Θεατρο - Οπερα

Ανοιξιάτικος «Καύσωνας» στη Στέγη

Τι μπορεί να συμβεί στη διάρκεια μιας καυτής μέρας; Ο Γιάννης Παναγόπουλος αποδομεί το ελληνικό καλοκαίρι ανεβάζοντας στη σκηνή τους λογοτεχνικούς ήρωες της Βίβιαν Στεργίου

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 910
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
"Καύσωνας" από τον Γιάννη Παναγόπουλο στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
"Καύσωνας" από τον Γιάννη Παναγόπουλο στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση © Πηνελόπη Γερασίμου

"Καύσωνας" από τον Γιάννη Παναγόπουλο στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Περνούν τις διακοπές τους σε ζεστές θάλασσες και βρώμικα εξοχικά, ανάμεσα σε σεμεδάκια, τηλεοράσεις, κουκούτσια, ζουμιά, διατηρώντας όλες τις καθιερωμένες τους εποχικές ιεροτελεστίες. Το πρωί θα πιούν τον (ελληνικό) καφέ τους, το απόγευμα θα παίξουν μια παρτίδα τάβλι στο μπαλκόνι, θ’ ανοίξουν συζητήσεις, που δεν θα καταφέρουν να τελειώσουν, με θέμα τη ζωή όλων, θα χαζέψουν βίντεο από τη δεκαετία του ’90, θ’ αναπολήσουν τα όσα έχουν περάσει. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που δεν τα κατάφεραν στη ζωή ή η ζωή δεν στάθηκε γενναιόδωρη μαζί τους είναι τα πρόσωπα του «Καύσωνα» που έρχεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση από τις 30 Μαρτίου.

Μετά το «Μπλε υγρό ή ο ουρανός δεν φαίνεται καλά από τη Σόλωνος» που παρουσίασε το 2019 στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών, ο σκηνοθέτης Γιάννης Παναγόπουλος ξαναβουτά στο λογοτεχνικό σύμπαν της Βίβιαν Στεργίου. Επανέρχεται στο «Μπλε υγρό», αλλά στρέφεται και στο «Δέρμα».

Γελώντας πικρά με το ελληνικό καλοκαίρι, φτιάχνει μια παράσταση για το μεγάλο άραγμα κάτω από τον ανελέητο μεσογειακό ήλιο «μέχρι τη μεγάλη στιγμή ή το μεγάλο τέλος», σ’ ένα πλαίσιο που διαρκώς στενεύει.

INFO:
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Μικρή Σκηνή, Συγγρού 107
30 Μαρτίου-21 Απριλίου, Παρασκευή–Κυριακή στις 21:00, Παρασκευή 5 & Σάββατο 6 Απριλίου στις 18:00

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ