- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
30 χρόνια «Definitely Maybe» - Επανεκδίδεται το εμβληματικό ντεμπούτο των Oasis
Επετειακή κυκλοφορία με σπάνιο υλικό για το άλμπουμ - ορόσημο της britpop
Επανέκδοση του «Definitely Maybe» των Oasis για την 30η επέτειό του - Το ντεμπούτο των αδελφών Γκάλαχερ σφράγισε τη σκηνή της britpop.
Oι Oasis ανακοίνωσαν ότι γιορτάζουν την 30η επέτειο του ντεμπούτου άλμπουμ τους από το 1994, «Definitely Maybe», με μια συλλεκτική επανέκδοση που θα κυκλοφορήσει στις 30 Αυγούστου.
Προάγγελος της επανέκδοσης, η επανακυκλοφορία του σινγκλ «Supersonic» τον Απρίλιο, στο πλαίσιο της οποίας το διάσημο γκρουπ του Μάντσεστερ παρουσίασε μια ζωντανή ηχογράφηση του τραγουδιού.
Oasis: 30 χρόνια «Definitely Maybe»
Μαζί με τη βελτιωμένη έκδοση του άλμπουμ η οποία είχε κυκλοφορήσει το 2014, το «Definitely Maybe (30th Anniversary Deluxe Edition)» περιλαμβάνει τραγούδια που ανακαλύφθηκαν από την αρχική ηχογράφηση στα Monnow Valley Studios και αποσπάσματα που ηχογραφήθηκαν στα Sawmills Studios στην Κορνουάλη, όλα πρόσφατα μιξαρισμένα από τους Νοέλ Γκάλαχερ και Κάλουμ Μαρίνιο.
Η έκδοση θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένης κυκλοφορίας έκδοση deluxe 4xLP, deluxe 2xCD, κασέτα σε μπλε χρώμα και ψηφιακά formats. Τα βινύλια θα κυκλοφορήσουν και σε διάφορα χρώματα.
Το νέο εξώφυλλο είναι έργο από τον σχεδιαστή Μπράιαν Κάνον για τη Microdot και τον φωτογράφο Μάικλ Σπένσερ Τζόουνς και τα νέα κείμενα είναι από τον επικεφαλής της Creation Records Άλαν ΜακΓκι και τον δημοσιογράφο Χέιμις ΜακΜπέιν.
View this post on Instagram
Οι Oasis ήταν μεταξύ των φιναλίστ για το Rock and Roll Hall of το 2024, αλλά θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον άλλον έναν χρόνο για την αναπόφευκτη εισαγωγή τους.
Η κληρονομιά του «Definitely Maybe»
Το 1997, το «Definitely Maybe» ονομάστηκε το 14ο καλύτερο άλμπουμ όλων των εποχών σε δημοσκόπηση που διεξήχθη από τα δισκοπωλεία HMV, το Channel 4, τον Guardian και τον Classic FM.
Το 2006, το NME τοποθέτησε το άλμπουμ στο Νο. 3 στη λίστα με τα καλύτερα βρετανικά άλμπουμ όλων των εποχών, πίσω από το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ των Stone Roses και το «The Queen Is Dead» των Smiths.
Σε μια δημοσκόπηση του 2006 που διεξήχθη από το NME και το βιβλίο Γκίνες των βρετανικών χιτ σινγκλ, το «Definitely Maybe» ψηφίστηκε ως το καλύτερο άλμπουμ όλων των εποχών, με το «Sgt. Το Pepper's Lonely Hearts Club Band» των Beatles να τερματίζει δεύτερο.
Το περιοδικό Q το τοποθέτησε στο Νο. 5 της λίστας με τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών το 2006, ενώ το NME το χαιρέτισε ως το καλύτερο άλμπουμ όλων των εποχών την ίδια χρονιά.
Το Rolling Stone το κατέταξε στο Νο. 217 στη λίστα του 2020 με τα «500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών» και στο Νο. 42 στη λίστα με τα «100 καλύτερα ντεμπούτα άλμπουμ όλων των εποχών».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα μουσικό ταξίδι μέσα από ιστορίες, μνήμες και συναισθήματα
Ο τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν την επανεμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής
Eρμήνευσε το παραδοσιακό τραγούδι Handsome Molly
Ο νέος μουσικός μεγάλωσε στη χώρα μας αλλά πλέον ζει μόνιμα στη Βρετανία
Από γενιά σε γενιά, heavy metal is the law
Η ποπ σταρ ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον Ράντι Νιούμαν για ντουέτο του κλασικού τραγουδιού της ταινίας
Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ «Mad About It», ο Ρομπέρτο Κούστας μιλά για τις δύο πατρίδες και τα πολλά ερεθίσματά του
Ο Blixa Bargeld μιλάει στην ATHENS VOICE για το νέο άλμπουμ «Rampen», τον αυτοσχεδιασμό, τη διαρκή μεταμόρφωση της μπάντας και την επικείμενη εμφάνισή τους στο Ηρώδειο
Το νέο άλμπουμ του θρύλου των Beatles έκανε ντεμπούτο στο νούμερο 1 του Ηνωμένου Βασιλείου
Δείτε τις επίμαχες σκηνές
Το βίντεο από τη στιγμή έγινε γρήγορα viral στο TikTok
Στον ρόλο του Ορφέα η Teresa Iervolino, της Ευρυδίκης η Μαρία Κοσοβίτσα και του Έρωτα η Μαριλένα Στριφτόμπολα. Συμμετέχει η Χορωδία Δωματίου Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου
70.000 θεατές τον αποθεώνουν στο SoFi. Η Βρετανία τον απαγορεύει. Και οι δυο έχουν δίκιο
Η πρώτη εμφάνιση του γκρουπ στην Ελλάδα αναμένεται να γράψει ιστορία
Η εθνομουσικολόγος Νικολέττα Δημητρίου μιλά στην ATHENS VOICE για τον «Κύπριο βιολάρη», το ερευνητικό έργο που κατέγραψε τις ζωές των τελευταίων παραδοσιακών μουσικών της Κύπρου
Ετοιμάζει νέο άλμπουμ, που θα ακουστεί πολύ, επιστρέφει για ένα διαφορετικό live στο Release Athens 2026 και μιλάει για όσα τον σημάδεψαν και όσα ο χρόνος έφερε
Η ταλαντούχος μουσικός μιλάει στην ATHENS VOICE για τον αυθορμητισμό και την ελευθερία του νέου της άλμπουμ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.