- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Οι Oasis επανακυκλοφορούν το «Supersonic»
Δείτε το νέο lyric video από την εορταστική κυκλοφορία για την 30ή επέτειο του τραγουδιού
Οι Oasis επανακυκλοφορούν το hit «Supersonic» για να γιορτάσουν τα 30 χρόνια του τραγουδιού
Για να γιορτάσουν την 30ή επέτειο του κλασικού ντεμπούτου single “Supersonic” (που κυκλοφόρησε αρχικά στις 11 Απριλίου 1994), οι Oasis παρουσιάζουν μια σημαντική ζωντανή ηχογράφηση του τραγουδιού. Για να τιμήσουν αυτή την ημερομηνία έκαναν διαθέσιμες επίσης περιορισμένες φυσικές μορφές του single - ένα αντίγραφο του αρχικού CD Single του 1994 (συμπεριλαμβανομένης της λευκής demo έκδοσης του “”Columbia”) και ένα ξεχωριστά αριθμημένο μαργαριταρένιο 7" βινύλιο – κυκλοφορούν τώρα από την Panik Records/ Sony Music.
Oasis: Η επανακυκλοφορία του τραγουδιού «Supersonic»
Η ζωντανή εκδοχή του “Supersonic” ηχογραφήθηκε στο Limelight, στο Μπέλφαστ στις 4 Σεπτεμβρίου 1994 αποτυπώνοντας τέλεια τη στιγμή που οι Oasis ήταν ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα συγκροτήματα και έτοιμα να φτάσουν στην διαχρονική επιτυχία. Νωρίτερα εκείνη την εβδομάδα, είχε κυκλοφορήσει το σημαδιακό ντεμπούτο άλμπουμ τους “Definitely Maybe” (29 Αυγούστου 1994) και λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή του Μπέλφαστ, το συγκρότημα ανακάλυψε ότι το άλμπουμ είχε φτάσει στο νούμερο 1 του UK Official Album Chart. Οι οπαδοί που είχαν ταξιδέψει από όλη τη Βόρεια Ιρλανδία έγιναν μάρτυρες μιας αξέχαστης συναυλίας που έμεινε στην ιστορία.
Ο David Neely ήταν γενικός διευθυντής και υπεύθυνος για τις κρατήσεις στον χώρο το 1994, είχε περιγράψει τη νύχτα της συναυλίας των Oasis: «Ανέβηκαν στη σκηνή του Limelight, στο Μπέλφαστ, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου. Η συναυλία ήταν sold out με 500 άτομα και τα εισιτήρια μόνο 6,75 λίρες! Την Κυριακή την εβδομάδα που κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ, η συναυλία στο Limelight ήταν ο κατάλληλος χώρος, για το κατάλληλο συγκρότημα την κατάλληλη στιγμή. Θυμάμαι ότι γύρω στις 6.30μμ (στις παλιές μέρες πριν από τα κινητά τηλέφωνα) ήρθε ένα τηλεφώνημα στο γραφείο από το Radio One, που έλεγε ότι το συγκρότημα μόλις είχε ανέβει στο νούμερο 1 των charts των άλμπουμ. Ήταν μια συναυλία που τώρα υποστηρίζουν χιλιάδες άνθρωποι που ήταν εκεί – έμεινε ως θρυλική συναυλία σε αυτά τα μέρη».
Παραδίδοντας ένα σετ που ξεχειλίζει με τα πιο κλασικά τους τραγούδια, το πενταμελές συγκρότημα από το Μάντσεστερ ξεπέρασε τις πρώτες τους δυνατότητες και τις προσδοκίες των οπαδών τους. Οι Oasis επρόκειτο να γίνουν μια από τις καθοριστικές πολιτιστικές δυνάμεις της βρετανικής μουσικής.
Θα ακολουθήσουν νέα σχετικά με τον εορτασμό της 30ής επετείου του “Definitely Maybe” τις επόμενες εβδομάδες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη και ντουνιά, ξύπνα: Οι M.A.t.E. κυκλοφόρησαν το απόλυτο άλμπουμ
Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Καλιφόρνια
Μουσικός αποκάλυψε ότι ηχογράφησε πρόσφατα με τον Μικ Τζάγκερ, τροφοδοτώντας τις φήμες για νέο υλικό
Στις 24 Οκτωβρίου στο Fuzz, το καλλιτεχνικό τους στοίχημα ζυγίζει πάνω από 200 κιλά — και κρατά τη μορφή του μυστική
Ένα νέο χορευτικό ραντεβού ηλεκτρονικής μουσικής για τα Σαββατόβραδά μας
Το «Bass Persuades» έκανε ντεμπούτο στο Νο1 του Billboard, αλλά τη δεύτερη εβδομάδα κατρακύλησε στο Νο157
Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον περασμένο μήνα και θα είναι διαθέσιμη στο Disney+ από σήμερα
«Ύδατα: Μελωδίες από τις πηγές των ατμών»: Μια ιαματική μουσική παράσταση
Δύο χέρια, τέσσερις μπαγκέτες, ασταμάτητο γκρουβ
Ο καιρός σήμερα φωνάζει πάρτι και εμείς σας έχουμε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη στο Φάληρο
Eλάτε στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο, «Πιαστείτε στα Χέρια» και ανακαλύψτε το
Η Maria «Masha» Alyokhina και ο Eric Breitenbach συζητούν για την εξορία, την Ουκρανία και όσα κρατούν όρθιο έναν άνθρωπο, πριν φέρουν το «Riot Days» στην Αθήνα
Ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του μαντολίνου και το «Between Worlds» σε μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση με την Alessia Tondo και μουσικούς της Κ.Ο.Θ.
Γνωστός για τραγούδια όπως τα «You Are My Lady» και «Rock Me Tonight (For Old Times Sake)»
Η εμφάνιση - έκπληξη του Καραγκούνη που αποθεώθηκε
Ο Φραντς Βέλζερ-Μεστ έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με ένα από τα κορυφαία συμφωνικά σύνολα του κόσμου, στην 25η και τελευταία σεζόν της συνεργασίας τους
Μια επιλογή τραγουδιών ιδανικά για την εποχή
Ο Χρήστος Καραμήτσιος (aka Srek) έχει να διηγηθεί μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες από το dancefloor
Mathame, 19:26μ Jast b2b SLVR, Henri Bergmann & Chris IDH στο ΟΑΚΑ
Ένα ζωντανό ταξίδι στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.