Μουσικη

Ποιοι Djs κρατάνε την Αθήνα στον αέρα (Vol. II)

Tους αναζητήσαμε σε στοές, μπαράκια, ιστορικό κέντρο, κοσμικά πάρτι, μεγάλα mall και «μυστικές» τρύπες

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 507
15’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
82705-185018.jpg

image

Κωνσταντίνος Τσιφετάκης

iD O dj/producer, ιδιοκτήτης της OutofHome GotoHouse Records, με releases σε labels όπως Nite Grooves, Miles End, King Street sounds, Rhythmetic και πολλές άλλες. Με αρκετά χρόνια παρουσίας σε πολλά clubs της χώρας και του εξωτερικού. Με τη μουσική ασχολήθηκε από μικρή ηλικία μαθαίνοντας λύρα και τρομπέτα. Αργότερα ξεκίνησε ραδιοφωνικές εκπομπές. Επαγγελματικά από το 2005 σαν dj/producer. Φέτος το χειμώνα εμφανίζεται στο Loft στο Γκάζι.

Τι δεν θέλετε να σας ζητάνε στο booth Γενικότερα επειδή μου αρέσει η επικοινωνία με τον κόσμο που θα έρθει να με ακούσει, είμαι διατεθειμένος να συζητήσω τα πάντα… To καλοκαίρι που μας πέρασε σε κάποιο beach bar μου ζητήθηκε από μια θαμώνα να βάλω το «Tranquila» και ρωτούσα δεξιά και αριστερά ποιο είναι.

Πρωινή δουλειά H βασική μου απασχόληση είναι η παραγωγή και το djing.

Νext party 5/12 @ LockRoom, 20/12 @ Loft/Gazi


image

ID  Κύριος, σοβαρός από την Γλυφάδα, με πολύ χιούμορ και τρόπους, ευπαρουσίαστος, ευκατάστατος με δική του επιχείρηση, χωρίς παιδιά και υποχρεώσεις, καλλιεργημένος, ευαίσθητος, ζητά κυρία ανάλογων προσόντων εώς 47 ετών για σπιτουλίνι, αραχτουλίνι. Μόνο σοβαρές προτάσεις.

Τι δεν θέλετε να σας ζητάνε στο booth; Κομμάτια δικά μου ή των Ημισκουμπρίων. Έρχομαι σε δύσκολη θέση.

Πρωινή δουλειά Τα πρωινά κοιμάμαι, δεν δουλεύω.

Next party Hip Hop Around The Globe" Κάθε Παρασκευή @ MoMix Glyfada


image

iD Ξεκίνησα να παίζω επαγγελματικά το 2002 Το πιο περίεργο request ήταν «Να σου δώσω το stickάκι μου, να βάλεις μερικά κομμάτια;» Υπάρχουν χώροι που συνεργάζεστε σταθερά: Στην Αθήνα, όχι.

Πρωινή δουλειά Η μουσική είναι η αποκλειστική μου δουλειά. Το djing, η παραγωγή και το label μου.

Νext party 8/12 @ Revolutions Per Minute, Μέγαρο Μουσικής


image 

Λουκάς Σαββίδης

iD Ναι, είχα ένα bio μαγαζί, όντως ήταν μικρό. Πουλούσα εκεί χάμω κάνα ντοματίνι, κάνα ραντίσιο ή όπως το λένε τελοσπάντων, πνίγηκα στα χρέη, όποτε το έριξα στο τιτζεϊλίκι. Προσαρμόστηκα γρήγορα στο χώρο γιατί σαν επαγγέλματα δεν διαφέρουν και πολύ. [ Pop Up Bar, The White Monkey, Κολοκοτρώνη 9 Bar, BIOS, The Gin Joint]

Τι δεν θέλετε να σας ζητάνε στο booth Οτιδήποτε έχει να κάνει με ψάρια. Δεν είμαι πολύ fan. Ο Mάκης ο Παπασημακόπουλος μου κάνει κάτι περίεργα request και φυσικά τον αγνοώ.

Πρωινή δουλειά Υπηρεσίες ενηλίκων - Μασάζ.

Νext party Έχουμε το showcase της Lurid Music στις 5, με καλεσμένους Antoni Maiovvi, Raudive και live από The Rattler Proxy. Τέλος μπορείτε να με βρείτε στα επιλεγμένα καταστήματα που προανέφερα από Τέταρτη έως Κυριακή. Πρώτο ράφι αριστερά.


image

Δημήτρης Ιωάννου

iD Ξεκίνησα να παίζω στα τέλη 90s επειδή δεν άκουγα πουθενά την 60s-inspired jpop της εποχής. Από τότε έχουν ακολουθήσει πολυάριθμα εκλεκτικά σετ και θεματικά party σε Deluxe, Yoga Bala, K44, Tiki, Higgs, Spiti μεταξύ πολλών άλλων.Τα είδη που μιξάρονται είναι συνήθως 60s pop, DiscoFunk, 90s hip hop, ανάλογα και το theme. Βασικό στοιχείο στα σετ είναι κάποια εκλεκτά ubercult χορευτικά κομμάτια, προσωπικά holy grails. Τελευταία ψάχνω ιδιαιτέρως ντίσκο από το πρώην ανατολικό μπλοκ. Η πιο σταθερή συνεργασία από το 2007 είναι στο Tiki Athens με το «Easy Aloha», όπου παίζω exotica, 60s pop, bossa nova και tropical disco.

Τι δεν θέλετε να σας ζητάνε στο booth Η πρώτη κουλαμάρα που άκουσα ήταν το 2001, όπου την ώρα που έπαιζα ντίσκο ένας παλιοροκάς που ζήτησε να βάλω Korn. Από τότε έχουν ακολουθήσει αναρίθμητες... Μια συμβουλή για τους αγαπητούς αναγνώστες σας: όταν σκεφτείτε να ζητήσετε κάτι από τον dj... Σκασμός. Ευχαριστώ, ξαναγυρίστε στο ποτάκι σας τώρα.

Πρωινή δουλειά Είμαι εικαστικός καλλιτέχνης πρωτίστως και καθηγητής εικαστικών και ΙΒ visual arts σε ιδιωτικό σχολείο, είμαι άνθρωπος της Αναγέννησης βλέπεις...


image

Βίλμα Χάμη

iD H Methi αγαπά πολύ την disco και έχει μια ξεκάθαρα ρετρό αισθητική χωρίς να απορρίπτει τις νέες παραγωγές του είδους, αντιθέτως. Θα την ακούσετε και κυρίως θα την δείτε πολύ συχνά να «ροκάρει» με σέικ αλλά και να γκρουβάρει με jazzy funk μουσικές. Έχει μοιραστεί τα decks με τους περισσότερους εγχώριους dj, αλλά και με τους Black Devil Disco Club, Bottin, Hugo Capablanca, Eddie C, Antoni Maiovvi, TLR, Massimiliano Pagliara, Marcello Giordani, Franz Underwear, JBAG, Matt Moroder, Telonius, Cassius, κα είτε σε δικές της παραγωγές είτε ως guest dj. Έχει βρεθεί επίσης στο Παρίσι, έχει παίξει στο Katerholzig και το Bohnen Gold του Βερολίνου και στο Λονδίνο με τον Steve Strange των θρυλικών Visage.

Τι δεν θέλετε να σας ζητάνε στο booth Δεν θέλω τον μοναχικό ακροατή ο οποίος αντιλαμβάνεται το set πολύ προσωπικά και νομίζει ότι είμαι juke box ζητώντας μου ό,τι να ’ναι, συνήθως εκτός πλαισίου κοινής λογικής, και, το χειρότερο, δεν δίνουν ούτε κέρμα.

Πρωινή δουλειά Το «καλλιτεχνίζειν» ήταν πάντοτε αποκλειστική μου δουλειά. Συνεργάζομαι πλέον ως event manager με το Vibe Bar του Γρηγόρη Σαμουρκάσογλου, όπου και με ακούτε να παίζω μουσική στα D«Amore parties. Κατά τα άλλα πολύ επιλεκτικά set πλέον.

Next party D«Amore party στις 26/12 στο VIBE BAR.


image

iD Dj αλλά και παραγωγός. Του αρέσει η κρύα μπίρα και τα καυτά beats. Δεν του αρέσουν οι κουραμπιέδες. Παρόλα αυτά έχει παίξει σε πολλά μαγαζιά της Αθήνας, της Ελλάδος, της Ευρώπης. Ακόμα, παραγωγές του έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς σε διάφορα labels με μέτρια προς μεγάλη επιτυχία

Τι δεν θέλετε να σας ζητάνε στο booth Ένα ωραίο ειναι το «έι, φίλε, βάλε κάτι να χορέψουμε», αλλά επίσης και το «δεν ξέρω πώς λέγετε πάει κάπως: μπαντούμ τς μπα ντουμντούμ τς».

Πρωινή δουλειά Κάνω και μελέτες ηλεκτρικών δικτύων.

Next party Kάθε 2ο Σάββατο @ White Monkey, Xαλάνδρι


image 

Αντώνης Καραγκούνης

iD Ξεκίνησα το 1991 παίζοντας σε μικρά bar και caf. To 1998 έγινα resident στο Decadence Club, ένα από τα μεγαλύτερα clubs της Ελλάδας, έχοντας την ευκαιρία να παίξω σχεδόν με όλα τα ονόματα της παγκόσμιας χορευτικής σκηνής. Το 2002 ανέλαβα label manager της cmymusic/Heaven έχοντας label deal με τη Subliminal και τη Defected για 2 χρόνια. To 2011 συνεργάζομαι με το Real RockNRolla. To 2014 δημιουργώ την A2. Σταθερή σήμερα συνεργασία με το Real RockNRolla, το Dybbuk αλλά και τα Material Nights του Σαφρά.

Τι δεν θέλετε να σας ζητάνε στο booth Ελληνικά κατά βάση και επίσης τραγούδια που ταιριάζουν με αυτά που παίζω. Το πιο περίεργο που μου έχει τύχει να μου δώσουν πολλά λεφτά. Πολλά όμως για να παίξω Βοσκόπουλο

Πρωινή δουλειά Αρχικά είμαι dj, επίσης promoter, agent, δάσκαλος

Next party Dybbuk, The Real RockNRolla


image

Γιώργος Κόλτσιου

iD Ξεκίνησε ως dj το 2002 και συνεχίζει έως σήμερα. Eχει παίξει ως resident dj στα Mojo club, Zanzibar, Kafekouti, Soul, Thirio, Santa Botella, El Ray Alobar και ως guest σε πάρα πολλά άλλα μέρη σε Aθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα σετ του μπορούν να περιγραφούν ως «eclectic grooves electrostyled & funkyfied». Τα τελευταία 3 χρόνια βρίσκεται σταθερά κάθε τρίτη πίσω από τα πλατό του El Ray Alobar στο Χαλάνδρι.

Τι δεν θέλετε να σας ζητάνε στο booth Να παίξει «κάτι πιο χορευτικό«...

Πρωινή δουλειά Μουσικός παραγωγός, συνιδρυτής της δισκογραφικής FrontYard, κιθαρίστας και καθηγητής μουσικής (κιθάρα-μουσική τεχνολογία-θεωρητικά).

Next party 6/12 @ Tesla bar/Bios [Live Release Event του FrontYard]


image

Jeff Gonzales BNC aka Bossy Ride

iD Γεννημένος στον Άγιο Δομίνικο στις αρχές της δεκαετίας του 80, o BNC aka BO$$Y RIDE, ή αλλιώς Jeff Gonzalez, έρχεται στην Ελλάδα το 1990 μετά από μια σύντομη παραμονή στη Νέα Υόρκη. Είναι ιδρυτικό μέλος της αθηναϊκής Cast-a-blast και βασικός MC των Cab Soundsystem, Blend Sextet, Melody Vice και Champagne & Reefer. Παίζε κάθε Σάββατο περίπου στην Πραξιτέλους (33), και κάθε δεύτερη Παρασκευή του μήνα στο Όμικρον στην Λέκκα.

Τι δεν θέλετε να σας ζητάνε στο booth Δεν θέλω γενικά να μου ζητάνε όταν παίζω. Και να το έχω το κομμάτι το πιο πιθανό είναι ότι θα είναι άκυρο την ώρα του σετ. Το πιο περίεργο request τελευταία ήταν την ώρα που έπαιζα το ABC του Μichael Jackson που έρχεται πελάτης και μου ζητάει Παντελίδη και αν παίζω ελληνικά. Του είπα κατά τις 5 το πρωί παίζει ο άλλος dj.

Πρωινή δουλειά MC aka rapper, παραγωγός μουσικής, Mix/Mastering Engineer, Label Manager.

Next party 9/12, Live με Happy Dog Project @ Faust, Σάββατα στην Πραξιτέλους.


image

Σωτήρης Φελώνης

iD Εδώ και 15 χρόνια βρίσκεται για τα καλά στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής. Resident dj στο μυκονιάτικο Cavo Pararadiso με παραγωγές σε κορυφαία label (Lapsus music, Rhythmeticrecords, Mangali κ.ά.)και guest εμφανίσεις σε πολλές πόλεις του εξωτερικού (Νέα Υόρκη, Ίμπιζα, Σίδνεϊ, Μελβούρνη,Λονδίνο Βερολίνο Φρανκφούρτη Κάιρο, Ντουμπάι Ζυρίχη κ.ά.). Έχει μοιραστεί τα booth με μερικούς από τους καλύτερους djs του πλανήτη (Richie Hatwin, Armin Van Buuren Steve Lawler, Sharam, Mark Knight, Satoshi Tommie, Dubfire, Sasha, Pete Tong, Nick Warren, Marcus Schulz, Hot Since 82, Noir, CoyuDennis Ferrer). Σταθερές συνεργασίες με το Cavo Paradiso στη Μύκονο και με τα Material Night Events που γίνονται πανελλαδικά.

Πρωινή δουλειά Ναι, η μουσική καθώς και η διοργάνωση event, είναι η αποκλειστική μου δουλειά.

Νext party Dybbuk, Dot.


image

Αννα Ζωγράφου

iD Γεννημένη στην Αθήνα, ασχολείται με το reggae djing περίπου 23 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια μαζί με τον Blend Mishkin «τρέχουν» το project MAMMY HOT DADDY COOL. Κυκλοφορούν 2 κομμάτια, το «Livin’ Trouble» στην Αμερική σε vinyl single 7’’ και το «Call mi a yardie (Eye of the tiger)» Mammy Hot Daddy Cool Remix. Έχει παίξει σε αναρίθμητα bars και clubs στην Αθήνα (BIOS, An Club, Κεραμείο, Capu bar, Yoga Bala, BarGuruBar, Earth Bar, 1-22 music bar, One Happy Cloud, Trova, Stavlos Thission, Aerodromio, No Name, Loop, +soda, Bo club, Casablanca Soul, Barrio, Booze,Barrio, Gimmick κ.ά.), σε φεστιβάλ καθώς και ως warm-up dj set σε διάφορες συναυλίες. Έχει παίξει στο Brixton (Telegraph, Dogsrar,Troy, New Orleans) καθώς και στο Brighton (Bassment,Volt). Επίσης στο Μιλάνο και στην Κύπρο. Συμμέτοχη στο σημαντικό για τα reggae roots δρώμενα UNOD 2014 & συμμετοχή και στο φετινό UNOD 2015 (United Nations Of Dub) στην Ουαλία. Έχει συνεργαστεί και έχει παίξει με παραγωγούς και djs από Ελλάδα και εξωτερικό όπως Blend Mishkin, Fleck, Blue Hill, dj Booker, dj Soundproof, dj Harris, A.M.P.Outernational, Dubwise Hi-Fi, Keith Lawrence .κα.

Τι δεν θέλετε να σας ζητάνε στο booth Σταύλος 1995, Κυριακή βράδυ, παίζουμε με τη Raggaprincess, γίνεται ο κακός χαμός από κόσμο και κέφι και μας πλησιάζει μια αεράτη ύπαρξη, πολύ χαριτωμένα και μας ζητά να χαμηλώσουμε τη μουσική γιατί «έχουν μια κουβέντα» και τους ενοχλούμε.. χαχαχα, γελάσαμε πολύ τότε, ακόμη γελάμε, χαχαχα.

Πρωινή δουλειά Είναι αποκλειστική δουλειά για μένα μετά το 1995.

Next Party 5/12 Reggaewise @ Red Sea με Blue Hill, Dub Riots & Rooty Be. 12/12 @ Μικρο Καφέ με Jammaroots στο mic, 19/12 @ Μικρό Καφέ Mammy Hot Daddy Cool (Anna Mystic & Blend Mishkin) με τον BNC στο mic.


image

Κωστής Κοπανάς και Βασίλης Σαβαρίκας

iD Οι Digital Riot, κατά κόσμον, ξεκίνησαν την κοινή τους πορεία στο djing και στο producing το 2008. Από τότε έχουν εμφανιστεί σε πολλά μαγαζιά της Αθήνας και της περιφέρειας δίνοντας πάντα δυναμικά dj sets με τα πιο φρέσκα κομμάτια. Είναι δισκογραφικά ενεργοί από το 2012, όταν κυκλοφόρησαν το πρώτο τους track με τον τίτλο «Dawnce» στη λονδρέζικη Southern Fried Records, τη δισκογραφική εταιρεία του Fatbody Slim. Τον περασμένο Μάιο κυκλοφόρησε το πιο πρόσφατο EP τους «On my mind/Make me feel» στη θρυλική νεοϋορκέζικη Nervous Records έχοντας την υποστήριξη από μεγάλα  ονόματα της διεθνούς σκηνής όπως Attari, Bronx, Mickey, Xinobi και πολλών άλλων. Αυτή τη περίοδο έχουν στα πλάνα τους αρκετά parties και περισσότερες κυκλοφορίες.

Τι δεν θέλετε να σας ζητάνε στο booth Μάλλον αυτό που μας ενοχλεί περισσότερο είναι να μας ζητάνε επίμονα να παίξουμε κάποιο κομμάτι και ειδικά όταν αυτό γίνεται με άσχημο τρόπο.


image

Νίκος Σύρμος

iD Ξεκίνησα να ασχολούμαι επαγγελματικά ως dj το 2002. Φανατικός της ηλεκτρονικής μουσικής και της dance σκηνής, έχω καταλήξει στο ύφος των δικών μου σετ, όπου είναι ένα κράμα από deep house και house έως tech και techno ήχους. Κατά καιρούς έχω περάσει από διάφορα clubs στην Ελλάδα και κυρίως στην Αθήνα, όπως Baraonda, Mojito Bay, Dybbuk, Rakkan και αρκετά αλλά κρατώντας residency αυτόν τον καιρό στο SAINT SOLANGE. Έχω βρεθεί δίπλα σε Milk & Sugar, Infinity ink, Sharam Jey, Climbers, Joyce Muniz, Super Flu και άλλους ξένους djs-παραγωγούς.

Τι δεν θέλετε να σας ζητάνε στο booth Μου ζήτησαν κάποια στιγμή να φτιάξω κρέπα, καθώς πέρασαν τα CD players για κρεπιέρα!

Πρωινή δουλειά Eίναι η αποκλειστική μου δουλειά, αν και κατά καιρούς έχω κάνει διάφορες, έχω βρεθεί σε χρηματοοικονομική εταιρεία μέχρι και σε κατάστημα με ρούχα.

Νext party Για τον Δεκέμβριο θα βρίσκομαι κατά βάση στο Saint Solange με δυο concept parties το Insidious και το Red light district σε συνεργασία με κορυφαίους djs της ηλεκτρονικής σκηνής.


image

Λεωνίδας Σκιαδάς

iD Ξεκίνησε σαν dj και μουσικός παραγωγός το 1992 με ραδιοφωνικές εκπομπές στον Επικοινωνία 94FM, βάζοντας ξανά στο χάρτη μουσικές όπως το dark wave, minimal synth, ebm, post punk που ήταν στο περιθώριο των ελληνικών media εκείνη την εποχή. Oι καλές ραδιοφονικές μέρες ήταν στα μέσα των 90s στον Ρόδον 94.4 και το 2002 ξεκίνησε τη διοργάνωση συναυλιών φέρνοντας συγκροτήματα για πρώτη φορά στην Ελλάδα όπως οι Deine Lakaien, And Also The Trees, Wolfsheim, Cold Cave, Light Asylum κτλ. Πέρασε από clubs όπως Χοροστάσιο, Mo Better, Dark Sun, Rebound, Memphis κτλ μέχρι που κατέληξε το 2013 στο Death Disco, όπου και είναι ο resident dj.

Τι δεν θέλετε να σας ζητάνε στο booth Οτιδήποτε ζητάει κάποιος είναι καλοδεχούμενο. Οτιδήποτε απαιτήσει κάποιος είναι απορριπτέο.

Πρωινή δουλειά To Death Disco.


image

iD Mε το project των Sugar House είναι πίσω από το «Desire», μία από τις επιτυχίες της συλλογής Buddha Bar XIV, το «What΄s Left Behind» σε συνεργασία με τον Jocelyn Mathieu. Παράλληλα κυκλοφορεί μουσικές και remixes του σε εταιρείες όπως Break The Rule Records, Planetworks, d:vision, Mahayana Records & The Sound Of Everything, ενώ το κομμάτι «In Love With A Mermaid» συμπεριλήφθηκε άλλη μία φορά στις συλλογές του Buddha Bar (Buddha Bar XV) Αυτή την περίοδο συνεργάζεται με την Nomi Ruiz και το project των Jessica 6 για νέα κομμάτια, ενώ ετοιμάζει το πρώτο ολοκληρωμένο του album, εμπνευσμένο από την πρόσφατη κυκλοφορία του «Oh My Goodness» (feat. Venia).

Τι δεν θέλετε να σας ζητάνε στο booth Κάτι πιο ανεβαστικό ενώ ήδη βρίσκομαι στα 126 bpm. Πιθανότατα δεν θα ακούσεις από εμένα αυτό που θεωρείς «ανεβαστικό».

Πρωινή δουλειά Sound editor/sound designer σε εταιρεία παραγωγής.


image

Δημήτρης Λιλής

iD To καλοκαίρι του 2004 στο Άσπρο / Ψυρρή και στο Tribeca στην Σκουφά. Aπό τα City Campers party στο Soul Stereo, στα Disco Pogo / Hats Off των Bios, Yoga Bala, Six D.o.g.s. και τώρα στην Just Gazing Records. Σταθερά στο El Rey Alo Bar στο Χαλάνδρι και το Small 8 στο Παγκράτι.

Τι δεν θέλετε να σας ζητάνε στο booth Δεν θέλω να μου ζητάνε James, και το πιο περίεργο request που μου ζήτησαν αλλά πραγματοποίησα ήταν να παίξω το «4».

Πρωινή δουλειά Μουσικογράφος, Α&R, μουσικός παραγωγός.

Νext party Σάββατα @ Small 8, Πακράτι.

Πάνος Λιλής

iD Ξεκίνησε το 2003 και αποτελεί το 1/2 των Lilis Brothers, το 1/3 των eggs n bacon και είναι συνιδιοκτήτης του ανεξάρτητου αθηναϊκού label Just Gazing Records, έχοντας συνεργαστεί δισκογραφικά στο παρελθόν με ονόματα της εγχώριας σκηνής όπως Sillyboy, Monsieur Minimal, My Wet Calvin, Expert Medicine, Kos K κ.ά. Φέτος παίζει σε εβδομαδιαία βάση στο 48 Urban Garden και μηνιαία σε Cantina Social και El Ray Allo Bar.

Τι δεν θέλετε να σας ζητάνε στο booth Όταν κάποιος κοτσάρει μπροστά μου το κινητό του και μου πει, το έχεις;

Πρωινή δουλειά Από αυτό ζω και πληρώνω του λογαριασμούς μου, άρα είναι σχεδόν αποκλειστική η ενασχόληση μου με το djing. Η δισκογραφική εταιρεία καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες μας να μοιραστούμε και να διανείμουμε καινούρια μουσική φίλων μας. Ο κερδοσκοπικός παράγοντας είναι μακριά για την ώρα.


image

Γκέλυ & Πέγκυ Nικολάου

iD γνωρίστηκαν πριν αρκετά χρόνια στην αθηναϊκή νύχτα. Δυο χρόνια πριν, πολλά ξενύχτια μετά, και ενώ είχαν ήδη κατακτήσει τα dancefloor της πόλης, αποφάσισαν να ενώσουν την αγάπη τους για τη μουσική. Πλέον θα τις βρείτε να παίζουν στα αγαπημένα τους στέκια είτε σε επιλεγμένα πάρτι.

Next party 6/12 @ Φουάρ, 7, 14, 20, 28/12 @ Pop Up, 12&26/12 @ Koυκί, 27/12, Boiler-United party.


image

Δημήτρης Ρήγας

iD Ξεκίνησε το 2003 κι έχοντας περάσει από τα ντεκ σε μπαρ όπως τα Circus, ΤΖΙΖ, Baires. Φέτος κατοικοεδρεύει στο Βank Job, στο Τheory στο Χαλάνδρι και προσεχώς στο Clumsies στην Πραξιτέλους.

Τι δεν θέλετε να σας ζητάνε στο booth Συγνώμη, πιο μετά θα παίξεις καθόλου ελληνικά; Το πιο περίεργο request το άκουσα φέτος όταν ήρθε ένα παιδί και μου ζήτησε psychedelic trance. Και δεν ξέρω αν ήταν πιο περίεργο ότι ήθελε να ακούσει psychedelic trance εν έτει 2014 ή το γεγονός ότι ήταν το πολύ 19 χρονών. Αν θυμάμαι καλά η «μόδα» αυτής της μουσικής είχε περάσει πριν μάθει αυτό το παιδί να περπατάει.

Πρωινή δουλειά Είναι η αποκλειστική μου δουλειά. Δεν ξέρω αν θα ήθελα να κάνω κάτι άλλο.


image

Νiko aka Soulseduction

iD Ιδιοκτήτης του Kasseta Records και το ήμισυ της Lurid music (το αλλο μισό είναι ο Alex Hobson). Συλλέκτης βινυλίου και dj, η αγάπη του για τη μουσική παραμένει πάντα ισχυρή. H Lurid Music γιορτάζει τη νέα κυκλοφορία των Rattler Proxy, την Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου στο Six D.O.G.S. μαζί με τους Antoni Maiovvi, Raudive και ΔreamCcore και live από τους Rattler Proxy. To Kasseta Record Shop θα φιλοξενείται κάθε Πέμπτη βράδυ στο Sοme Bizzare με διαφορετικούς δισκοθέτες.


image

iD Γεννημένος στο Tel-Aviv αποφάσισε να μετακομίσει στην Αθήνα αφού πέρασε αρκετά χρόνια στο Βερολίνο. Ενεργός από το 1998, έχει παίξει σε Τελ Αβίβ και Βερολίνο και αρκετά άλλα βροχερά μέρη της Ευρώπης όπως τα clubs Tresor, Berghain, About:Blank, Maria Club, The Block. Oι επιλογές του είναι ένα Mix από Italo / New Disco, Acid, Voodoo House & Techno. «Βρίσκω το αθηναϊκό κοινό παρόμοιο με εκείνο του Τελ Αβίβ. ΟΚ, η σκηνή δεν είναι τόσο μεγάλη αλλά είναι πολύ ζωντανή, σέξι και ζεστή και αυτά μαζί με καλή μουσική αρκούν για ένα εκπληκτικό πάρτι.

Νext Party 13/12 με Amateurboyz @ Kitty Cat


image

Γιώργος Κιοσσές

iD Η επιθυμία είναι το καύσιμο της ζωής και η μουσική μια άσβεστη επιθυμία. Από μικρός έπαθα φλεγμονή από το μικρόβιο της και δεν αντιμετωπίζεται με καμία αντιβίωση. Πρώτα με το πιάνο, μετά σαν ακροατής και πλέον σαν ραδιοφωνικός παραγωγός και dj. Αυτή τη στιγμή παίζω κάθε Σάββατο στο Pompidou, στο Παγκράτι, ένα μπαρ που προσπαθεί να προσφέρει μια διαφορετική νότα στην Υμηττού. Εδώ και τρία χρόνια είμαι ραδιοφωνικός παραγωγός στον Innersound Radio, η εκπομπή μου «Ξυλοκαΐνη» εκπέμπει κάθε Δευτέρα 5-7.

Τι δεν θέλετε να σας ζητάνε στο booth Δεν θέλω να μου ζητάνε λαϊκά. Σέβομαι κάθε άκουσμα του καθενός αλλά απεταξάμην! Tο πιο περίεργο request ήταν σε ένα post punk-new wave party ήρθε μια φίλη μου και μου ζήτησε Παντελίδη.

Πρωινή δουλειά Είμαι Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος. Η Ιατρική είναι ένα δωμάτιο λουσμένο στο Λευκό Φως και η μουσική είναι το Λευκό Φως.

Next party 19/12 @ Big Apple


image

iD Αγαπώ τις deep, soulful γκρούβες με αφετηρία τη House. Πρώτο gig σε club στα 17 μου στο θρυλικό Decadance της Βουλγαροκτόνου και αργότερα σε ομάδες όπως οι Bomba Energia Soundsystem και οι Breathe Deep, Athens. Σήμερα είμαι resident dj της mobile party κολεκτίβας Soul Asylum και συμμετέχω στο ολόφρεσκο Radio Doc. Μπορείτε επίσης να με βρείτε κάθε δεύτερη Παρασκευή στον Παλιάτσο, (Π. Πεντέλη) και τακτικά στα after hours πάρτυ της πόλης στο Skull Bar ή σε στέκια όπως το White Monkey, το Αzor και το CloudNine, σε πιο fusion grooves καταστάσεις.

Τι δεν θέλετε να σας ζητάνε στο booth Να βαρέσω.

Πρωινή δουλειά Ασχολούμαι και με την επικοινωνία, την κοινωνική έρευνα και τα βιβλία μου.

Νext party 19/12 @ Ηub Events, 26/12 @ Παλιάτσος, 31/12& 9/1 afterhours @Skull Bar, 31/1  το μεγάλο πάρτυ του Soul Asylum στο θέατρο Εμπρός.


image

iD Η Κοσμική Σούπα περιλαμβάνει θρεπτικά συστατικά με ευεργετική δράση που ανεβάζουν τη διάθεση, τονώνουν το πνεύμα και προκαλούν ρυθμική χορευτική κίνηση. Είναι νοστιμότατη καθώς έχει ως συνταγή τη γκουρμέ Disco και Funk.Σερβίρεται από τους Θάνο,εικαστικό, και Γιώργο, σχεδιαστή φωτισμού.

Τι δεν θέλετε να σας ζητάνε όταν είστε στο booth «Φιλαράκο, έχεις ίντερνετ να βάλω κανά κομματάκι;»

Next party 4/12 Toy Cafe, 11/12 Korova, 19/12 Key bar, 25/12 Πραξιτέλους.


image

Ρωμύλος Χατζηαποστόλου

iD Ξεκίνησε ως «πειρατής των fm» από πολύ μικρή ηλικία και λίγο αργότερα πήρε το πρώτο του residency το 1986 στο club BULDOG στη Συγγρού. Λάτρης του βινυλίου στα πρώτα επαγγελματικά Dj set του με επιρροές από New Wave, Garage Punk, Indie. (Booze, Berlin). Ακολούθησε η acid house σκηνή και το underground clubbing με set σε Cavo Paradiso, Remezzo, Factory, MAD, Sunrise Zone, Oinofita, Mercedes Rex, Loft, No Name, Aerodromio, Amphitheatro Club, U-Matic, +Soda Club. Έχε παίξει με τους γνωστότερους Djs του κόσμου στα μεγαλύτερα clubs και festivals της χώρας. Eδώ και δύο χρόνια κάθε Σάββατο προς Κυριακή μετά τις 5 το πρωί είμαι resident dj στο “Athens After Hours” στο Skull bar και μία Παρασκευή τον μήνα στο DIVE στο Γκάζι. Συνεργασίες ακόμη με δύο διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. botoxradio.com και beradiο

Τι δεν θέλετε να σας ζητάνε στο booth Δεν με ενθουσιάζουν και πολύ οι «παραγγελιές» χωρίς το απαιτούμενο πεντακοσάρικο στο κούτελο χαχαχαχαχαχα.


image

Τάσος Φιλίππου

iD Στα 16 του συνεργάζεται με την πρέσβειρα της house μουσικής, Magna, μιξάρωντας δίπλα σε κορυφαία ονόματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, μελετάει και αρθρογραφεί σε μουσικό περιοδικό.Μέσα στην επόμενη δεκαετία, εξελίσσει τις μουσικές του δραστηριότητες, αριθμώντας δεκάδες συνεργασίες, concept parties & DJ sets.Το 2013 και για ένα χρόνο τον βρίσκει βασικό μέλος της δισκογραφικής εταιρίας Nuestra Musica. Πλέον, έχοντας ως φιλοσοφία τη μετάδοση της αγάπης για τη house μουσική μέσα από τα set του στα μεγαλύτερα venues της χώρας, κάνει παράλληλα τα πρώτα του βήματα στην παραγωγή.

Τι δεν θέλετε να σας ζητάνε στο booth Μουσικά request εκτός του ήχου που παρουσιάζω. Σε κάθε περίπτωση, η αντιμετώπιση είναι πάντοτε ευγενική και με σεβασμό στον clubber.

Πρωινή δουλειά Creative director και συνιδρυτής της διαφημιστικής εταιρίας Blissprojects. Συμπαρουσιαστής της εκπομπής Welcome to my House Radio Show φιλοξενώντας τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ηλεκτρονικής σκηνής στο likeradio.gr.

Νext party Dive, Dybbuk, Saint Solange & Μικρό είναι κάποια από τα μέρη που θα φιλοξενήσουν event μας, παρέα με τον Θάνο Μακρή. Ο χρόνος θα κλείσει με 2 ακόμη private concept parties.


Diodoro& Pako (Unique Team)

image

image

iD Έχουν μεγαλώσει στην Αθήνα, σπούδασαν στο Α-ΤΕΙ Αθήνας, αν και αυτό που τους ένωσε είναι η αγάπη για την ηλεκτρονική μουσική και η ομάδα Unique. O Diodoro είναι ιδρυτικό μέλος της Unique Athens, μιας ομάδας με σκοπό την προώθηση μουσικών ρευμάτων και εναλλακτικών μορφών τέχνης. Απ τη διαδρομή του κρατάμε τη μουσική παραγωγή και επιμέλεια σε «προφητικές» χοροθεατρικές παραστάσεις (Περιμένω & La vie) και το official sponsoring των "Get Loud events" από το Loud fragrance by Tommy Hilfiger. Ο PaKo σπούδασε επίσης electronic music production και πρόσφατα κυκλοφόρησε την πρώτη επίσημη δισκογραφική δουλειά στο εξωτερικό με τίτλο "Hold it like it's hot" και δουλεύει ήδη τις επόμενες.  Πλέον δουλεύουν από κοινού και τα set τους χαρακτηρίζονται από πρωτοποριακούς ήχους με βάση την house μουσική και επιρροές από nu funk, soul και jazz.

Τι δεν θέλετε να σας ζητάνε στο booth

Diodoro: Να βάλω μια κομματάρα που είχαν ακούσει το καλοκαίρι σε beach bar, και θα ταίριαζε πολύ εκείνη την ώρα, αλλά δεν θυμούνται το όνομα.

Pako: Δεν μου αρέσει όταν γίνεται προσπάθεια να μεθοδευτεί το performance του dj, σύμφωνα με τα trends της εποχής με σκοπό το κέρδος και αποτέλεσμα να αλλοιώνεις την ταυτότητα σου και να μειώνεις την δημιουργικότητα σου

Πρωινή δουλειά

Diodoro: Marketing planning & strategy of MoMix project. Επιχειρηματικότητα στην εστίαση.

Pako: Μεταπτυχιακές σπουδές, επιχειρηματικότητα στην εστίαση.

Νext party Κάθε Σάββατο, recidency στο MoMix Bar στον Κεραμεικό όπου μιξάρονται η μουσική με το Molecular Mixology.


ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ