Ζαν Όφενμπαχ. Στράους υιός και «Μια νύχτα στη Βενετία», ακολουθεί η «Εύθυμη χήρα» (Λέχαρ) και, πριν περάσουμε στο ελληνικό κομμάτι, ζούμε «1.001 νύχτες». «Βαφτιστικός», «Πικ-νικ», «Χαλιμά» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη θα κάνουν πολλούς να σιγομουρμουρήσουν… και να θυμηθούν.
Tης συναυλίας θα προηγηθεί(19.45) δωρεάν εισαγωγική ομιλία από τον Χαράλαμπο Γωγιό, για τους κατόχους εισιτηρίων (στην Αίθουσα Συνεδριακού 1).
Info Σολίστ Μίνα Πολυχρόνου (υψίφωνος), Χριστίνα Πουλίτση (υψίφωνος),
Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος), Αντώνης Κορωναίος (τενόρος), Γιάννης Χριστόπουλος (τενόρος)
ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ
Μουσική διεύθυνση Γιώργος Πέτρου
30/12, 20.30
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
€40 (διακ.), 28, 20, 11, 8,5 (πολύτεκνοι/ 65+), 6,5 (Φ/ έως 25/ άνεργοι/ ΑΜΕΑ)
ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
Ο Καραγκιόζης καπετάνιος
Μια πρωτότυπη δημιουργία του καραγκιοζοπαίχτη Ηλία Καρελλά και του Θιάσου του (βλ. κεντρική φωτογραφία) με τη σύμπραξη της Αρετής Κετιμέ και των Burger Project, που θα παίξουν χριστουγεννιάτικα κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα, παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και διασκευές αγαπημένων κομματιών – στις οποίες τραγουδούν οι φιγούρες της παράστασης. Η παράσταση βασίζεται σε μύθους, θρύλους και παραδόσεις του ελλαδικού χώρου και διαθέτει στοιχεία από λαϊκά παραμύθια και προφορικές αφηγήσεις που σχετίζονται με το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων.
Info ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ηλίας Καρελλάς
Αρετή Κετιμέ - Burger Project
20-23/12 & 25-30/12
Αίθουσα Banquet
€15, 10 (Φ/Παιδικά)
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Τα Χριστούγεννα του Σέρλοκ Χολμς\

Mια γιορτή για τη λογική και την ικανότητα με χιούμορ και αρκετές ανατροπές» μας υπόσχονται οι δημιουργοί της. Και τους πιστεύουμε, αφού χρησιμοποιούν έναν από τους πιο γνωστούς λογοτεχνικούς ήρωες, που η παρατηρητικότητά του σπάει κόκαλα, η αναλυτική σκέψη του ερεθίζει το μυαλό μας και το φλεγματικό χιούμορ του μας προκαλεί. Και όλα αυτά μέσα σε μια ιστορία που συνδέει ένα κλεμμένο πετράδι, ένα χαμένο καπέλο, μία… γαλοπούλα με τον Σέρλοκ Χολμς (και φυσικά τον Γουότσον). Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους.
Info Κείμενο, σκηνοθεσία, σκηνογραφία, κοστούμια Πάρις Μέξης
Μουσική (παραγγελία του Μεγάρου): Στάθης Γυφτάκης
Φωτισμοί Γιώργος Τέλλος
Εκκλησιαστικό όργανο Ουρανία Γκάσιου (με τη συμμετοχή του κρουστού Θοδωρή Βαζάκα
και μελών της διαπολιτισμικής παιδικής χορωδίας Polyphonica, σε διεύθυνση Μαρίζας Βαμβουκλή)
Παίζουν Λεωνίδας Κακούρης, Χρήστος Σαπουντζής, Πάνος Σταθακόπουλος
20-22/12 & 25-29/12
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
€ 30 (διακ.), 22, 15, 9, 8 (πολύτεκνοι/ 65+), 5(Φ/ έως 25/άνεργοι/ ΑΜΕΑ )
Για να πάει καλά η χρονιά

Και για την τύχη μας φροντίζει το Μέγαρο. Στο κατάστημα M Shop με τα τέλεια μικροδώρα θα βρούμε και τυχερά, σχεδιασμένα όλα από Έλληνες designers.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα εξαιρετικό δείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα του Γερμανού αρχιτέκτονα Eρνέστου Τσίλλερ
Πώς ο Γιάννης Οικονομίδης επηρέασε τους νεότερους θεατρικούς συγγραφείς για ένα γνήσια ελληνικό In-yer-face θεάτρο
Η πρωταγωνίστρια της παράστασης «Ευτυχισμένες μέρες» μιλάει στην ATHENS VOICE
Το μυθιστόρημα της Σβετλάνα Αλεξίεβιτς διασκευάζεται και ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Ο Αμερικανός συνθέτης μιλά για την ενορχήστρωση του «Ορφέα» με σύγχρονα όργανα και για τη δύναμη της μουσικής ενός έργου που 419 χρόνια μετά εξακολουθεί να ακούγεται τολμηρό
Μια τίμια, καλοκουρδισμένη κωμωδία με γρήγορο ρυθμό, σαρκασμό και απρόβλεπτες ανατροπές
Η Αρετή Μακρολειβαδίτη μιλά για την παράσταση που σκηνοθετεί, μια θεατρική αναζήτηση για όλα όσα μας κάνουν αληθινούς
Μέσα από τις έννοιες του σεξ, της βίας, της εξουσίας, της πίστης και της αγάπης, η παράσταση ξετυλίγει ένα πολυφωνικό μωσαϊκό σύγχρονων ιστοριών
Ο αγαπημένος ηθοποιός μιλά για τον Αντόνιο, τον Σαίξπηρ και τη σκοτεινή γοητεία του «Εμπόρου της Βενετίας»
Δύο μονόπρακτα, δύο ρόλοι με το ίδιο όνομα
Ένα έργο για τη μνήμη που καλπάζει ερήμην. Τη μνήμη που ξεδιπλώνει αναμνήσεις, που όμως δεν είναι αληθινές, αλλά επινοημένες ιστορίες.
Κλασικά κείμενα, σύγχρονη ελληνική δραματουργία και διεθνείς συμπράξεις
Mια ιστορία ενηλικίωσης, μνήμης και εσωτερικής αναζήτησης
Ο Μιχάλης Σαράντης πρωταγωνιστεί ξανά στην παράσταση του Γιώργου Κουτλή
Η παράσταση των Θέμη Πάνου και Βίλιας Χατζοπούλου επιστρέφει στη σκηνή στο πλαίσιο της φθινοπωρινής δέσμης δράσεων «Απόηχοι» του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
30 και πλέον χρόνια που γράφω για θέατρο προβάλλω καλλιτέχνες του θεάτρου και παραστάσεις κυρίως μικρών χώρων
Η κορυφαία τραγωδός Λυδία Κονιόρδου επιστρέφει σε έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους της καριέρας της
Το πρώτο σκηνοθετικό εγχείρημα της Κόρας Καρβούνη, με τους Μιχάλη Συριοπούλο, Βάσω Καβαλλιεράτου, Στάθη Κόικα επί σκηνής
Ο Γιώργος Καπουτζίδης στήνει έναν καθρέφτη απέναντι στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.