Μουσικη

Ο Nick Cave έρχεται solo στη Στέγη για τρεις βραδιές, μαζί με τον Colin Greenwood

Τίποτα λιγότερο από μια πνευματική εμπειρία

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Nick Cave έρχεται solo στη Στέγη, μαζί με τον Colin Greenwood
Ο Nick Cave θα εμφανισθεί στη Σκηνή του Ιδρύματος Ωνάση, μαζί με τον Colin Greenwood © SACHA LECCA

Ο Nick Cave έρχεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, μαζί με τον Colin Greenwood των Radiohead, στις 1, 2 και 3 Ιουνίου.

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση φιλοξενεί για πρώτη φορά τον αξεπέραστο Nick Cave, ο οποίος επιστρέφει φέτος στην Ευρώπη με μια σειρά σπάνιων σόλο εμφανίσεων στην Αθήνα.

Nick Cave & the Bad Seeds - Red Right Hand (Live in Athens 15.06.2022 Release Festival)

 «Τίποτα λιγότερο από μια πνευματική εμπειρία», LA Magazine

«Συναρπαστικός και μαγνητικός», Forbes

«Nick Cave + Colin Greenwood = magic», Scenestar

«Τα τραγούδια του σε καθηλώνουν, αυτό το σκηνικό αναδεικνύει τη δύναμη του στην πιο λιτή, αγνή και ακατέργαστη μορφή της»,  US Rocker

«Ένας master της τέχνης του», Highwire Magazine

Ο Nick Cave στο πιάνο συνοδευόμενος από τον Colin Greenwood των Radiohead στο μπάσο, θα εμφανισθούν σε τρεις μοναδικές συναυλίες στις 1, 2 και 3 Ιουνίου γεμάτες συναίσθημα, ατμόσφαιρα και υπερβατικότητα. Οι εμφανίσεις αυτές αποτελούν συνέχεια της sold-out περιοδείας σε ΗΠΑ και Αυστραλία, όπου Cave και Greenwood αποθεώθηκαν από κοινό και κριτικούς, με καθηλωτικές ερμηνείες τραγουδιών από την πολυετή δισκογραφία του αυστραλού καλλιτέχνη.

Nick Cave: 40 χρόνια με τους Bad Seeds

H καλλιτεχνική πορεία του Nick Cave, της ψυχής της θρυλικής του μπάντας των Bad Seeds, εκτείνεται σε περισσότερα από 40 χρόνια με τον ίδιο να έχει καταπιαστεί παράλληλα με πολλά διαφορετικά πράγματα πέρα από τη μουσική και τη σύνθεση, πλαισιώνοντας το βιογραφικό του και με άλλες ιδιότητες – του ηθοποιού, του συγγραφέα βιβλίων και σεναρίων για κινηματογραφικές ταινίες, του συντάκτη της εβδομαδιαίας, διαδραστικής πλατφόρμας «The Red Hand Files» και, πιο πρόσφατα, του κεραμίστα.

Ο Nick Cave στη Στέγη μαζί με τον Colin Greenwood των Radiohead
© SACHA LECCA

«Ανυπομονώ να δώσω αυτή την ξεχωριστή συναυλία, συνοδευόμενος από τον σπουδαίο Colin Greenwood. Είναι τιμή μου να μοιράζομαι με το κοινό τα τραγούδια κατ' αυτόν τον τρόπο – απογυμνωμένα και απέριττα, αποκαλύπτοντας έτσι την ουσιαστική τους φύση», o Nick Cave έχει δημιουργήσει έναν ιδιαίτερο ήχο, γεμάτο ένταση και λυρικό βάθος, μαγνητίζοντας το κοινό με τη σκοτεινή αισθητική των στίχων του και την έντονη σκηνική παρουσία του.

Ο Nick Cave στη Στέγη μαζί με τον Colin Greenwood των Radiohead
© SACHA LECCA

Colin Greenwood: O βρετανός μπασίστας των Radiohead

Ο Colin Greenwood είναι από την Οξφόρδη της Αγγλίας και παίζει μπάσο στους Radiohead από την ίδρυσή τους το 1985. Οι Radiohead έχουν πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στις πολλές τιμητικές διακρίσεις που έχουν λάβει, ξεχωρίζουν έξι βραβεία Grammy, τέσσερα βραβεία Ivor Novello και η ένταξή τους στο Rock and Roll Hall of Fame.

Το άλμπουμ τους, «OK Computer» (1997), περιλαμβάνεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ. Εκτός των Radiohead, ο Colin Greenwood είναι συγγραφέας και φωτογράφος. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί, μεταξύ άλλων, στην εφημερίδα «The Guardian» και στο περιοδικό «The Spectator», ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε την επικείμενη έκδοση του φωτογραφικού του βιβλίου, με τίτλο «How To Disappear – A Portrait of Radiohead», στο οποίο αποτυπώνει τη ζωή του με τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ τόσο στο στούντιο όσο και στις περιοδείες τους.

Nick Cave "Shivers" live with Colin Greenwood from Radiohead on bass

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ