Θεατρο - Οπερα

Οι Σωματοφύλακες της Κατσαρόλας σε νέες περιπέτειες

Μια παράσταση - θεατρικό παιχνίδι όπου τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318111-626511.jpg

Το Θέατρο της Ημέρας παρουσιάζει εκ νέου την παιδική παράσταση – θεατρικό παιχνίδι, «Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας» που στην πρώτη του παρουσίαση πριν από αρκετά χρόνια, είχε ενθουσιάσει γονείς και παιδιά.

Η παράσταση, πλήρως ανανεωμένη, με νέο θίασο και νέα θεατρικά παιχνίδια θα παρουσιάζεται από την Κυριακή 11 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 5.00 το απόγευμα σε σκηνοθεσία Ανδρομάχης Μοντζολή και παιδαγωγική επιμέλεια Λάκη Κουρετζή.

«Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας» είναι ένα θεατρικό έργο στο οποίο για πρώτη φορά προσεγγίζεται το θέμα της σωστής και ποιοτικήςδιατροφής των παιδιών.

Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων, αποκαλύπτονται με χιούμορ τα πολύτιμα μυστικά των τροφών και παράλληλα με θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά συμμετέχουν σ’ ένα φανταστικό, διασκεδαστικό, βιωματικό ταξίδι στη διάρκεια του οποίου κατανοούν την αξία της υγιεινής διατροφής.

Η υπόθεση του έργου

Στο χωριό Μεγαλομπουκιά ζουν και εργάζονται ο Σάκης Γαλατάκης, η Τίνα Πατατίνα, η Φρουτένια, ο Σαλατάκης και πολλοί άλλοι φίλοι τους. Μια μέρα φθάνει ένα γράμμα από το Διεθνή Οργανισμό Υγείας και Διατροφής. Το χωριό τους έχει επιλεγεί να διαγωνιστεί μαζί με άλλα εννέα χωριά για το ποιος παράγει τις πιο υγιεινές τροφές για τους ανθρώπους, ενώ θα ληφθεί υπ’ όψιν και το περιβάλλον. Οι Μεγαλομπουκίτες ενθουσιάζονται και αρχίζουν να ετοιμάζονται για το διαγωνισμό και το βραβείο. Οι Χημικοχωρίτες όμως - ο Ανθρακόλας, η Ταμιακή Μηχανή, η Κρουασένια, ο Τουρτάκιας και οι υπόλοιποι συντοπίτες τους - καταστρώνουν ένα φοβερό σχέδιο για να τους εμποδίσουν να πάρουν το βραβείο.

Με τα χημικά τους όπλα θα ρίξουν στα χτήματα της Μεγαλομπουκιάς για να τα καταστρέψουν: φυτοφάρμακα, ορμόνες, καμένο λάδι, πολύ λίπος και ζάχαρη, χημικά συντηρητικά και χρωστικές ουσίες. Μετά θα τους τα αρπάξουν σχεδόν τσάμπα για να χτίσουν και εκεί εργοστάσια που θα παράγουν βλαβερές για την υγεία τροφές.

Έτσι σιγά - σιγά θα γίνουν οι πιο πλούσιοι και θα εξουσιάσουν όλο τον πλανήτη.

Μετά από πολλές περιπέτειες οι Μεγαλομπουκίτεςχρησιμοποιώντας το καθαρό μυαλό τους και τα δικά τους μέσα, με ένα φανταστικό και πρωτότυπο τρόπο εξοντώνουν τους Χημικοχωρίτες και κερδίζουν το βραβείο.

Συντελεστές

  • Συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου
  • Σκηνοθεσία: Ανδρομάχη Μοντζολή
  • Παιδαγωγική επιμέλεια: Λάκης Κουρετζής
  • Μουσική: Γιάννης Μακρίδης
  • Ερμηνεύουν: Ισίδωρος Σταμούλης, Όλγα Μουργελά, Σωτήρης Χατζηνικολάου, Δανάη Δασκαλάκη
  • Με τη συμμετοχή έμπειρων και ειδικά εκπαιδευμένων θεατροπαιδαγωγών- εμψυχωτών θεατρικού παιχνιδιού.
  • Βασική Εμψύχωση: Κάτια Μακρυκώστα

Info

Τοποθεσία: Θέατρο της Ημέρας, Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, (Μετρό Πανόρμου)

Ημερομηνία: Έναρξη παραστάσεων: 11 Οκτωβρίου 2015 (Προγραμματισμένη πρεμιέρα)

Παραστάσεις: Για το κοινό: Κάθε Κυριακή ώρα 5:00μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: παιδιά 9 €, γονείς-συνοδοί, φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων με κάρτα ανεργίας

7 €, ομαδικό 6 €

Διάρκεια παράστασης: 1.30΄ (με το διάλειμμα)

Για σχολεία και νηπιαγωγεία: Καθημερινά 10.00-12.00 οργανωμένες παραστάσεις ύστερα από ιδιαίτερη συμφωνία. Τιμή εισιτηρίου: 6 €

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 2,5 ετών.

Πληροφορίες: Τηλ. 2106929090, 2106995777

Προπώληση εισιτηρίων: 

Viva.gr, Τηλ.: 11876, Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots, Ιανός, Reload, MediaMarkt

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειρήνη, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Ειρήνη στην Επίδαυρο: Τα μέλη του Χορού μιλούν στην AΤHENS VOICE λίγο πριν την πρεμιέρα

Ο Κωνσταντίνος Ζωγράφος, ο Βασίλης Παπαδόπουλος, ο Άλκης Μπακογιάννης, ο Γιάννης Σαμψαλάκης, Κωνσταντίνος Κοντογεωργόπουλος, ο Γιλμάζ Χουσμέν, ο Αντώνης Χρήστου και ο Σπύρος Μπόσγας μάς εκφράζουν τι είναι για εκείνους η Ειρήνη

Λυσιστράτη από το ΚΘΒΕ στην Επίδαυρο
Λυσιστράτη στην Επίδαυρο: Η έξοδος από την εντροπία περνά από το γέλιο

Το ΚΘΒΕ κατεβαίνει στην Επίδαυρο με μια εκρηκτική Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και μια «dream team» δημιουργών, αναζητώντας την έξοδο από την κοινωνική εντροπία μέσα από το γέλιο και τη συλλογική διεκδίκηση

Μαριάννα Κάλμπαρη
Μαριάννα Κάλμπαρη: «Με ενδιαφέρουν οι "Πηνελοπιάδες" όλων αυτών των γυναικών που είναι στη σκιά του έπους»

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θέατρου Τέχνης «Καρόλου Κουν» μας μίλησε για την παράσταση «Πηνελόπες και Πηνελοπιάδες - The Loom» που ανεβάζει στη ΣΤΟΑ Culture του Μεγάρου Αρσάκη

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY