- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ποιοι είναι οι Bob Vylan που έβαλαν στο στόχαστρο τoν ισραηλινό στρατό στο Glastonbury
Οι διοργανωτές του φεστιβάλ έκαναν σχετική δήλωση
Ποιοι είναι οι Bob Vylan που έβαλαν στο στόχαστρο τους IDF στο Glastonbury
Οι Bob Vylan είναι ένα ραπ πανκ ντουέτο που αποτελείται από δύο μουσικούς που δεν χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους ονόματα όταν εμφανίζονται - αντίθετα, αναφέρονται στον εαυτό τους ως «Bobby Vylan» και «Bobbie Vylan».
Ο Bobby Vylan, ο frontman του συγκροτήματος, είναι ο μέλος της μπάντας που ηγήθηκε των συνθημάτων «ελευθερία, ελευθερία στην Παλαιστίνη» και «θάνατος, θάνατος στον IDF [Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις]» ενώ βρισκόταν στη σκηνή του Glastonbury το Σάββατο.
Ο Bobbie Vylan, από την άλλη, είναι ο ντράμερ του συγκροτήματος.
Πολύ λίγα είναι γνωστά για το δίδυμο, η μουσική του οποίου αντλεί από ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών και πραγματεύεται μια σειρά κοινωνικών και πολιτικών θεμάτων, όπως η κρίση του κόστους διαβίωσης, ο πόλεμος και η φτώχεια, μεταξύ άλλων.
Σύμφωνα με ένα προφίλ της μπάντας στη Guardian, ο Bobby Vylan μεγάλωσε μεταξύ του Ipswich στο Suffolk και του Stepney Green στο ανατολικό Λονδίνο και έχει μια κόρη.
«Το δίδυμο συσκοτίζει σκόπιμα την ταυτότητά του για να αντισταθεί σε αυτό που θεωρεί ένα κράτος παρακολούθησης», ανέφερε η Guardian πέρυσι.
Απαντώντας στα σχόλια που έκανε χθες το πανκ ντουέτο Bob Vylan, το Φεστιβάλ Glastonbury δημοσίευσε μια νέα δήλωση σε μια ανάρτηση στο Instagram:
«Με σχεδόν 4.000 παραστάσεις στο Glastonbury 2025, είναι αναπόφευκτο να εμφανιστούν στις σκηνές μας καλλιτέχνες και ομιλητές των οποίων τις απόψεις δεν συμμεριζόμαστε, και η παρουσία ενός καλλιτέχνη εδώ δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται σιωπηρή αποδοχή των απόψεων και των πεποιθήσεών του.
Ωστόσο, είμαστε αποτροπιασμένοι από τις δηλώσεις που έκανε χθες ο Bob Vylan από τη σκηνή West Holts.
Οι φωνές τους ξεπέρασαν κατά πολύ τα όρια και υπενθυμίζουμε επειγόντως σε όλους όσους εμπλέκονται στην παραγωγή του φεστιβάλ ότι στο Glastonbury δεν υπάρχει χώρος για αντισημιτισμό, ρητορική μίσους ή υποκίνηση βίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.