- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Waldeck μάς στέλνει την κασέτα του καλοκαιριού
Το Summer Tape του πολύπλευρου συνθέτη για το 2024
Waldeck: Η κασέτα του καλοκαιριού για τους αναγνώστες της Athens Voice και τους ακροατές του Voice 102.5
Με περισσότερα από 250 εκατομμύρια streams μέχρι σήμερα, η μουσική του Waldeck έχει ακουστεί στην ταινία “A Simple Favor”, στις τηλεοπτικές σειρές “House”, “Grey's Anatomy” και “Riverdale”, σε διαφημίσεις των Versace και Mercedes-Benz και πιο πρόσφατα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Καννών, το 2023.
Γνωστός για την ηλεκτρονική μουσική και τις έντονες αναφορές στην jazz, το swing και τους κινηματογραφικούς ήχους, ο Waldeck επέστρεψε θριαμβευτικά το φετινό καλοκαίρι με το νέο του άλμπουμ, “The Moon and the Orient”, που κυκλοφόρησε μέσω της Dope Noir Records, της δισκογραφικής εταιρίας που ίδρυσε το 2001.
«Αυτά τα κομμάτια είναι τα καλύτερα από τα καλύτερα που πάντα ήθελα να κυκλοφορήσω, αλλά δεν βρήκα ποτέ τη θέση για αυτά» λέει ο Waldeck.
Από την πρώτη μέχρι την τελευταία μπάρα, οι ρυθμοί βγαίνουν συχνά σαν κόμπρες από τα καλάθια τους, διατηρώντας την ένταση στα ύψη. Ο Waldeck ήρθε να καθορίσει το είδος του downtempo, τον λεγόμενο “Vienna sound” που ήταν δημοφιλής στη δεκαετία του 1990 με επιρροές από το dub και το trip-hop.
Το concept άλμπουμ λέει την ιστορία του πώς το τζίνι δεν είναι ποτέ εντελώς ελεύθερο. «Η Ανατολή είναι ένας υπέροχος τόπος ιστοριών και φαντασίας. Μου αρέσει επίσης η ιδέα των τζίνι που φαίνεται να ενσαρκώνουν το ρητό “να προσέχεις τι εύχεσαι”» εξηγεί.
Ο λαμπρός μουσικός με διδακτορικό στη Νομική έκανε το ντεμπούτο του στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και, μαζί με μουσικούς όπως οι Kruder & Dorfmeister, εκτόξευσαν τη βιεννέζικη ηλεκτρονική μουσική προσδίδοντάς της παγκόσμια προβολή. Το “Ballroom Stories”, το εξαιρετικά αναγνωρισμένο άλμπουμ του, συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τη χορευτική μουσική παγκοσμίως.
Ο Waldeck έστειλε το δικό του καλοκαιρινό Summer Tape για τους αναγνώστες της Athens Voice, τους ακροατές του Voice 102.5, τους ανθρώπους που τον ακολουθούν στο μουσικό του ταξίδι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η βασίλισσα της ποπ προσκαλεί τους θαυμαστές της για μια αποκλειστική ακρόαση του πολυαναμενόμενου Confessions II
«Δεν θα σταματήσω ποτέ να δίνω την καρδιά μου και τον εαυτό μου», δήλωσε ο γνωστός τραγουδιστής
Από τη Μαρία Φαραντούρη και τον Νίκο Ξυδάκη έως τη Μαρία Κάλλας και τη σύγχρονη τέχνη
Μεγάλα ονόματα της dance, techno και house σκηνής έρχονται στην Αθήνα
Ελπίζει να δώσουν μερικές «συναυλίες τον επόμενο χρόνο»
Η ευρωπαϊκή περιοδεία ξεκίνησε με διθυράμβους και την Τετάρτη 24/6 θα είναι ξανά στο Release Athens
«Δεν χάθηκε ποτέ η πίστη μας», δήλωσε ο 64χρονος τραγουδιστής από το Νιου Τζέρσεϊ
Το έργο του Ορέστη Καραμανλή ήταν ένα καθαρά συμμετοχικό έργο που δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί δίχως τον κόσμο
Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το «Brat» όχι μόνο δεν έχει χάσει τη λάμψη του, αλλά μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ
Ο νέος κύκλος που ξεκίνησε φέτος στο Φεστιβάλ εστιάζει στη σύγχρονη μουσική ως ολιστική εμπειρία
Το «The Age Of Everything» θα είναι διαθέσιμο από τις 2 Οκτωβρίου
Μια ζωή γεμάτη ταξίδια, μουσική και περιπέτειες. Από ένα υπόγειο στο Αμβούργο και την ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού μέχρι την Τζαμάικα και τα μεγαλύτερα καλοκαιρινά stages
Ο πρωτοπόρος της ελληνικής ροκ, που έφερε τον «ηλεκτρισμό» στα μουσικά πράγματα της χώρας, μιλάει στην ATHENS VOICE
«Ο Γιάννης μου το χάρισε, μαζί με τη φιλία του και τον ευχαριστώ» δήλωσε ο δημοσιογράφος
Με την μεγάλη τους περιοδεία, με τίτλο Celebrating 50 years, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Το αφιέρωμα απέδειξε τη διαχρονικότητα των δύο μεγάλων καλλιτεχνών
Η ιδανική αρχή για τη δέκατη επέτειο του Release Athens
Yπέστη καρδιακή προσβολή μετά από επείγουσα χειρουργική επέμβαση στο έντερο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.